Dag 38: 3 augustus Collan – Auxerre 34 km

Vanmorgen tegen 8 uur weggewandeld. Dat het zo’n zware dag zou worden hadden wij niet verwacht.

Ja inderdaad, het was een zware dag. De heuvels waren behoorlijk steil en wij hebben dan ook extra langere pauzes in moeten nemen om op verhaal te komen.

Het waren echt venijnige klimmetjes, vrij steil omhoog. De afstand deed het niet zo vandaag, dat was ingecalculeerd. Maar goed, ik ben nu in Auxerre, een vrij grote plaats waar ik overnacht in een La Maison des Randoneurs. De prijs is 16 € en je hebt alleen een slaapplaats. Eten moet ik nog en voor een ontbijt moet ik morgenvroeg maar op pad.  Lubbert wist niet wat hij wilde, hij had ws geen zin in deze Maison en wilde graag nog goedkoper terecht. Ik wil een slaapplaats dus ik zit hier nu alleen. Anders had ik een hotel moeten zoeken, maar die zijn ook behoorlijk prijzig als je alleen bent en je moet dan ook nog eten dus dat is gelijk.

Ik hoop dat iedereen in Nederland nu vakantie heeft of krijgt. Je krijgt helemaal niets mee wat er gebeurd in ons land of met Almelo. Ja natuurlijk kijk ik wel eens op de Gele Raaf en op NU.nl maar dat is natuurlijk niet alles.

Zelf krijg ik het nu toch wel moeilijker. Ik val nog steeds iets af en ik moet nog steeds veel drinken. Vandaag weer meer dan 5 liter water en een beetje melk. Ik heb vanmorgen in Chablis (de wijnplaats hier in de buurt) nog appels en 1 komkommer gekocht en lekker onderweg opgegeten. Maar ondanks alles blijft mijn plas mij zorgen geven. Het is nog steeds niet normaal ondanks dat ik veel drink. Hoop de komende dagen een dokter te vinden die dan mijn urine kan controleren en mijn suiker en dan moet ik conclusies trekken. Maar na deze dag is weer een andere dag, dus dat zien wij morgen wel weer.

Jack als je dit leest, ik weet niet waar ik zondag ben, maar ik zal je een mailtje sturen met mijn telefoonnummer. Dan kun je mij bellen of sms-en.

Henk, leuk dat je de gegevens ook aan Lubbert z’n ouders hebt gegeven. Jullie horen tot slot ook bij dezelfde parochie met dezelfde pastoor.

Ga nu eten met een kamergenoot, een Bulgaar en dan de foto’s van vandaag op de site zetten. Weer een hele mooie gemaakt vandaag dus nog ff wachten.

De site van gisteren is bijgewerkt.

Tot vanavond.

15 reacties

 • Anneke schreef:

  Dag Hans,
  34 km met veel klimmen is wel erg veel! En ik kan er over mee praten… We hebben een goede terugreis naar Nederland gehad en, zoals je hebt kunnen lezen, waren de ouders van Lubbert blij verrast dat we bij hen in Maarssen kwamen. Ik vind het een verstandige keus om je urine bij een arts te laten controleren. Pleeg aub geen roofbouw op je lichaam; je moet nog langer mee! Wat hebben we mooie dagen gehad hé, zo samen? Het was een bijzonder weekeind, dat ik absoluut niet had willen missen. Pas je goed op jezelf? Liefs, je zusje Anneke O ja: dat minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV lijkt er aan te komen….Groetjes!!

 • Anneke schreef:

  Hans,
  Nog even een toevoeging: de tas met overbodige spullen die je ons hebt meegegeven, blijkt 3,2 kilo te wegen! Toch heel veel overbodige ballast die je nu niet meer mee hoeft te sjouwen. En wat dat scheerapparaat betreft: hoef je niet te missen, mèt baard blijf je ook een knappe vent 🙂
  Sjouke & Elly gaan zondag naar Almelo en brengen dan de spullen naar Ria. Zij kan dan je broek korter maken. Gr, (opnieuw) van Anneke

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Ik sluit me helemaal bij Anneke aan: Pas goed op jezelf!
  Ik zou nu wel een foto van je willen zien…met baard ook een knappe vent?????
  groetjes uit Wilnis.

 • josé en gerard schreef:

  Oppassen geblazen met je vochthuishouding.
  Waarschijnlijk drink je toch nog te weinig,in verhouding tot je arbeid.Ook heeft de temperatuur er alles mee te maken.
  Wat is je hartslag tijdens het klimmen?
  Teveel koffie/wijn hebben ’n ontwaterende werking.
  Blijf goed op jezelf passen.

 • Ben Vlaskamp schreef:

  Hallo Hans,

  Ik zag vanmorgen een stukje over jou in de Tubantia. Meteen vanavond de site opgezocht. Je bent nu in Auxerre, stopplaats wanneer je met de bus naar Nevers gaat. Ik ben het met Anneke eens, pas goed op je zelf en luister naar je lichaam. Ik zal je verder volgen op je reis door Frankrijk. Groetjes, Ben.

 • marjan schreef:

  Jeetje Hans Je legt wel flinke afstanden af per dag. Lees regelmatig met bewondering. Dat het lijf af en toe opspeelt hoort bij zo’n tocht maar het is wel belangrijk de grenzen daarin goed in de gaten te houden. Voorzichtig met jezelf.Datje al helemaal in Auxerre zit. Was voor ons ook een overnachtingsplaats maar helemaal te voet! Klasse!
  groetjes ad en marjan

 • Harrie en Ans schreef:

  Hoi Hans,man wat ben je al ver,al weer over de 1000 km.!Dat is op zich al een hele knappe prestatie! maar…blijf je zelf in acht houden…drinken zal belangrijk zijn….ook op tijd en plaats goeie rust pauzes!Voor straks een goeie nachtrust….en morgen weer gezond op…veel genieten en kracht gewenst! Groeten,harrie en Ans

 • Thijs schreef:

  Hey Pa,

  Eindelijk verstandig en dat scheerapparaat gedumpt? Ik had gehoopt dat je dat in Maastricht al had gedaan.

  Oh en ter ondersteuning, die van mij staat ook nog steeds!!

  Goed Goan!
  Thijs

 • lieke schreef:

  Lieve Hans,
  Net terug gekomen van vakantie en eerst maar even bijgelezen over je avonturen.
  Waar wij waren op vakantie was geen internet en dan mis je het wel hoor.
  Maak me wel zorgen om je , veel drinken, afvallen en veel energie verbruiken.Denk aan jezelf Hans !
  Liefs je zusje Lieke

 • wilma schreef:

  He Hans,

  Gefeliciteerd en natuurlijk ook voor Ria en de aanstaande ouders geweldig nieuws zeg.
  Fotoalbum is ook mooi en ja de avonturen zijn heerlijk om te lezen maar let wel op jezelf. Een groet uit Eindhoven

 • Saskia schreef:

  Hoi Hans,
  Net alle berichten van de afgelopen 2,5 weken gelezen. Wat een avonturen. We hebben jou en je site erg gemist. Hadden geen internet op ons vakantie-adres. Bij verschillende uitstapjes steeds geprobeerd verbinding te krijgen en dan als eerst natuurlijk naar hansuuttwente!
  Veel succes nog de komende tijd en sla alle goede raad niet in de wind.

  Liefs van Saskia

  p.s Jouw kleinkind krijgt in ieder geval een geweldige opa, eentje om trots op te zijn!

 • ria schreef:

  Wandelaar, jouw voetstappen
  zijn de weg, niets meer;
  Wandelaar, er is geen weg,
  de weg maak jij al lopende.

  Al lopende maak je de weg,
  en als je omkijkt,
  zie je het spoor,
  dat je nooit meer zult
  bewandelen.

  Wandelaar, er is geen weg,
  alleen de rimpelingen
  van de zee.

  Antonio Machado

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Mooi, Ria!

 • Joke schreef:

  Hoi Hans,

  Jongen wat geniet ik van jouw verhalen.Ik krijg er zin in om zelf naar Santiago te lopen. Ik ben een weekje op vakantie in Zeeland, maar mijn leptop is meegegaan.Wat ik nooit doe op vakantie, maar ik wilde niets missen van jouw verhalen,
  Lieve Hans, zorg goed voor jezelf. En ik verheug mer er op je te zien in Lourdes.
  Groetjes, Joke

 • Harrie en Ans schreef:

  Geweldig gedicht Ria!!
  groet Ans W.

Laat een reactie achter