Dag 26: 22 juli Bazancourt-Reims 30 km

Vanmorgen op een hele aparte manier wakker geworden.

Zo zien mijn schoenen er uit na het akkerveld.

Ik heb me verslapen, werd wakker van het kamermeisje die de deur open deed. Heb vergeten de wekker te zetten en om 8 uur stond ze bijna binnen, ik weet niet wie er meer schrok.

Na het ontbijt richting Reims, een kort stukje. Tenminste dat dacht ik, maar als je na 3 km moet kiezen voor een richting en je kiest de verkeerde, kost je dat 10 km extra. Dat overkwam mij dus. Geen probleem hoor, liep door dalen en heuvels. Het is gelukkig hier niet zo stijl en het was vandaag niet zonnig, maar wel lange afstanden door de akkergebieden.

Deze akkergebieden zijn van een coöperatieve gemeente, ws allemaal boeren die zich hebben aangesloten en het zijn enorme velden. Door deze velden loopt op ca 500 en 1000 mtr paden voor de tractoren en andere machines en daar loop je dan doorheen.

Helemaal gelopen in mijn uppie!

Gelukkig kon ik een auto aanhouden die mij kon vertellen waar ik was en niet moest zijn. Hierdoor moest ik de D274 weer een stuk aflopen tot de D74 en toen naar Reims. In Reims ben je er nog niet, dan moet je eerst naar het centrum en dat is ook ca 4 km. Och, een kilometer meer of minder doet er nu ook niet meer toe. Na de Kathedraal  bezichtigd te hebben, (schitterende kerk) dacht ik, ik loop vast naar het hotel dat Cor heeft gereserveerd, ongeveer 6 km lopen van het centrum. Onderweg kwam ik een ander hotel tegen. Ook voor pelgrims dus ik dacht waarom ook niet hier, stel dat dat andere hotel vol is moet ik weer terug. Dus Cor, ik ben er nog niet. Morgenmiddag ga ik er naar toe. Allemaal hennig an, want dat doe ik ook de eerste 2 dagen.

Groetn uut Reims

Hans uut Twente

.

8 reacties

 • Henk en Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Hele fijne dagen,Hans, samen met je moeder, broer en schoonzus. Geniet ervan en de groeten voor jullie vanuit Wilnis.

 • Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Informatietips voor bezoekers van deze website.

  Over de stad Reims:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Reims

  Over de kathedraal van Reims:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kathedraal_van_Reims

  Over de Groene Kathedraal van Reims in Almere (let op Thijs):
  http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Groene_Kathedraal

 • joke schreef:

  Hoi hans,

  Heb je alle beelden bekeken van de kathedraal.
  Ook degene zonder hoofd. Die is aangesloten bij de club van de losbollen.
  Maak er een paar fijne dagen van met je moeder en familie in Reis. Je hebt, zeker weten, een paar rustdagen verdiend.
  Groetjes,
  Joke

 • Peter Schey schreef:

  Hans

  Het bevreemdt mij dat jij steeds de weg kwijtraakt. Normaal ben je toch niet zo.
  Ik had altijd de indruk dat jij recht op jouw doel afging. Maar ja de leeftijd zullen wij maar zeggen. Wij zijn in juni ook door de Champagnestreek gekomen en hebben overnacht in de buurt van Troyes. Landschappelijk een mooi gebied. Knap dat je al zover bent gekomen. Als jij zelf er ook zo uitziet als jouw schoenen heb ik medelijden met jou. Santiago de Compostella zal jou zeker tegemoet kunnen zien. Geniet van je vrije dagen en de groeten aan je familie.
  Wij missen je bij het tennissen. Hopelijk kom je in vorm terug. Wij rekenen op jou. Groeten Peter

 • Fons Lucas schreef:

  Fons Lucas
  Hans, ik denk dat iedereen af en toe wel eens de verkeerde weg in slaat! Maar wat knap dat je alles telkens weer zo eerlijk en spontaan weet te verwoorden. Dit alles zal een heus boekwerk t.z.t. te weeg brengen!
  Hans, geniet nu eerst maar even van de komst van jouw moeder en ???? Groet’n Fons.

 • Hoi Hans,
  Wat een fantastische reis maak jij, zeg! Ik word al moe als ik eraan denk – hahaha… Je reisverslag leest heerlijk weg. Wanneer je dit straks allemaal achter de rug hebt, moet je inderdaad hier iets mee doen. Erg inspirerend!
  Groeten en veel succes!
  Joke Jolivette
  (mooiste) zus van Jack Schepers

 • Jolanda Abels schreef:

  Hallo Hans,
  Via, via kwam ik op deze homepage. Met verbazing en bewondering heb ik je verhalen gelezen tot nu toe.
  Respect voor je!
  Heel veel plezier de komende dagen met het bezoek van je familie en heel veel succes met je tocht.
  Je oud-buurmeisje

 • José-Gerard schreef:

  hoi hans

  alweer 30 km. erbij.je hebt er zo al aardig wat km. opzitten.ga zo door.

Laat een reactie achter