Dag 3: 29 juni Ruurlo-Zelhem 18 km

Na een hele gezellige avond bij Jan en Aukje, (nogmaals bedankt jullie beide en tot vrijdag) vanmorgen weer vroeg op, om tegen 7 uur te gaan wandelen naar Zelhem.  Achteraf is dit maar een klein stukje en had het wel iets verder kunnen zijn, maar dan gooi ik het hele programma van de rest van de week in de war. Dus toch in Zelhem gebleven. Onderweg een paar leuke ontmoetingen gehad. Enkele hebben het niet overleeft, die waren mij veels te vervelend en heb ik dood geslagen, (muggen). Door de bossen van Ruurlo naar het Pieterpad, vandaar naar Zelhem. Een hele mooie tocht. Onderweg kennis gemaakt met Marcel Derkse, ook een wandelaar die nu na een hele zware hartoperatie weer begonnen is met het Pieterpad. Dit was zijn eerste dag dat hij weer aan het wandelen was. Hij heeft diverse boeken geschreven o.a. “De weg ligt onder je voeten”. Ik heb geen tijd om te Googlen, dus dat laat ik aan jullie over.

Ik ben nu bij Paul, Patricia, Lara en Tes van Uum in Zelhem. Ik was hier al heel vroeg, nl. om 1 uur. Wat wil je een korte route en vroeg weg. Dus snel over. Maar ik vermaak mij prima. Patricia is een leuke vrouw en ondanks dat wij elkaar helemaal niet kenden, hebben we elkaar heel wat te vertellen. Ook de kinderen van 7 en 4 zijn heel belangstellend naar die wandelaar, die zomaar op bezoek komt. Het is eigenlijk ook wat! Er belt iemand op, of je nog een slaapplaats hebt voor iemand die toevallig langs loopt. Je zegt “ja” en weet eigenlijk helemaal niet wie die man nu is. Nu kennen wij Paul al langer van verjaardagen bij Gerard en Jose dus het valt allemaal nog wel mee.

Wat mij niet mee valt is het weer. Het is warm, echt warm om te wandelen met die rugzak op. Ik hou het dus echt niet droog. Ik heb een natte handdoek in de nek en hals om een beetje verkoeling te krijgen. Die maak onderweg regelmatig nat door onder een sproeier van een watersproei installatie van een boerderij te houden. Ik weet nog niet hoe het donderdag en vrijdag gaat worden. Als het 34 graden wil worden zoals ik heb gehoord, denk ik dat ik dan een rustdag of busdag neem naar Kevelaer, want het is nog ver.  Met de voeten gaat het prima, de spierpijn is na een half uur over en ik slaap heel goed dus rust ook goed uit.

Morgen naar Stokkum en dan spreek ik Thea van den Bosch van weeshuis Egyam in Ghana. Ze wil nog een stukje mee lopen, maar ik heb nog geen idee hoe laat ik daar aankom.

Vanavond even voetbal kijken en lekker slapen dus tot morgen

Groetjes aan iedereen en aan Ada de goetjes

8 reacties

 • Ada en Henk schreef:

  Niet te bijdehand worden, lieve zwager Hans…….

 • Paul schreef:

  Hoi Hans,

  dus toch een je lange weg begonnen. Mooi! Ik wens jou veel succes en hoop dat je het warme weer een beetje de baas kunt blijven want er komt een dag dat je terugdenkt aan die “lekkere” temperatuur en zonneschijn.

  Groeten, Paul 😆

 • Marja en Bert Vlaskamp schreef:

  Hoi Hans,

  Vanuit een warm tot heet Tsjechie groeten wij jouw en volgen met heel veel interesse jouw belevenissen op weg naar Santiago de Compostella. We wensen jouw een inspirende en mooie wandeltocht toe en we vinden het leuk om jouw belevenissen te mogen meemaken via de mail.
  Nogmaals heel veel plezier en we melden ons af en toe vanuit Almeloooo 😛 over een week.

  Groetjes Marja en Bert Vlaskamp 😛

 • Harrie en Ans schreef:

  Ha,die Hans

  We wensen jou een fijne avond.een goeie nachtrust…en morgen gezond weer op…en een een fantastische dag morgen gewenst…op weg naar Stokkum!
  Hartelijk gegroet,van Harrie en Ans :shock 😎

 • Dicky schreef:

  Hoi Hans, ik snap helemaal dat je het warm hebt. Ik hoop voor je dat het na deze week wat gaat afkoelen. Sterkte ermee. Groeten, Dicky

 • Wilma Caiffa schreef:

  Hoi Hans,
  Kan volgende week met je meelopen als je het leuk vindt?
  Heb een bericht naar je mail gestuurd.
  Goede reis en groet uit Eindhoven

 • sylvia Nanninga (-herder) schreef:

  Hoi Hansuuttwente,

  Even een blik op je site en je bent al onderweg. Maar het is een verlate blik 🙂
  van mijn kant. Ik wens je een goede reis, leuk je te kunnen volgen en reis,loop bedoel ik 😉 , voorzichtig.
  groeten van Sylvia

 • Niels Perik schreef:

  Dag Hans. Goed dat je berichten op je website blijft plaatsen. Leuk om te lezen! Succes en ga door! 😆

Laat een reactie achter