Dag 31: 27 juli Charlon en Champagne – Vitry le Francois 8 km + 32 km

Hier alsnog een bericht uit Vitry-le-Francois. Vanmorgen weggewandeld met z’n 2en,  Lubbert en ik, om langs het jaagpad kilometers te maken.  Op het jaagpad van het Canal de la Marne komt er ons een boot achterop met een Nederlandse vlag. Voor de gein onze duim omhoog en 4 kilometer verder, bij een sluis, staan ze ons op te wachten. “Waar willen wij naar toe?” “Naar Vitry”. Zij ook, dus wij konden wel mee als we zin hadden. En dat hadden wij.Foto van de omgeving via Google

Kees en Nelly Zuidema uit Rockanje met de boot ‘Sjoukje’ hebben ons ca. 32 km mee laten liften. Koffie gedronken aan boord, 7 sluizen door gevaren, samen geluncht en uiteraard gekletst met elkaar. Een onverwachte rustdag op het water en toch verder komen.  Kees en Nelly, ontzettend bedankt, wij hebben genoten.

Cor en Yet en Ma, zijn jullie ook goed thuis gekomen? Hopelijk was Ma niet te moe na deze dagen en zo’n lange reis in de auto. Geniet nog lekker na van het weekend.

Voor de komende dagen staat er een behoorlijke afstand aan te komen. Ik wil graag zaterdag in Bar-sur-Seine zijn. Dat is nog 130 km. In 4 dagen moet dat te doen zijn. Dan komen Anneke en Symon helemaal hiernaar toe om mee te lopen.    Wat een prachtige broers en zussen heb ik toch hé. Om helemaal zo’n reis te maken om hun oudste broer een hart onder de riem te steken.  Zo zie je maar, hoe de hele familie op stelten kan raken door een pelgrim die plannen heeft en dat ook nog kan verwezenlijken.

Ik geniet nog steeds elke dag. Van de natuur, de ontmoetingen, van de overnachtingsplaatsen en van de belangstelling en hele fijne reactie’s uit Nederland. Ook Ria krijgt heel veel reacties van mensen die geen internet hebben en mij toch willen volgen. Ook deze mensen allemaal ontzettend bedankt voor de warme belangstelling via Ria en aan Ria en Jeroen.

Gelukkig, nu toch nog van mij af kunnen schrijven in een bushokje naast een hotel die een onbeveiligde WiFi verbinding heeft.  Nu de route voor morgen nog uitwerken, iets drinken samen met Lubbert (een hele leuke rustige jongen van 21 jaar die of priester wil worden, of het klooster in wil en daarom deze tocht doet om na te denken) en dan naar bed. Morgenvroeg eerst naar de kerk bij de nonnen en dan op pad.

Groetn uut Virly-le-francois

Hans uut Twente

10 reacties

 • Henk en Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Goedzo Hans, een stukje met de boot heeft ook z’n charme!
  Liefs uit Wilnis

 • Karin en Gerard schreef:

  Hallo Hans,
  toch weer een mooie dag compleet met een vaartochtje.Blijf lekker genieten en heel veel succes met de komende dagen ( wel erg veel kilometers)
  Mama, is weer thuis ,maar wel een beetje moe. Het was ook een zeer lange reis. Wel 800km met de auto. Heb d’r even verteld dat jij dat al hebt gelopen.
  We blijven je volgen lieve groeten Karin.

 • Yvette Manderveld schreef:

  Hoi Hans,
  Volg vanuit Maastricht ondertussen bijna dagelijk je pelgrimage naar Santiago. Wat geweldig dat je deze wens waar kunt maken want je vertelde er vorig jaar in Lourdes al vol vuur over. En al die mooie stukjes op de site, wat een rijkdom!
  Zo te lezen was je voorbereiding prima en heb je nog geen last van lichamelijke ongemakken. Volgens mij vallen alle puzzelstukjes in elkaar.
  Lieve wandelgroet vanuit Maastricht,
  Yvette Manderveld
  Reisleidster OLB

 • Hans schreef:

  Heee Pa!

  wat gaaf dat je mee kunt reizen!
  je zit al bijna op 1/3e!

  dus wij moeten de auto iets eerder reserveren??
  liet vanmorgen een collega jou site zien! loop ik weg, want moest een klant helpen, zegt hij tegen mij, ik ken je vader ook goed!! hij woont in de tijhofslaan, en kende de site ook 🙂 was leuk om dat zo te horen!!

  succes aan komende dagen!

  groetjes Jeroen

 • Harrie en Ans schreef:

  Hallo Hans,Vol bewondering lezen we iedere avond je verhaal,Goh,wat knap dat je al zo ver bent…dat je volop geniet en gezellige tussendoortjes hebt,zoals afgelopen weekend met je familie..en zo nog meer.en zoals vandaag met de boot had je de wind in de zeilen[rug],lekker toch!?
  Hans we wensen je een goeie voortzetting,en dat er veel goeds en moois op je pad mag komen,Geniet ze!
  Lieve groeten van Harrie en Ans.

 • marco schreef:

  Halllo Hans,

  Wat een verhaal weer. Ook leuk dat je mee kon met de boot, moeten we dit zien als wandelen over het water ???? 😉 😉 Ook fijn dat je het zo leuk heb gehad met Oma Cor en Henriette. Je kunt alweer uitkijken naar de volgende familie reunie. Ook bijzonder dat je een mede pelgrim hebt ontmoet. Ik hoop dat jij stiekum niet met dezelfde intentie aan je toch begonnen bent 😉 😉 Hans, nog heel veel succes, blijf de moed er in houden en geniet van alle moois wat op je pad komt.

  Groet Marco.

 • Han vanuut Wierdn schreef:

  Hoi Hans,

  Zelf net weer terug van vakantie (weekje zonder internet geweest), maar vroeg me vorige week nog wel even af: hoe gaat het met Hans en waar zou hij zich precies bevinden? Frankrijk al weer!

  Handig zo’n blog, net weer even bijgelezen.

  Petje af voor je prestatie, zet hem op en nog veel plezier gewenst met de mooie momenten van je wandeltocht.

 • josé en gerard schreef:

  Hoi Hans
  Wat leuk dat jullie mee konden varen.
  Ook fijn dat je het hebt getroffen met je medepelgrim.
  Bij moeilijke momenten heb je er misschien steun aan.
  Veel wandelplezier nog.
  Liefs josé

 • Sponsor X schreef:

  Bericht aan wie het interesseert:

  Al heb je persoonlijk niet zoveel te stellen met een weeshuis in het “verre” Ghana (wat op zich een zeer goed doel is!!!), doe het dan voor zowel het goede doel als óók voor Hans!

  Sponsor dit project en doneer ook een bedrag, dat je in alle redelijkheid kan missen.

  Een mooiere beloning voor Hans’ zware pelgrimstocht kunnen we toch niet bedenken?!

  Vriendelijke groet,

  Sponsor X

 • Ma schreef:

  Beste Hans

  Hier een bericht van mij. Wij hebben mooie dagen gehad bij jou maar maak het niet te gek. Cor was helemaal kapot na die dag lopen met jou. Ik wens je veel sterkte en lieve groeten van Ma

Laat een reactie achter