Dag 17: 13 juli Huy-Namur 44 km

Uitzicht overnachting in Huy

Vanmorgen 7 uur onbijt, heel karig, 7.30 lopen richting Andenelle op 18 km van Huy.

Fam. Itinereve uit Parijs onderweg naar huis

Door een klein stukje centrum van Huy richting de Muur van Huy, bekend van de wielerwedstrijden in België. Nou, lopend is het ook een hele tour. Ik was om 8 uur al kapot en dan nog naar Andenne. Maar zoals het de laatste tijd gaat, ging het vanmorgen ook zo,  snel hersteld. Een mooie route dwars door de weilanden, bossen en dorpen. Weer diverse keren zoeken naar de bordjes en steeds goed gegokt. Wanneer je ca. 2 km hebt gelopen en geen aanwijzing tegenkomt ga je twijfelen en als je er dan weer eentje ziet, is dat een wees gegroetje waard.

In Andenne aangekomen om 11.30 een lekkere hamburger met cola gehaald. Ik weet ’t, is slecht, maar oh zo heerlijk. Besloten om over het jaagpad door te lopen naar Namur, nog ca. 23 km. Dat kun je in ca. 4,5 uur doen. Dus wat doe je, je gaat ervoor.

Onderweg prachtige mensen tegen gekomen, Magali, Patrice en Gwen. 3 Fransen die op wereldreis zijn en aan het picknicken waren (Ada, dat is dicht aan de grond eten). Ze waren langs de Meusse en nu op de terugreis naar Parijs. Samen een kop koffie gedronken, koekjes gegeten en gekletst, in het Frans, Engels en Duits. Prachtige mensen met leuke verhalen (zie de foto boven) maar na een heel gezellig uurtje moest ik nog wel 12 km lopen en hopen dat ik voor 6 uur bij de tourist info was voor een onderkomen.

De website van hun is www.itinereve.fr dus die kunnen jullie ook bekijken.

Vanmiddag ook met Peter Mennink en zijn vrouw Ietje uit Apeldoorn gesproken. Waren op de terugreis nog even aan het fietsen langs de Maas. Ook jullie bedankt voor de belangstelling, bekijk de site goed, vooral die van de sponsoring voor het goede doel.

Nou, deze jongen stond dus om 5 over 6 bij de deur van tourist informatie in Namur. De deur gesloten en dus nog steeds geen adressen. Wat nu? Boekje nagekeken en daar stonden 3 adressen in. Deze 3 mensen gebeld, 2 niet thuis, 1 was complet, dus dan kijken naar een hotel. 2 hotels complet en de 3e heeft een 4-persoonskamer die ik na onderhandelen voor de helft van het geld mocht hebben. Nog 60€ maar ik heb een plaats waar ik kan liggen en douchen. Net de was gedaan, sorry Ria, wordt bijna niet meer schoon, maar ik geef die wel aan Wim mee wanneer die in het weekend komen. In ieder geval is het zweet eruit gewassen en dat is ook wel fijn.

Morgen richting Dinand, geen lange dag. Morgenvroeg is het drukkend warm, 30 gr. en ’s middags zijn er zware onweersbuien voorspelt. Zal ik net zoveel geluk hebben als gisteren? Ik gok het er niet op, dus morgen ca. 18 km naar Awagne. Ondanks dat ik vandaag 44 km heb gelopen ben ik niet moe. Ga nu ergens eten halen en dan mijn reacties bekijken.Wat doet dat mij goed zoveel reacties te krijgen. Echt een hart onder de riem, dus blijven doen!

Groetn uut Namur

Hans uut Twente

13 reacties

  • Ada en Henk schreef:

    Hé, die Hans…. 44km. is dat niet van de gekke???? Wie zit je op de hielen?
    Maar ik heb alle respect voor wat je aan het doen bent.
    Leuk al die ontmoetingen en…dat soort maaltijden, dicht bij de grond, die ken ik ook…best gezellig!
    good goan!

  • Wilma schreef:

    He Hans,

    Kan uit ervaring meepraten dat de bevestiging van de bordjes heel belangrijk is.(hahaha)
    Gaat het goed met je stappenteller?
    Heb respect voor je hoor.
    Lieve groet uit Eindhoven

  • Harrie en Ans schreef:

    Ha, die Hans,vandaag ,weer een mooie tocht zo te lezen,met geweldige ontmoetingen…je zult nog eens zien hoe goed je straks je woordje in het Frans spreekt!!een fijne avond nog…lekker slapen…en voor morgen weer gezond op,…en vervolgens..een fijne dag,met veel schuilplekken,een briesje,etc…kortom genieten en veel geluk op weg naar Awagne!groeten harrie en ans.

  • Marcel schreef:

    Hey Hans,

    Natuurlijk krijg je een hart onder je riem gestoken.
    Maar aan je verhalen te lezen heb je het nog niet echt nodig… Geniet ervan!
    En als het echt tegenzit, weet dan, dat we er in gedachten bij zijn hoor…

    Marcel 😯 uit Enschede

  • Esther schreef:

    He Hans,

    Weer een mooi verhaal, mooie ontmoetingen en mooie plaatjes!

    Hier nog een hart onder de riem. Je schreef gister dat je je gemiddelde van 25 kilometer graag wou halen. Kon het niet laten om het even uit te rekenen. Inclusief de rustdagen meegeteld in het gemiddelde zit je op 24,7!!! Nou, die 300 meter vind ik wel te verwaarlozen 😉

    Groeten
    Esther

  • Dicky schreef:

    Hoi Hans, geweldig dat je stug doorloopt en steeds leuke mensen ontmoet. Sterkte met de warmte 😆 groeten uit Bruchterveld, Dicky

  • Tonnie Kroeze schreef:

    Hans, wij volgen je ook geregeld,wensen je goed weer en ook goede onderkomens.
    Die gaan makkelijker en ook goedkoper worden als je wat meer naar het zuiden gaat.Wij hebben er inmiddels een kleindochter bij, als toetje, een half uur na de finale, hadden we toch nog wat te juichen.Alles palletti, vrgr Tonnie en Ria

  • Anneke schreef:

    Lieve Hans,

    Wat geweldig dat je zoveel leuke mensen tegen komt! Je kunt het ook andersom zien: al die mensen komen een hele leuke, bijzondere man tegen.:wink: Blijf ons vooral op de hoogte houden,het is erg leuk om je te volgen. En van al die verhalen kun jij na terugkomst misschien een boek schrijven. Liefs, Anneke

  • josé en gerard schreef:

    Nou,nou 44km is wel een heel eind met deze hitte.Niet te overmoedig worden hè!
    Alles heeft zijn tijd nodig hoor,dus niet overhaasten.
    Sterkte met de hitte.
    Gruutn uut de achterhuuk.

  • peter en margret schreef:

    Hans we volgen je elke dag een hele prestatie .
    We wensen je nog veel loopplezier en hou de moed er in .
    Groetjes peter en margret.

  • José-Gerard schreef:

    Hoi Hans
    Ook een noodweer gehad?In Stokkum was het verschrikkelijk.Je kon Stokkum niet meer uit.Overal bomen om, en dus straten geblokkeerd.Nog nooit zoiets meegemaakt.Was echt eng.Hopelijk krijg je zoiets niet tijdens je pelgrimstocht.

  • Radboud schreef:

    Tsjonge, jonge Hans, dat is me ff een wandeling! Ik kreeg net je website door, ik zal je blijven volgen! Heel veel plezier en hou de moed erin!

    Mocht je een lift nodig heben in Spanje dan hoor ik het wel! 🙂

    Adios, goed goan en groetn uut Barcelona!
    Radboud.

    ps. hoe ga je weer terug? Lopend? Hahaha!!!

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Hans, als het niet goed is voor je zieleheil, dan toch voor je bloedheil, zij het tijdelijk. Zie onderstaand artikel uit de de NRC van van 8 juli:

    ****
    Pelgrimcholesterol
    Door onze redactie wetenschap
    ROTTERDAM, 8 JULI. Twee weken
    stevig wandelen brengt het cholesterolgehalte evenveel omlaag als het gebruik van cholesterolverlagende medicijnen. Dat concluderen Utrechtse onderzoekers na metingen bij Nederlanders die de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela liepen en daarbij twaalf dagen lang zo’n 25 kilometer per dag aflegden (Atherosderosis, 5 juli online). Een reportage over die tocht stond eerder in NRC Weekblad (8 augustus 2009). Een paar weken na de pelgrimstocht waren de cholesterolwaarden weer terug op hun oude niveau.
    ****

Laat een reactie achter