Dag 36: 1 augustus Avirey-Lingey – Quincerot 18 km

Vanmorgen met Anneke gewandeld. Begonnen om 9 uur toen Symon ons in Avirey afgezet had en wij op pad gingen.

De paden lopen ditmaal door de rogge velden, een klein beetje over straten en dan weer door wijngaarden. Een mooie afwisselende route maar brede paden. Ik had Anneke zo graag bospaden willen laten zien maar helaas dat zit er voor vandaag niet in.

Wel zitten er een paar vervelende klimmetjes in, maar die worden dan opgevolgd door dalingen wat ook wel weer prettig is.

Even over de gang van zaken hier. Wij hebben een boekje van de GR 654 route. (GR is een afkorting van Grande Randonée en de 654 is een route nummer.)  Deze route volgen wij vanaf Namur (België) tot aan Vezelay. Totaal ca. 952 Km. Deze route is aangegeven door middel van wit-rode streepjes (Annet dat zijn de tekens voor lange afstanden, weet je nog). Deze tekens staan overal op de bomen of op de paaltjes langs de weg. Bij een kruising staat vaak aangegeven d.m.v. een extra witte haakse hoek of je bij de volgende kruising links of rechts afmoet. Bij kruisingen waar je meestel rechtdoor moet, staan dan aan de linker en de rechter kant kruizen wit en rood, moet je dus niet in gaan want dan loop je verkeerd.

Vanmorgen Anneke uitgelegd hoe het werkt, en zoals het een Perik betaamt had ze het snel door. Soms was ze nog sneller dan ik om de tekens op te vinden.  Ze had er duidelijk zin in en snapt nu ook hoe z’n route in elkaar zit,  tot je verkeerd loopt en dan heb je een probleem (hé Cor). Dan heb je dat boekje nodig waar alle paden opstaan, hoe klein ook. Maar vandaag gelukkig geen problemen gehad, lekker gekletst, lange pauzes gemaakt en het nieuwe brood uitgeprobeerd.  Ja nieuw brood! Ik ben het stokbrood zat. Het valt in je maag en is weg, geen voedingswaarde dat witte brood met harde kost. Nu hebben wij vanmorgen gewoon brood gekocht, laten snijden en in laten pakken. Lekker bruin en dat zit veel lekkerder. Voor het eerst eigenlijk met een lekkere volle maag weer na de pauze op pad gegaan, lekker voldaan.

Wij hebben gisteren kleine kaasjes gekocht, smeerkaas en vanmorgen honing en chocolade pasta mee genomen uit het hotel. Deze worden lekker, tijdens een picknick (he Ada), opgepeuzeld. Lekker bij een kerk, in een bushokje of bij een boer op het erf in de schaduw.  Pelgrimeren op z’n Frans, heerlijk en Anneke genoot er ook van, ook van de bananen die wij hadden gekocht gisteren (ik niet).

Om 4 uur afgesproken met Symon in Quincerot bij de kerk en ook met Lubbert. Hij kwam ons al achter op en hebben het laatste half uur met elkaar op gelopen. Symon was precies op tijd en weer terug naar Bar-sur-Seine naar het hotel. Dat is vandaag gesloten, maar wij hebben de code van de zijdeur (overal aan gedacht hé).  Anneke ligt lekker in bad de spieren los en warm houden en wij hebben ons gedoucht en zitten nu lekker achter internet.

Een heerlijke dag gehad, alles zit en zat mee. Het weer, de route en zelfs Anneke (nee hoor, geintje) het was een top 10 dag vandaag.

Fijne dag julie allemaal en tot de volgende keer.

groeten uut Bar-sur-Seine

Hans uut Twente

12 reacties

 • Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Quincerot is een gemeente in het Franse departement Côte-d’Or (regio Bourgondië) en telt 53 inwoners (1999).

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Bonjour, grand-père prochain,
  Je hebt wel heerlijke weekeinden hé, steeds met andere familieleden! En… je moet ook nog genieten van de côte d’or chocolade en niet alleen van de wijn (henig an).
  Ook in Spanje kun je lekker brood kopen: integrale!
  groetjes

 • Elly schreef:

  Hoi Hans,
  Nog 10 km dan ben je op 1000 km, geweldig,
  wat een presatie!
  Leuk dat je een fijne dag hebt gehad met Anneke, dat is goed voor de broodnodige(haha) variatie.
  Groetjes Elly

 • bertus schreef:

  ik zit samen met vrienden te genieten onder de griekse hemel van je verhalen. Ben het helemaal met elly eens. Al bijna 1000 km geweldig. Garoeten

 • José-Gerard schreef:

  Ik zit weer op mijn werk en heb weer even tijd om je mail te lezen.
  Knap hoor al 1000 km in de benen.
  Wie komt er volgend weekend bij je?
  Je zal alle visite wel gaan missen, omdat je de laatste tijd zoveel bezoek hebt gehad.
  Nu maar varen op de mails/reacties van iedereen.Groetjes ons

 • jos rumathe schreef:

  He Hans

  Ja ik weet nu wat die rood/witte paaltjes
  betekent,geen route van 3 km of zo. Ze- kers er gaat niks boven een bruine boterham, zit veel pitamientjes in. Go Hans lust je nog steeds geen bananen. Vind het al een hele presentatie dat je al 1000 km gelopen hebt. We volgen je verhalen elke dag.

  Groetjes uut Nijverdal/Groot Lochter

 • Renze en Hiske Tilma schreef:

  Beste Hans (en Lubbert),

  Wij,Renze en Hiske (ouders van Lubbert) kregen in de namiddag bezoek van Symon en Anneke met een pakje van Lubbert en allemaal verhalen van het pelgrimsfront. We hebben natuurlijk ook even op je site gekeken. Leuk dat jullie elkaar zo getroffen hebben en waar dat zo uitkomt met elkaar optrekken.Wat is de wereld toch klein als je dan hoort dat jullie pastoor ook onze pastoor is geweest
  en dat we met Symon en Anneke weer “gewoon” fries konden praten. Erg leuk dat ze even bij ons kwamen met de verhalen over jullie en voor ons natuurlijk fijn om te horen dat het met Lubbert goed gaat. Hier thuis is ook alles goed; vakantietijd met alles er op
  en eraan! We wensen jullie verder een hele goede pelgrimsreis. En een hartelijke groet aan Lubbert.

 • Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Voor Lubbert (en ouders):

  http://www.stjandedoper-vechtenvenen.nl/geloofsgemeenschappen/maarssen

  Henk & Ada uut Twente horen dezelfde parochie nu

 • Peter Schey schreef:

  Hans

  Fijn dat alles nog steeds volgens wens verloopt. Toen ik vanmorgen een stukje over jou in de Tubantie las was ik erg verbaasd. Je hebt mij nooit verteld dat jij gescheiden was van Ria. Nu moest ik lezen dat je nieuwe echtgenote, een zekere Anneke had. Wij zullen haar terzijner tijd wel ontmoeten.
  Hans, ik ben al weken op zoek naar 2 personen. Wat schetst mijn verbazing, zij staan bij jou op de foto’s.
  Nu is mij het wel duidelijk!
  Ik vind het knap dat jij al zover bent gekomen. Het lukt jou zeker.

  Groeten

  Peter

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  hahahaha, “goede grap”, Peter maar….. verkeerde conclusie

 • Ma schreef:

  Beste Hans,
  Hier weer eens een berichtje van mij.
  Ik lees je verhalen en ik vind het leuk dat je samen met Lubbert op kunt wandelen.
  Er stond bij ons in de Tubantia dat je met Anneke gewandeld hebt.Er was wel een vergis.
  Ze dachten dat Anneke je vrouw was.
  Zie reactie hierboven.
  Hier gaat alles goed, Karin is vandaag bij mij.
  We hebben vandaag mooi weer en zitten gezellig op het balkon.
  Wens je verder nog heel veel wandelplezier.
  Hartelijke groeten van Ma.

 • Jeroen schreef:

  Hoi Pa!!
  Ik heb het stukje ook al gelezen van wat er in de krant staat, heb ook een mail gestuurd naar TCT, ze zouden het morgen rectificeren!

  jammer dat je geen internet hebt, de landkaart van frankrijk thuis heeft al heel wat vlaggetjes waar je bent geweest.!
  ga zo door!

  groetjes je jongste zoon 🙂

Laat een reactie achter