8 juni 2014

Vanmorgen is het mijn beurt. Dus om kwart voor zes de wekker gezet en om zes uur sms’en met Pauline de lampen aan gedaan. Er stonden al mensen beneden bij de deur om weg te gaan, maar het schoenen hok zit nog op slot en zonder schoenen kun je niet lopen. Trouwens het kan wel, want vanavond kwam een Mexicaan op blote voeten uit SJPdP lopen, om boete te deon.

De buitendeuren gaan open en snel zijn de eerste mensen al weg. Om 7 uur doen wij een rondje en er liggen nog twee Australische meisjes in bed, maar een half uurtje later zijn die ook weg.

Ben en ik, en even later ook Diane, beginnen meteen met de lakens van het bed te halen. Dit doen wij volgens schema zodat tijdens ons verblijf alle onderlakens en hoofdkussen zijn vervangen. Meteen naar de wasserij om ze in de was te doen, dus tijdens ons ontbijt wat Ivonne heeft klaar gemaakt draait de was al.

Om half 9 zit ik alweer op de derde om hetzelfde te doen wat ik gisteren heb gedaan nl. schoonmaken. Verder niet veel te vertellen vandaag. 17 wasjes gedraaid buiten onze eigen 3 wassen en veel gekletst met de pelgrims over de tocht. Om 7 uur was ik klaar met de was, gauw een broodje eten en toen even naar Rem om te kijken in de oude herberg die ook weer geopend moest worden. Hij gaat nu gauw een broodje eten en ik pas op de herberg. Het is rustig er zijn maar 36 plaatsen in gebruik van de 120 die hier kunnen slapen. Maar vlak voor 10 uur komt er nog een dronken Portugees binnen zonder kaart. Hij is begonnen in Lourdes en al 2. dagen onderweg. Eerst moet hij een plaats kopen en dan wil hij ook nog douchen maar dat vinden wij niet meer goed. Hij pakt zijn slaapzak onder uit zijn rugzak en kruipt er met alle kleren aan en een regenjas zo in. Nog geen 1 minuut later slaapt hij al. Rem en ik lopen naar de nieuwe herberg om nog ff gezellig na te zitten en dan horen we heel veel lawaai op 3. Zitten daar nog een stel jonge mensen bij elkaar wat te drinken maar regels zijn regels dus ook die naar bed bestuurt.

En dat ga ik nu ook doen

groetn van Hans

Reacties zijn gesloten.