Dag 29: 25 juli Reims – Billy-le-Grand 42 km

Vanmorgen om 8 uur samen met Cor naar de ontbijtzaal, ontbeten en tegen half 9 weg gewandeld. Het is een bijzondere dag vandaag, de verjaardag van Jacob, 25 juli. In Santiago zal het wel heel druk zijn. Maar wij zijn gisteren al naar de kerk geweest en ik ga samen met Cor wandelen.

Uiteraard hebben wij gisteren de route al een beetje uitgestippeld en samen besproken. Na een kleine 6 km langs een jaagpad van een kanaal gelopen te hebben zijn wij richting de wijnvelden gelopen. Het zijn de eerste velden die wij tegen kwamen en wel de Champagne-velden. De ranken zijn ongeveer 1 mtr hoog en staan 1 mtr uit elkaar, schitterend om door te lopen.

Na de wijnvelden een stijging, richting de bossen. Het is fijn om met elkaar op te lopen, lekker kletsen over de familie die er niet bij zijn, (dus niet), maar het is wel opletten daar naar de tekens op de bomen. Cor wordt er al bedreven in en krijgt er ook schik in. Wij hebben vandaag maar een paar rustpuntjes ingelast. Ik vind het prachtig om Cor deze route te laten lopen. Er zit bijna alles in wat er in kan zitten, bospaadjes, klimmen, dalen, open stukken, asfaltwegen en contacten met anderen op de route, samen pelgrim zijn.

Yet en Ma zijn vanmorgen lekker bij het hotel gebleven en hebben na de middag ons weer opgehaald. Heeft wel een stuk of 10 telefoontjes gekost om ze op onze weg te krijgen maar uiteindelijk is dat gelukt. Cor zit nu in bad om de spieren te verzachten. Dat is wel nodig als je niet gewend bent om deze afstanden te doen en ik heb mij lekker gedoucht. Zit achter een lekker bakje koffie te tikken en vanavond gezellig met elkaar uit eten.

Ik moet mijn rugzak voor morgen weer aanpassen. De kleren die Ria heeft meegegeven uitzoeken wat ik wil houden en wat weer terug gaat en morgen weer alleen op pad.

Het uploaden van de foto’s lukt vandaag niet, dus die worden er een andere keer opgezet.

Thea, Jaques en Joop gefeliciteerd dat jullie de 4daagse hebben uitgelopen!!!

Groetn uut Reims

Cor, Henriëtte, Ma en Hans uut twente

7 reacties

 • Cor schreef:

  Vandaag heerlijk met onze pelgrim Hans gelopen, allen facetten van het Franse landschap en wat een pelgrim zo op zijn weg tegenkomt meegemaakt. Echt geweldig.
  Nu lekker in bad geweest om de spieren soepel maken.
  Een onvergetelijke dag en een geweldige indruk (wat een prestatie) van “ONZE HANS”.
  Ook moet ik Henriëtte en Ma nog bedanken voor het ophalen en terug brengen naar ons hotel.zeker gezien de topografisch gevoel van Henriëtte (geen)

 • Henriette schreef:

  Ma en ik hebben vandaag ook genoten van frankrijk , lekker lezen en teuten.
  en blij dat Hans en Cor z’n super dag hebben gehad. we zijn enorm trots op ons zelf dat we die twee zonder tom-tom hebben gevonden, wel waren er en paar telefoontjes voor nodig! maar gelukkig allemaal weer in het hotel.
  Laatste avond / nacht voor Hans hier.
  We gaan weer gezellig eten en borrellen.

 • Henk en Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Erg blij dat jullie weer veilig “thuis” zijn gekomen dankzij Henriëtte…. goed gedaan hoor!
  Wij hebben ook de routekaart weer bijgewerkt, onze dagelijkse bezigheid. Je gaat nu echt wel het Franse lege land in, Hans.
  Veel loopplezier, pelgrim uut Twente.

 • Liesbeth/Nienke schreef:

  Hoi Hans,
  Met vee interesse volgen jouw wandelavonturen Het is voor ons onbegrijpelijk dat jij zulke afstanden aflegt en we vinden je dan ook een kei.
  Nienke en ik gaan vanaf morgen ook op pad, we gaan fietsen langs de hanzesteden. We gaan wel een beetje vreemd beginnen, nl bij Millingen, maar de route ziet er goed uit. De regen komt nu met bakken uit de lucht en de voor-
  spellingen zien er ook niet goed uit Hopelijk heb jij beter weer. Groeten van Nienke en Liesbeth en goede reis

 • jeanette schreef:

  Hallo Hans,
  ik was er even niet en lees vandaag al je belevenissen bij.
  Ontzag groeit nog meer voor het volhouden dat je doet.
  Die dagen met hitte en die vele km die je soms toch onverwacht moet afleggen omdat het zo uitkomt.
  Fijn dat je die leuke weekenden met bekenden kon beleven.
  Dat is toch wel echt het zoet in de pap.
  Maar nu het grote Frankrijk voor je.
  Vast al bedreven in het logies vragen in het frans; het lukt je goed tot nu toe, dus verder ook.
  Wens je een voorspoedige reis verder en volg je verhalen graag.
  toi toi toi, groeten van Jeanette

 • josé en gerard schreef:

  Hoi Hans
  Geweldig die tocht met je broer.Misschien een idee om nog een dag in te plannen?Boven in Spanje?
  Of loopt Henk (uut twente)in Spanje ’n dag mee!Ik doe het je in ieder geval niet na en ook niet te porren om een dag mee te lopen.

 • Eddy en Patricia schreef:

  Hallo Hans

  Wij hebben elkaar ontmoet op 25-07-2010 aan de wind molen te VERZENAY waar wij met onze kamper op weg waren om de Champagne route te volgen.
  Wij wensen je nog veel sterkte toe .
  Wij hebben veel bewondering voor de uitdaging;
  Groet Eddy en Patricia uit Belgie

Laat een reactie achter