Dag 28: 24 juli Reims Rustdag

Vanmorgen uitgeslapen. Niet wakker geworden door een kamermeisje maar door…………   .

Ja, wie zou die puntjes nou voor moeten stellen? Samen met mijn moeder op een kamer met twin-bedden. Gisteravond lekker bij gekletst, diverse flessen wijn koning gemaakt en lekker naar bed met de wetenschap niet wandelen vandaag.

Opgestaan om 8 uur, ontbijten om 9 uur en daarna met Cor en Yet en Ma naar Reims. Direct naar de Kathedraal en om 11 uur nogmaals met Cor de toren in en rondom de kerk alles bekeken, de indrukken blijven. Joke helaas heb ik mij gisteren vergist. Het waren geen 2345 beelden maar 2346, 1 was verstopt achter een pilaar. Geluncht met elkaar en daarna met een treintje door de stad gereden, mooie gebouwen bekeken. Om 5 uur met Ma naar de kerk geweest in de St. Jac. Daar was een Franse mis voor pelgrims. Daar heb ik ook 5 andere pelgrims ontmoet, 2 naar Rome en 3 naar Santiago, 2 Belgen die tot Vezelay gaan en de Nederlandse man gaat ook rechtstreeks naar Spanje, komen wij nog wel tegen onderweg.

Morgen gaan Cor en ik een stuk van de route lopen en wij worden opgehaald met de auto. Morgenavond weer bij elkaar en maandag ga ik weer alleen op pad op het punt waar wij op zondag zijn geëindigd. Heb nu 2 dagen niet gelopen en heb nu weer zin om verder te gaan. Rustdagen hebben is fijn maar niet te lang, dus het kriebelt om weer te starten.

Geniet met volle teugen van de familie om mij heen, geeft een fijn en beschermd gevoel maar ook weet ik dat het tijdelijk is. Ma moet nu echt naar bed want ze is bekaf. Ze is de hele dag in de buitenlucht geweest en heeft niet gerust, wel veel gelopen en dat voor een 85er is dat best knap. Zelfs Yet en Cor zijn moe van het slenteren. Wij gaan dus nog een paar flessen van de binnenkant bekijken en dan naar ons nest. Ik kan dan alweer uitzien naar het volgende bezoek. Hoi, hoi, onze Anneke komt volgend weekend helemaal hier naar toe. Wat een belangstelling heb ik en krijg ik toch allemaal. Vanuit Nederland volgen heel veel mensen mij en ze komen mij opzoeken, heerlijk gewoon. Maar ook de steun van alle reacties is overweldigend, houd mij echt in de been. Allemaal ontzettend bedankt.

Groetn uut Reims

Ma Perik, Cor en Henriëtte en Hans uut Twente.

9 reacties

 • Henk en Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Wat een goede berichten, Hans.
  Wij kunnen meepraten over familiebezoek…het was erg gezellig hier vandaag in de voorkamer van Bethlehem (ja wat zou dat nu zijn?).
  Ook fijn dat je weer zin hebt om te gaan lopen, maar… zal dat wel kunnen als je vanavond weer de binnenkant van een fles hebt gezien of is het cola?
  groetjes en iedereen de groeten.

 • Ineke en Gerard schreef:

  Hoi Hans,
  Geniet nog maar lekker van je vrije dag met je moeder,Cor en Henriette. (niet teveel wijn)
  Ik kan me voorstellen dat je moeder doodmoe is van het slenteren. Maar ze zal wel genoten hebben van het feit dat ze jou na ruim een maand weer kon ontmoeten.
  Doe je moeder en Cor en Henriette de groetjes van ons. En veel plezier en sterkte bij de voortgasng van de tocht. De groetn uut Wiern

 • José-Gerard schreef:

  Hoi fam.
  Wat fijn dat jullie genoten hebben.Veel gezien en gelopen.Na deze nacht kunnen jullie er weer tegen.
  Hans naar het zuiden en de rest weer naar het noorden.
  Beiden een goede reis.
  groetjes van deze nachtuil.

 • Jolanda Abels schreef:

  Wat fijn dat je jouw familie om je heen hebt. Leuk om al die bekende namen weer eens te horen: Cor, Anneke,. Nog leuker om te horen dat het met je moeder goed gaat. Wat een leeftijd.
  Geniet nog even van het samen zijn!

 • Pierre Paland schreef:

  Goedemorgen Hans,
  Wat fijn dat je (m.n. van je moeder) familiebezoek hebt en dat nog wel op de feestdag van de H.Jacobus de Meerdere, terwijl jij op weg bent als pelgrim naar Santiago de Compostela. Nog een fijne dag samen en voor (jou) morgen weer met frisse moed verder!!
  Sterkte en alle goeds. Pierre.

 • Anneke schreef:

  Bewaar je nog wel een fles wijn voor volgende week 😉
  Laat het ons even weten als we nog wat voor je mee moeten nemen.
  Groetjes!
  Symon & Anneke

 • Elly schreef:

  Hoi familie,
  Fijn dat jullie het zo gezellig hebben met elkaar, geeft wel en vakantie gevoel!
  Hans en Cor geen blaren lopen vandaag, gelukkig is het minder warm dan vorige week.
  Groetjes Elly

 • jose en theo schreef:

  ha hans,

  Nu weer een krabbel van ons uut Nijverdal. Zo te lezen vermaak je je prima. Ontzettend leuk voor jou dat je moeder, Cor en Yet een weekend overgekomen zijn.
  Wij komen niet hoor, maar dat had je zeker wel verwacht, net als Ria zijn wij niet zulke reizigers. Hans succes morgen weer met het wandelen. Wij genieten van je verhalen. groeten uut Nijverdal nog net twente.

 • Inge van der reijden schreef:

  Goedemorgen wandelaar.
  Jij zult mij niet zo gauw herkennen maar ik ben de buurvrouw van je moeder.
  Geweldig dat, het goed gaat met de voettocht succes verder en groet je moeder van mij. Haar plantenkrijgen nu “hemelwater.
  Groet, Inge.
  Mozartstraat 204 Almelo

Laat een reactie achter