Dag 30: 26 juli Billy-le Grande – Chalons-en-Champagne 37 km

Vandaag gebeurde dan waar ik al 4 weken op voorbereid was:

Vanmorgen droog vertrokken na eerst met Cor te hebben ontbeten. Voor die tijd al afscheid genomen van Ma en van Henriëtte. Onderweg naar Billy-le-Grande begon het al een beetje te sputteren, maar nadat ook Cor weer terug gereden was naar Reims, was het droog. Langs het jaagpad van de L’Aisne is het begonnen. Eerst een beetje en daarna gestaag door regenen. Geen probleem hoor, het was eigenlijk best lekker na al die hitte die ik heb gehad.Het vervelende is dat, wanneer je je regenjas aan hebt, je ook ontzettend zweet in dat pvc. Dus je loopt droog, maar toch ben je nat.

Cor, Henriëtte en Ma, nogmaals bedankt voor de fijne dagen in Reims. Wat ik ook belangrijk vind is dat jullie nu gemerkt hebben dat het mij wel goed afgaat. Hopelijk is daardoor Ma een beetje gerust gesteld. Ook al ben je 36 jaar uit huis, ze blijft zich toch zorgen om je maken. Cor, ik hoop dat de spierpijn snel over is en dat je er niet zo veel last van hebt. Hopelijk heb je het eruit geslapen. Het is echt knap ongetraind 42 km te lopen en dat zonder blaren (hé Peter M.).

Vanmorgen op het jaagpad Lubbert weer ontmoet. Eerst liep ik achter hem en opeens liep ik voor hem uit, krijg je als je verkeerd loopt. Lubbert heb ik zaterdag ontmoet in Reims toen hij daar aankwam in de Kathedraal. Hij loopt ook naar Santiago. Hij komt uit Maarssen en kent onze vicaris ook nog uit die tijd dat hij daar pastoor was. Nu zitten we samen in een hotel, delen de kosten van de kamer die wij behoorlijk goedkoop hebben gekregen incl. ontbijt. Morgenvroeg zien we wel of we verder samen oplopen of niet. Ik hoop dat de kleren morgenvroeg een beetje droog zijn geworden van vandaag, zodat ik ze weer in de tas mee kan nemen. Anders moeten ze maar achterop met spelden weer op de rugzak worden gespeld.

Dit was het weer voor vandaag, alle mensen en Ada de groetn uit Chalons-en Champagne

Hans uut Twente

7 reacties

 • Jeroen Perik schreef:

  he Pa,

  Leuk dat het goed gaat, en vandaag alweer een stuk gelopen!
  idd knap van Cor om zo even 42 km te lopen!
  succes verder pa, we blijven je volgen!

  groetjes Jeroen

 • Henk en Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Leuk, Hans, die ontmoeting. Lubbert hoort, als hij katholiek is, ook bij onze grote parochie St. Jan de Doper. We zijn nu met 7 parochies samengegaan. Hij heeft dan ook het parochieblad gekregen met de nieuwe omslag die Henk heeft ontworpen. Geniet van je verdere tocht, Hans, door weer en wind…ze krijgen jou niet klein.
  groetjes

 • Henriette schreef:

  Hallo Hans,
  We hebben je berichtje net gelezen.
  Fijn dat je de dag weer goed door bent gekomen.
  Wij hebben ook een leuke dag gehad, we zij nar Epinay geweest. Echt in de champagne en allemaal champagne huizen (kasteeltje)
  Een prachtige stad.
  Het was weer een dag met een goudenrandje.
  Morgen gaan we weer naar huis we hebben mooie dagen gehad met jou, Het was fijn je gezien en gespoken te hebben.
  Hans veel wandel plezier . Lieve groeten Cor, Henriëtte en Ma

 • josé en gerard schreef:

  Hoi Hans
  Wat doe je met natte kleding als het blijft regenen?Dan helpen die spelden aan je tas ook niet.
  Hopelijk blijf je elke dag een poosje bespaard van regen.
  Liefs uut Stokkum.

 • Marcel schreef:

  Hey Hans,

  Pas op je 30e dag de eerste regenbui? Kon slechter toch?
  Moet toch wel een verademing zijn, na al die warme dagen…
  Hier in Noord-Spanje is het nu ruim 35Gr.
  Sterkte en geniet ervan…

  Marcel 😯 uut Enschede.

 • Frans en Clazien schreef:

  Hoi Hans.
  Wij zijn Frans en Clazien uit Wilnis.
  Goede kennissen van Henk en Ada.
  Van Henk keeg ik je website en we volgen je dagelijks,fantastich dat je deze uidaging doet.Het is ook heel mooi dat veel mensen uut Twente en er buiten je steunen.

  Groeten Frans en Clazien uit Wilnis

 • Joke Opgenoort schreef:

  Dag Hans,
  Antoon en ik waren in Maastricht en hoorden daar van deze tocht.Ik kan me nog herinneren van jou kennismaking in Lourdes met een man die ook deze tocht liep.Je hebt hem nog onderdak gegeven in ons hotel en de avond doorgebracht met ons allen.Wat geweldig dat jij het nu ook aandurft. Heel veel succes verder.
  Nu blijf ik je volgen. Groet antoon en joke opgenoort uit Huissen.

Laat een reactie achter