Dag 9: 5 juli Baarlo-Montfort 34 km

9 dagen onderweg

Vanmorgen om 1/2 8 weg gelopen bij Ans en Jan.  Ans gaf mij nog snel een 1/8 watermeloen mee in dubbele plastic zakjes voor onderweg.

Samen met Jan gisteravond de route een beetje uit gezocht via Kessel. Daar met een veerpontje de Maas over en toen via een Limburgs wandelpad richting Roermond.           Deze afstand was verder dan ik dacht. Ik was pas om 1 uur in het centrum van Roermond. Hier heb ik gezondigd bij McDonald’s met een heerlijke milkshake en een McKroket op het terras. Opeens komen 2 jongens bij mij staan en vragen waar Twente ligt. “Weet je waar Almelo ligt?” vroeg ik. Ja dat wisten ze, “Nou daar kom ik vandaan.” “Helemaal lopend?”  “Ja, helemaal lopend en dan nog een stukje verder naar Spanje”. Ze waren zo verbaast dat ze niets meer zeiden en zo weg gingen. Ik hoorde de een tegen de andere zeggen, “Dat is ver zeg.”

In Roermond de pelgrimsstempel opgehaald. Helaas Pierre, je was er niet. Dat vond ik echt jammer. Misschien dat we elkaar nog eens kunnen treffen, want ik vind je een echte leuke gozer. Toen verder naar Montfort over het Pieterpad. Een hele mooie tocht, maar achteraf 6 km om, volgens Cas ( echtgenoot van Miennie). Tegen 17:00 uur in Montfort. Wel vermoeide benen, maar verder prima in orde. Lekker gedoucht en ik heb ook dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod van Miennie om de was te laten doen. Die is nu al schoon en hangt te drogen. Ik zit in de kamer met een korte broek van Cas aan.

Morgen krijg ik ook een hele mooie dag. Ik ben vanmiddag naar de apotheek geweest om oordopjes te kopen, want mijn Lourdes zus gaat een dagje mee wandelen. Wilma,  hartstikke fijn en leuk dat je mee gaat. Ik heb al wel voorzorgsmaatregelen getroffen.

Morgen een ander onderkomen, want Gerda is op vakantie en nu kan ik waarschijnlijk bij haar dochter terecht. Ingrid en Ron zouden een slaapplaats voor mij hebben. We zien wel. Zo moeten we alles op deze tocht wel zien en op ons af laten komen.

Trouwens hebben jullie die mooie foto gezien??  Een pelgrim die ik tegen kwam.

Groetn uut Montfort

Hans uut Twente 

14 reacties

 • Ada en Henk schreef:

  Fijn te lezen Hans, dat het je goed gaat en dat je alles goed kunt relativeren.
  Ik denk dat dat ook moet als je zo’n lange tocht wilt maken.
  Morgen ook een iets koelere dag maar ook de warmte ligt weer in het verschiet.
  Grrrrroetjes, Ada

 • lieke schreef:

  Lieve Hans,
  Vanavond niet met Miennie bij Jeanne d’Arc, maar lekker gezellig bij haar thuis.
  Morgen veel wandelplezier met mijn Lourdeszus en geniet van de wandeltocht.
  Liefs, Lieke

 • Pierre Paland schreef:

  Dag Hans, jammer dat we (de bisschop en ondergetekende) vandaag naar Den Bosch waren. Ik was om half zes terug en ben toen via Lerop en St. Odiliënberg nog naar Montfort gereden, in de hoop dat ik je nog ergens zag. Maar nee dus!!
  Voor morgen weer een goede start en hopelijk toch nog tot ziens!! Gr. Pierre.

 • Thijs schreef:

  Hey Pa,

  Heb je scheerapparaat nu al gedumpt? Zie je nu wel dat dat alleen maar overbodig gewicht is? 😉

  Mooi om te lezen dat het “Loat Goan” idee er steeds meer in komt!

  Thijs

 • Petra van Uum schreef:

  Hoi Hans,

  Fijn te lezen dat alles voorspoedig gaat, evenals je baard 😉
  Succes nog voor de komende tijd en zoals beloofd: ik blijf je volgen!
  Groetjes Petra

 • josé en gerard schreef:

  Hoi Hans
  Leuk hè al die verhalen en reacties.Zelfs voor ons is het een hele beleving.Zo lopen wij(al zittend) ook met je mee.We blijven aan je denken.
  liefs josé

 • Cynthia schreef:

  Lieve Pap,

  Wat een leuke foto. Ik vond het erg gezellig dat ik je gesproken heb! Succes morgen, gelukkig nog een iets koelere dag, en dan komen er weer erg warme dagen aan.
  Liefs Mem

 • Nico en Karla schreef:

  Hallo Hans.

  Mooi om te lezen hoe het gaat.
  We wensen je veel succes, en ontzettend veel wandel plezier en dat je onderweg
  fijne mensen zult ontmoeten en mooie dingen mag beleven.

  Groetjes Nico en Karla Douma

 • Harrie en Ans schreef:

  Hoi Hans,
  mooie foto hoor,nu hebben we tenminste een bewijs dat het goed met je gaat…gaat het ook goed weer met je nek?Ook morgen weer een goeie dag gewenst,en geniet er weer van!Groetjes vanuit de Haghoek,Harrie en Ans.

 • Ewald Holterman schreef:

  Hey hans,

  Laten we maar zeggen beter laat dan nooit,
  maar dit is de eerste keer weer in 8 dagen dat ik de site weer eens bezocht heb, maar ben zeker van plan om dit dagelijks te gaan doen, leuk iedergeval dat het goed gaat en dat je de goede dingen van mij overneemt (de Mack kroket ) verder blijf ik dus even hier op de hoogte en we komen elkaar de 16 weer tegen .

  groet Ewald

 • Trijnie en Charles schreef:

  Hallo Hans,
  Leuke versalgen van je. Je maakt zo heel wat mee onderweg. We blijven je volgen.
  Groetjes Trijnie en Charles 😉

 • jose en theo schreef:

  Hallo Hans,
  Het weer was vandaag goed, niet te warm en niet te koud. Heb je mijn mail ontvangen? Zo niet geef dan even aan mij door. Wij volgen je elke dag. Benieuwd wat je vandaag weer beleeft hebt.
  gr. jose en theo

 • sylvia Nanninga (-herder) schreef:

  Hoi Hansuuttwente,

  wat een leuke bemoedigingen allemaal, en wat ben je al ver.Het blijft bijzoder je te mogen volgen op je weg. Fijn dat ik je bij WIm heb ontmoet, want elke bemoediging is er 1, toch? Heb morgen een goede dag en van mij mag je elke dag een lekkere milshake hoor, 😉 geniet ervan.
  groetjes Sylvia

 • jeanette schreef:

  Ha Hans,
  leuk je foto en gelijk heb je dat je het met die baard gemakkelijk doet.
  Je zult er wel totaal anders uitzien als je in Spanje aankomt.
  Mooi om mee te maken want ook dát ben jij.
  Leuk om je via deze site te volgen maar en vind het ook bijzonder om morgen je verhalen van jouzelf te horen.
  Ben reuze benieuwd!
  Tot morgen en wandel ze!!!!
  Jeanette

Leave a Comment