Dag 27: 23 juli Reims – Reims 18 km

Denk je een rustdag te nemen in Reims, maar hier is zoveel te zien dat je toch weer 18 km onder je schoenzolen loopt.

Maar het is zekers de moeite waard. Ben vanmorgen vroeg opgestaan, ontbeten en het centrum ingelopen. De kerk van St. Jac. bekeken en door de winkelstraat waar het nog rustig was weer naar de kathedraal (zo goed Henk?). Blijkt dat je ook de toren kunt beklimmen en tussen de gewelven kunt kijken. Net iets voor mij, dus ticket gekocht en 10 min. later op weg naar boven. 280 traptreden voor lief genomen en een schitterend uitzicht over de stad. Maar wat ik veel mooier vond was het bouwwerk in de kerk zelf, een kerk van beton, van betonnen platen die aan elkaar zijn geperst door betonnen keggen. Dit komt omdat de kerk in de 1e wereldoorlog zwaar is beschadigd en na die tijd weer is opgebouwd. Dat duurde tot 1972 dus daarom natuurlijk veel beton. Heb diverse keren aan Wim B. moeten denken, dit was ook iets voor jou geweest om te bekijken. Rond het koperen dak gelopen om de beelden te tellen wat Joke heeft gezegd. Joke het klopt, het waren er 2345 en 123 dieren beelden. De meeste beelden zijn zonder armen omdat die er tijdens de oorlogen afgeschoten zijn. Na deze bijzondere tocht door de kerk, Henk je hebt helemaal gelijk, zekers de moeite waard om op Wikipedia alles te bekijken,  een lunch gekocht, rugzak opgehaald bij het hotel en naar het andere hotel op het industrieterrein, ca 8 km lopen.

6 reacties

 • Henk en Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Wat leuk, Hans, dat je er een dagje uit van hebt gemaakt en……zondag een feestdag, 25 juli!!!
  groetjes, Ada (hier morgen bezoek uut Twente).

 • Cynthia schreef:

  Lieve Pap,

  Zo te lezen vermaak je je prima! En nu moeten wij geloven dat jij die beelden hebt geteld! JAJA, maak dat iemand anders maar wijs. Maar mij niet. Heel veel plezier deze dagen, het word lekker weer qua temperatuur. Geniet van weer een gezellig weekend met familie. Nu kun je een lekker pilsje of wijntje drinken! Geniet ervan.
  Liefs Mem

 • Ans en Jan ( uut Brabant ) schreef:

  Hoi dappere wandelaar,
  Geniet van je rustdagen en van je familie. Heerlijk om een paar dagen goed uit te rusten, kun je daarna goed uitgerust weer verder. Passen je broeken nog of moet er een riem om? je zult wel wat kilo’s achter je gelaten hebben. Van het weekend maar extra eten, om een reserve op te bouwen. We lezen nog iedere dag je belevenissen onderweg, en genieten van je schrijfstijl. Vanuut ut mooie Brabant,
  Houdoeh.
  Jan en Ans

 • Cor schreef:

  Ook wij hebben een leuke reisdag gehad, eerst via belgie naar Reims gereden en toen met hans tijdens het avond eten twee flessen wijn burgemeester gemaakt + een naar de kamer , dus al met al een zware maar hele gezellige dag.leuke gesprekjes uitgewisseld. morgen Reims in. groet Cor, Henriëtte, Hans en Ma

 • José-Gerard schreef:

  Hoi Fam.
  De wijn is goed gevallen?Niet misselijk o.i.d.?Na zulke inspanningen kan het wel eens gebeuren dat je er niet lekker van kan genieten.
  Geniet in ieder geval maar lekker met z’n allen van dit weekend.

 • Thea van den Bosch schreef:

  Hallo Hans. Gisteravond van vacantie terug gekomen .Al die tijd geen internet gehad , dus jou berichtjes niet kunnen lezen.
  Vanmorgen dus snel de laatste 12 gelezen .
  Wat beleef je toch geweldige momenten .
  Fijn dat je er zo veel van mag genieten , het is je van harte gegunt !
  Daarbij komt dat onze weeskinderen van dat geluk mogen mee profiteren , maakt het helemaal volmaakt .
  Veel liefs en geniet !!!!

Laat een reactie achter