Dag 8: 4 juli Oostrum-Baarlo 28 km

Na een rustdag direct 28 km op de teller, en zonder centje pijn. Wel vermoeide benen maar verder prima te pas.

Foto gemaakt door wandelaar op het Pieterpad

Vandaag was het geen mooie route. Gisteravond samen met Jan Min eerst de route tot Sevenum voorgereden met de auto en die ging alleen maar over asfalt wegen. Het alternatief was het Pieterpad, maar opgeteld kwam die over de 40 km, en dat vond ik te veel.

Dus vanmorgen om 7.15 uur vertrokken en dezelfde route gelopen. Opeens komt er een mannetje op de fiets naast mij rijden. En maar kletsen,  hij wilde ook graag naar Santiago. Helemaal op de fiets! Maar het eind van het liedje was dat hij dat niet durfde. “Stel dat je wordt overvallen door rovers”, (zekers te veel jongens boeken gelezen vroeger) “of iets anders krijgt”. Tja ’t kan, maar je gaat daar niet van uit.

Op een gegeven moment vroeg ik aan hem hoe hard hij nu fietste. “5,3 km per uur” zei hij, dus nu weet ik ook mijn wandel snelheid. “Anneke,  ik loop dus 5,3 km per uur. Ik loop van 7.15 uur tot 14.45 uur met 1,5 uur pauze in totaal. Kun je zo uit rekenen of de kilometers kloppen.” En anders kijk ik op de route beschrijving die ik heb gemaakt. Daar staat nl. ook 28 km op, er kan natuurlijk een klein verschil in zitten, maar ’t klopt bij benadering.

Verderop op een spoorweg overgang in Sevenum is de weg afgesloten. Dus vraag ik aan de voorwerker of ik er lopend over heen mag. En dat mocht dus niet. “Dit is een afgesloten perceel en daar mag niemand overheen. Je kunt 3 km naar de volgende overgang en dezelfde weg aan de andere kant weer terug.” Oke dus. Hij loopt weg, ik ook, maar wel over het spoor. Ik had geen zin in nog 6 km.  Hij heeft het niet gezien of hij liep bewust weg en keek niet achterom.

Op een terras in Sevenum weer leuke mensen ontmoet die alles willen weten. Dus als jullie deze site bekijken, “alvast bedankt”. Ik ben wel wat vergeten te vertellen, nl dat ik voor een goed doel loop en hopelijk willen jullie mij ook sponsoren. Zie de link sponsoren. DIT GELDT OOK VOOR ALLE ANDEREN MENSEN DIE DEZE SITE LEZEN!!!!.

Verder heb ik eigenlijk niet veel te vertellen. Net lekker gegeten met Jan en Ans Pijpers, ontzettend gezellige mensen. Jan zit ook in de installatietechniek, dus we kunnen wel kletsen.

Gerard en Henriëtte nog gefeliciteerd met jullie verjaardagen, zou ik bijna vergeten.

Ik hoop dat mijn spier in mijn schouder en nek morgen beter zijn dan vandaag. Ik kan mijn hoofd nauwelijks draaien zonder pijn. Dit komt van de voetbalwedstrijd van Nederland, die heb ik schuin gekeken vrijdag en dat breekt mij nu op.

Groetn uut Baarlo

Hans uut Twente

10 reacties

 • Henriëtte schreef:

  Hoi Hans.

  Dank je wel voor je felicitatie.
  Voor de komende dagen wens ik je veel
  reis en wandel plezier toe.
  Sterkte met je nek!
  Slaap lekker voor straks.
  Morgen gezond weer op.
  Groetjes,Cor en Henriëtte.

 • Cor schreef:

  Hoi Hans,
  volgens mijn berekening loop je met een snelheid van gemiddeld 7.15 tot 14.45 =7.30 uur – 1.5 pauze is 6 uur
  28:6 is 4.6666 km/h.
  kan ik mij ook een beetje op voorbereiden . hopelijk niet te veel berg op. veel wandel plezier en tot de 23e juli.
  Cor

 • Rob en Saskia schreef:

  Hallo Hans
  Al weer een week op pad. We denken vaak aan je (nog nooit zo vaak aan je gedacht 😉 )en kijken meerdere keren per dag op je site. Leuk om je zo te kunnen volgen.
  Je bent dinsdag trouwens welkom op ons oranje feestje 😀 :mrgreen:
  En zoals we al zeiden: you never walk alone!
  Groetjes uut twente

 • Ada en Henk schreef:

  Na een niet te gemakkelijke week, gezien het weer, neem ik nu al mijn petje voor je af (als ik die op zou hebben).
  Vol goede moed op naar week 2.
  Hênig an en good goan!!!!!

 • Cynthia schreef:

  Lieve pap,

  Weer een berichtje van je! Gezellig!!
  En wat een leuke foto, zo te zien gebruik je de stokken! Loopt dat prettig?
  Sterkte met je nek.
  Liefs Mem en Marco

 • Ineke en Gerard schreef:

  Hallo Hans,
  Grandioos. Je bent nu al ter hoogte van Eindhoven. Met de trein vind ik het altijd nog een heel eind.
  En dan met deze hitte!! Geweldig hoe je dit doet.
  Lara heeft zaterdag haar zwemdiploma B gehaald. Ze was zo trots als een pauw.
  We volgen je al de hele week. dagelijks bekijken we de site.
  We wensen je heel veel sterkte en kracht en we denken vaak aan jou. Dus je weet het “You never walk alone”
  Groetjes van Ineke en Gerard

 • Ton Biemans schreef:

  😛 Hans,Goedemorgen zie dat je al in Belgie loopt. Ik lees dat het goed met je gaat. Ga zo door met je einddoel als focus dit is/schijnt tegenwoordig een toverwoord te zijn.Vele groeten namens ons kantoor.
  Ton Biemans

 • Ma schreef:

  Hallo Hans,
  Hier een berichtje van je moeder, het is wel jammer dat het zo warm, dat maakt het lopen niet makkelijker.
  In gedachten ben ik vaak bij je en ben trots op je.
  Lieve groeten van je ma, XXX

 • Tessa schreef:

  hallo oom Hans
  is het warm? bij ons wel
  1000 kusjes en nog 100 erbij
  van Tessa
  😎 🙄 😛 🙂 😀 😮 😆 :mrgreen:

 • Eugène Uiting schreef:

  Hoi Hans,

  Ik ben wel een beetje pissig hoor. Ik hoor net van Yvonne Wetzelaer dat jij al lang voorbij Venlo bent. Je hebt me vergeten!!!!!! Leuk wel om nu te lezen dat je bij Jans en Ans in Baarlo geslapen hebt. Ik ken Jan namelijk heel goed van vroeger. Zeg Hans heel veel succes verder, ik ga nu verder lezen.

Leave a Comment