Dag 37: 2 augustus Étourvy – Collan 36 km

Het begon vanmorgen zo goed. Om half 7 ging de wekker en om kwart over 7 waren wij al gedoucht en al klaar.

Vlak voor Collan aan het werk op een akker.

Toen kwamen wij bij de eetzaal voor het ontbijt maar de deur zat op slot. Geen mens te bekennen, zelfs de keuken, bar en de voordeur waren op slot. Wijzelf konden ook alleen binnen komen met een code via de zijdeur.

Dus wij naar de buren om een kop koffie te drinken. Nog geen mens te zien, dus wij onze spullen in de auto gedaan, een geldbedrag tussen de tussendeur gestopt voor wat wij dachten te moeten te betalen (te weinig natuurlijk, want wij blijven Hollanders) en naar de bakker gegaan waar wij broodjes hebben gekocht en toen onderweg naar Etourny om daar te starten.

Eerst samen met Symon en Anneke nog de broodjes opgegeten, want ook een mens heeft brandstof nodig om te wandelen en toen op pad nadat wij eerst Anneke en ook Symon hadden geknuffeld. Nogmaals bedankt, wij hebben echt genoten dat jullie er waren. Was ook erg gezellig met het lopen, met het eten en ook de laatste morgen in het hotel zonder eigenaars.

Onderweg naar ons einddoel voor vandaag, Collan, zijn wij diverse klimmetjes tegengekomen. Voor iedereen die hier de omgeving niet kent, het is hier behoorlijk heuvelachtig. Wij begonnen op 178 mtr en moesten klimmen tot 315 mtr. Weer dalen tot 215, klimmen tot 301 en dat allemaal binnen enkele kilometers. Wij hebben dus ook diverse keren gerust onderweg. In de grotere plaats Tonnerre hebben we eten gekocht. Wij wilden niet het risico lopen om in de Cité te komen waar niets was en laat dat nu ook het  geval zijn. Er is hier een hele mooie Cité maar niets te koop wat met eten te maken heeft.

Na ons eerst te hebben gedoucht en alles te hebben bekeken zagen wij een wasautomaat. Dus al onze kleren zoveel mogelijk in de machine gedaan en de was gedraaid. Die hangt nu na het centrifugeren te drogen om morgen weer te worden meegenomen. Ondertussen koffie gezet, tenminste warm water over de poederkoffie gedaan die Symon had meegenomen voor ons. Daarna de rijst gekookt (500 gr), de worst gesneden en die bij de saus gedaan en toen alles bij elkaar in gedaan. Ria, jij doet het veel beter, maar dit was ook goed te eten. Zeker 500 gram rijst met z’n 2en is behoorlijk veel maar alles is opgegaan. Zitten nu het verhaal te tikken dat morgen maar op internet gezet moet worden omdat hier geen bereik is met internet. Nu nog een lekker bakje koffie, iets te drinken en dan weer voorbereiden voor morgen. Dan gaan wij naar Auxerre, ongeveer 30 km en dan komen wij in een grote stad.

Groetn uut Collan

Hans uut Twente

4 reacties

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Hans, bonsoir, als je dit vanavond leest.
  Ben je langs Chablis gekomen, vandaag??? Mmmmm lekkere wijn!!!!!
  grrrroetjes, Ada

 • Ewald schreef:

  Hey Hans,

  Even weer bijgeken je verhalen, dit omdat ik op de camping geen internet heb, maar het gaat nog steeds lekker zoals ik het lees hartstikke tof en drink er onderweg maar ëen van mij op jou.

  groeten

  Ewald vanaf de virulyweg

 • Paul Hollestelle schreef:

  Dag Hans,

  Nu ik las dat je geen internet hebt, bedenk ik me opeens hoe de pelgrimages bijvoorbeeld 200 jaar verliepen. Waarschijnlijk hadden familie en vrienden van de pelgrimganger totaal geen idee waar deze zich bevond! Gek idee. Zo heeft iedere tijd zijn voor en nadelen. Contact hebben is nu veel makkelijker geworden maar zodra de techniek het laat afweten, ga je ineens 100 jaar terug in de tijd.
  Maar hoe dan ook; veel sterkte en kracht gewenst!

 • Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Wat een geweldige foto Hans!
  Dit is werkelijk z.g. minimale kunst.
  Hulde

Laat een reactie achter