Dag 16: 12 juli St. Severin-Huy 22 km

Vanmorgen om 6.30 opgestaan, om 7.30 ontbijten bij Mevr Dujardin. Wat een leuke vrouw, zat al in de keuken met een compleet gedekte tafel samen met een buurvrouw te wachten.

Maar laat ik bij het begin beginnen. Gisteravond via de laptop radio 1 geluisterd naar de voetbal. Heeft ook wel wat. Wat jammer dat ze verloren hebben, maar dat was niet de reden waarom ik zo slecht heb geslapen. Het was weer de warmte die op de kamer was.

Gisteravond eerst met de zoon van Mevr. Dujardin naar de boerderij geweest om te kijken, samen met hun 2 kinderen van 7 en 4 jaar. En maar praten in het Frans en ik er maar niets van begrijpen. Op de boerderij uitleg gekregen over de mestkalveren, bijna 180 stuks. Een heel bedrijf. Leuk om te zien en ook de boer had plezier om het uit te leggen.

Vanmorgen om 8.15 vertrokken met weer een drukkende temperatuur. Lopen gaat prima, geen centje pijn. Dit keer niet over bospaadjes maar langs kleine binnenwegen.  Tegen 10.15 begint het me toch donker te worden en terwijl ik op de wolken let, mis ik een aanwijzing. Kom ik op een rotonde, is daar een bushokje rondom gesloten en besluit om daar ff te rusten en af te wachten. Begint het meteen te waaien, te onweren en te slagregenen, net op tijd een schuilplaats gevonden. Heeft meer dan 1 uur geduurd.

Toen het weer rustig werd en ik verder kon wandelen moest ik eerst de route weer opzoeken. Betekend teruglopen, ca 600 mtr, wat nog wel mee viel. De rugzak weer opgehaald en de goede richting genomen. Loop ik net ca 300 mtr die goede straat in, begint er een open vlakte, daarna een akkerland met rechts een bos, geen enkele mogelijkheid om te schuilen had ik gehad. Wat een geluk heb ik daar in het dorpje Le Gotte, het heeft zo moeten zijn. De H. Geest heeft mij bewust door laten lopen om een schuilplaats te vinden om mij daarna weer op de goede weg te zetten.Als dank kreeg ik ook nog een vos en een ree te zien op het pad.

Nu zit ik in Huy, een behoorlijk drukke plaats. Heb een slaapplaats gevonden in een hotel voor een pelgrimbedrag en een gratis ontbijt.

Ook hier stoppen auto’s naast me om te vragen waar ik naar toe ga, naar Santiago, “o jee what good”.  (Gelukkig begonnen ze in het Engels). Zit nu heerlijk op een terras met een cola. Het drinken gaat nu het niet zo warm is veel beter en het water komt er op de natuurlijke manier weer uit (niet door zweten).Ook de kleur is weer normaal dus nu maak ik mij minder zorgen.Nu de warmte een beetje minder is, is het veel fijner om te lopen en de dat geeft de burger weer moed.

Ewald, Wim en de anderen, maak je borst maar nat hoor, hier kun je motor rijden. Heb er zin in dat jullie komen. Neem eerst contact op met Ria, kunnen jullie wat mee nemen voor mij.

Weer een lang verhaal vandaag, terwijl ik maar een klein stukje heb gelopen. De afstanden moeten groter worden anders haal ik het gemiddelde van 25 km niet.

Groetn uut Huy

Hans uut Twente

14 reacties

  • jose en theo schreef:

    Hallo Hans,
    Je hebt inderdaad geluk gehad, dat je een schuilplaats had. Als het net zo weer was als hier in Twente. (Hengelo, Haaksbergen, Lichtenvoorde.) Daken, kerktoren, tenten “vlogen”door de lucht. Het was zo donker als ’s nachts. In Almelo was de lucht groen en geel. Gelukkig word het iets koeler.
    gr. Theo en Jose

  • Gerrit Kok schreef:

    Hans ik volg je soms een beetje.
    Hou de voeten goed in de gaten.
    Verder hoop ik dat je er van geniet ( onthaasten)

  • ria schreef:

    geef je even door wat de jongens allemaal voor je mee moeten nemen??? en stuur je me de mail ook nog even naar het goede mailadres!!!
    het was vanmiddag inderdaad zo donker als de nacht, en ook groen en geel zoals jose al schreef.
    jeroen en ik hebben dus weer moeten dweilen in de kamer bij het grote zijraam , het water kwam weer binnen via de goot ( die wel schoon was) Is achteraf wel meegevallen en alles is weer oke. dus de geest was bij jou en niet bij ons.

  • Jan en Ans Schraven schreef:

    Hoi dappere perigrino,

    Wat een leuke foto’s bij je verslag. Je schrijft je verslag zo goed, dat we a.h.w. met je mee lopen. Als je een keer geen overnachtingsplaats kunt vinden, kun je bij het Bureau de Tourisme adressen krijgen waar je kunt overnachten. In la France heb je ook gites. We wensen je weer veel wandelplezier en mooie ontmoetingen.
    Jan en Ans

  • Ada en Henk schreef:

    Je kunt beter in Wilnis wonen als ik al de verhalen lees. Wij hebben gewoon onweersbuien met prachtige flitsen.
    Je vordert al aardig Hans, en….misschien moet Wim een héél klein woordenboekje meenemen. Toch wel handig in de conversatie.
    liefs uit Wilnis, Hans en hênig an!

  • josé en gerard schreef:

    Wat een mazzel dat je’n schuilplaats had.Ook hier was het erg donker,harde wind en slagregens.Voor de tuin was het wel even goed(zoals je nog weet geel gras)maar dit verveelt gauw.
    Voor de komende dagen wordt het iets aangenamer,dus wandelen maar.
    groet José

  • Elly schreef:

    Hoi Hans,
    Geweldig, zo als je doorzet ondanks de warmte. Ik ben een van vele die iedere avond met veel pezier jouw verslag leest.
    Wat betreft het aantal km per dag, het belangrijkste is dat je ieder dag met plezier loopt, die km komen dan vanzelf wel.
    Heel veel groeten Elly

  • marjan schreef:

    Hoi Hans, had paar dagen niet gelezen. Je schiet aardig op ondanks de hitte. Petje af. Volg natuurlijk met heel veel belangstelling je avonturen. Sommigen heel herkenbaar, zoals op het goede moment een schuilplaats vinden en de leuke contacten. Al zijn die als loper in je eentje vast intensiever dan met z’n 2en met de fiets.
    Bon camino, Ad en Marjan

  • Harrie en Ans schreef:

    Hoi Hans,Toen het vanmiddag zo ontzettend donker werd,moesten we meteen aan je denken,achteraf had jij het al doorstaan,met op het goeie moment een schuilplaats gelukkig!maak je niet druk om de kilometers,met die hitte moet je toch gewoon van een tropenrooster gebruik maken Hans!Het belangrijkste is inderdaad plezierig lopen,We leven met je mee,welterusten voor straks,groeten harrie en Ans.

  • Rob schreef:

    Hallo Hans,

    Ik heb net de Pelgrim-geocache gelogd ( gisteren gevonden). Was een hele puzzel, maar gelukkig gevonden op bekend terrein. Vlak bij de plek waar ie moest liggen liep de “spanning” hoog op. Wordt al druk naar gezocht, wij waren de 15e. Aansluitend hebben we koffie bij Ria gedronken. Tessa, Lara en Tristan hebben zich over de kippen en het pasgeboren kuikentje ontfermd.
    Ik wens je wat koeler weer toe en hoop dat je geniet van je avontuur.

    Groeten Rob

  • Ineke en Gerard schreef:

    Hallo Hans,
    Gelukkig dat je op tijd een schuilplaats vond. Het was hier vanmiddag ook zo donker alsof het nacht was. Het begon te waaien en te regenen zoals we maar zelden hebben meegemaakt. Tessa, Lara en Tristan waren bij ons en toen tegen de avond de brandweer met 2 wagens in de straat verscheen was Tristan heel enthousiast toen de grote ladder naar boven ging om aan de overkant van de straat gescheurde takken uit de boom te zagen. Toe saskia kwam had hij veel te vertellen.

    We wensen je de komende dagen rustig weer en niet al te warm.
    Groetjes

  • Sandra schreef:

    Hoi Hans,
    Wat ga je goed man! Oké nog geen gemiddelde van 25 km, maar je zit er toch niet ver van af. Leuk om mee te lezen.
    Nog veel succes!

    Sandra (quiltvriendin van Ria)

  • joke schreef:

    Hoi Hans,

    Wat geniet ik van jouw verhalen. Iedere avond kijk ik wat je gedaan hebt die dag. Zo beleef ik de hele dag met je mee. Je bent een kanjer, dat je dit volhoudt met dit weer. Veel succes weer morgen.
    Groetjes,
    Joke

  • Jan en Ineke Broeke schreef:

    Na onze ontmoeting in de bossen bij Stokkum met onze zwarte hond Bascha ben je al aardig eind opgeschoten met je route. Wij hebben een leuke ervaring overgehouden aan de ontmoeting met jou. Wij wensen je heel veel succes met je verdere tocht en zullen je regelmatig volgen.
    Groeten,
    Jan, Ineke en Bascha

Laat een reactie achter