Dag 6: 2 juli Goch-Kevelaer 26 km

Vanmorgen vroeg op. Ik was uit geslapen en lekker fit. Om 7 uur ontbeten en om rond 1/2 8 te vertrekken.

Het lopen ging prima. Langs de Nierse, een klein riviertje wat helemaal naar Kevelaer gaat. Deze route is heel goed aangegeven, dus je kunt bijna niet verkeerd lopen. Ik zeg “bijna”, dus ik wel. Maar dat was niet zo ver, maar wel een heel vervelend stuk langs veel brandnetels en vlak langs het water waar ik uit moest blijven.

Ook vandaag was het ontzettend warm (34) en ook hele stukken in de zon gelopen, gelukkig niet zoveel als gisteren. Ik heb de tip van Thijs te harte genomen en veel gedronken. Nog meer dan gisteren en dat resulteerde dat ik de volle 2 ltr al voor Weese op had. Wat nu?? Kijkend of er iets in de buurt was kom ik een paarden manege tegen, en jawel hoor, een slang buiten aangesloten op een kraan met drinkwater.  Eerst de kop onder het koude water, toen nog een keer de kop onder nog kouder water en toen de drinkzak gevuld, ik kon er weer helemaal tegen.

In Kevelaer aan gekomen probeer ik eerst een onderkomen te krijgen, de hotels hier zijn meestal bij de kerk, dus daar naar toe. En wie kom ik daar tegen, de heren Jan Concemulder en Nol Concemulder met Aukje en een mevrouw die ik niet ken en waarvan ik de naam niet goed heb gehoord ( sorry).

Ze zaten net aan de lunch en ik kon zo aanschuiven. Meteen gevraagd of ik hier kon slapen en ze hadden nog 1 eenpersoonskamer vrij met de douche op de gang.  Geen probleem ik slaap er alleen maar.  Nol ging direct naar de receptie en deze overnachting heb ik van hem gekregen.  Wat een prachtige mensen zijn dat toch, 4 weken geleden kenden wij elkaar niet en nu als vrienden voor het leven afscheid genomen in Kevelaer.        Jan haal geen gekke dingen uit !!!!!.

Ik kom net uit een kneipe waar ik tussen de Duitsers Nederland heb zien winnen en ik heb behoorlijk gejuicht bij de goals.     Terug naar het hotel en daar lekker gegeten en nu zit ik voor het eerst van mijn leven in een internet cafe.

Eens moet de eerste keer zijn en dat zal ws ook tijdens deze reis niet de laatste keer zijn geweest.

Kortom  ik heb heerlijk gelopen, fijne mensen ontmoet en een fantastische dag.

Daarom heb ik met me zelf afgesproken (en met Jan Min) dat ik morgen een rustige dag neem en met de auto naar Oostrum wordt gebracht ( door Jan die haalt mij hier op)

Lieve mensen    een heel verhaal vandaag en toch vergeet je wel weer wat  dus ik stop   nog een prettige avond en tot misschien morgen.

Groet’n uut Kevelaer    ( nee Ada,  ik plaag je nu niet meer, groetjes)

Hans uut Twente

12 reacties

 • Cynthia schreef:

  Lieve Pap,

  Wat maak je toch leuke dingen mee! Groot gelijk dat je met dit weer het wat rustiger aan doet.
  Liefs Mem

 • sylvia Nanninga (-herder) schreef:

  Hansuuttwente,

  wat een warme dag voor je, maar ook wat een warme ontmoetingen, nu al!
  geniet ervan.
  een “warme” groet van ons,
  en ja, we hebben de 25 jaar gehaald, daaraan heb ik onthouden dat je de week daarop zou vertrekken, nu bijna al weer een week geleden.
  alle goeds, Sylvia.

 • sylvia Nanninga (-herder) schreef:

  hoi hansuuttwente, er gaat iets fout hier..nog een keer proberen.
  wat heb je een warme dag gehad, maar wat heb je ook een “warme” ontmoetingen, nu al!
  geniet ervan, groeten van ons, Sylvia

 • Ada en Henk schreef:

  Oh, Hans, wAT EEN VERHAAL, LET GOED OP JEZELF

  Oh, Hans, wat een verhaal.! Let goed op jezelf. Het is ook wel extreem warm!!!
  Het kan in Spanje niet warmer zijn dus dat is een meevaller!
  Maar….Nld heeft gewonnen, dat had ik niet gedacht… “We”.gaan verder.
  Hans, veel liefs uit Wilnis, ook van Mano en Mia!

 • joke schreef:

  Hoi Hans,

  Gelukkig heb je het advies opgevolgd van Thijs. Wij lopen niet de hele dag, maar drinken ook veel water.
  Veel plezier morgen bij Jan Min. Geniet van het samenzijn. En wil je hem de groeten doen van mij.
  Liefs,
  Joke

 • Lieke schreef:

  Lief broertje van me,
  Nog nooit zoveel aan je gedacht dan de laatste dagen. Kijk iedere dag weer uit naar je dagverslag en met dit weer veel respect voor je.
  Morgen een rustdag voor je dus geniet ervan.
  Doe Jan de groetjes van mij.
  Liefs, Lieke

 • Harrie en Ans schreef:

  ha,die Hans
  Alweer 6 dagen zitten er op,141km. gelopen
  in een ebarmelijke hitte,Hans we bewonderen je!Fantastich om te lezen hoe je er mee om gaat,geniet van je welverdiende rustdag morgen,en met veel plezier kijken we uit naar je volgende verslag!lieve groeten Harrie en Ans

 • Dicky schreef:

  Hoi Hans, het is iedere dag weer geweldig om te lezen, hoe het met je gaat. Ik heb een enorme bewondering voor je, dat je het in deze hitte het er toch goed vanaf brengt. Ga zo door en blijf drinken!!
  Groeten, Dicky

 • Truus en Bennie schreef:

  Hoi Hans,
  Heel veel bewondering voor je doorzettingsvermogen.
  Erg leuk elke dag je verslag te lezen.
  Groeten Bennie en Truus

 • tante femie schreef:

  hallo hans ik vindt het geweldig dat je deze zware wandeltocht begonnen ben en hoop dat je een mooie tijd hebt en met een rugzak vol geweldige verhalen weer goed thuis zult komen.

 • josé en gerard schreef:

  hoi hans
  Nu pas je verhaal gelezen.Goed dat je een rustdag hebt genomen.Het was ook zo hééééééééééél erg warm.Fijn dat de eieren lekker vond.
  liefs josé

 • Ben Leemhuis schreef:

  Hoi die Hans uut Twente, ik hoorde het van Ria, geweldig wat je doet POSITIEF, Je zult ook wel genieten van de mooie natuur. Ik ga je volgen. Sterke benen gewenst en groetjes uut Wierden.
  Ben.

Laat een reactie achter