Nog 20 dagen: Een bericht uit Lourdes

Zit nu te tikken op het kantoor in Lourdes, ja je leest het goed, ben nu bezig met de bedevaart hier.   We hebben het hier goed naar onze zin, de zon schijnt nu weer na een regenachtige zondag en we hebben vandaag weer een druk programma.  Het is heel raar om hier te zitten en te weten dat je hier dan naar toe wandelt, de eerste dagen heb ik daar ook veel aan moeten denken,  toch heeft deze reis mij hier weer goede kontakten opgeleverd,  ik heb hier een man leren kennen uit Ruurlo en daar moest ik nog een onderdak hebben, dus dat is nu ook voor elkaar, de Hr. Consemulder is nu al bezig met het eten en wil graag weten wat ik lekker vind, hij zit bij onze Lieke in het hotel  en vind het prachtig om een logee te krijgen op 28 juni want dan ben ik daar.

Zo krijg ik hier hele leuke reacties,  bij de clan (scouting groep die hier dienstbaar is) zit Frans en die gaat vanuit Lourdes de tocht vervolgen die hij vorig jaar heeft moeten afbreken. Ik zie hem vanavond en we zullen zekers gesprekstof hebben. Dagelijks zitten wij in het hotel aan tafel met Bisschop Wiertz van Roermond, heel apart en hele leuke gesprekken tijdens de maaltijden.

Vannacht met enkele reisleiders naar de grot geweest en bij het weggaan kwamen wij er achter dat de poorten dicht waren, wij zijn toen letterlijk uitgebroken na een poort open te hebben gekregen en dat scheelde ons enkele kilometer lopen en klimmen.  We hebben een fantastische groep hier, de collega’s reisleiders is een hechte groep die elkaar heel goed ondersteund en helpt daar waar nodig.  Lieke heeft een hele zware groep en doet het onzettend goed, komen zelf mensen van de zorg bij mij omdat te zeggen, een hele fijne samenwerking dus.

Ga nu weer aan ’t werk, ga de vergadering voor vanavond voorbereiden en de lijsten nogmaals controleren voor de exursie’s van vanmiddag (altijd een hele toer omdat rond te krijgen wat ook weer gelukt is)

tot de volgende berichten

Hans uut Lourdes

Laat een reactie achter