Dag 39: 4 augustus Auxerre – Arcy-sur-Cure 42 km

Vanmorgen vroeg op, alles klaar gemaakt om te gaan lopen maar geen ontbijt mogelijkheid hier.

Geen probleem. In een grote stad als Auxerre is vast wel een baker te vinden en dat was ook zo. Een lekker chocolade broodje gekocht, een boule en dan op pad met Mattheau, een Fransman die ik gisteravond heb ontmoet in het maison. Van Lubbert niets meer gehoord. We hadden een afspraak om samen om 6 uur naar de kerk te gaan. Ik was 5 minuten te laat maar geen Lubbert te zien, ook niets meer van gehoord. Vanmorgen dus met Mattheau op pad gegaan. Hij heeft een GPS bij zich maar als de batterijen leeg zijn moet je wel met mijn kaart verder lopen.

Afgesproken dat wij elkaar weer in Bessy sur Cure zouden ontmoeten tegen half 6 maar helaas, ik kon niet binnen komen. Er was geen bereik op de mobiel dus ik had geen plaats om te slapen. Het enige wat ik mij op dat moment kon bedenken was een plaatsje verder lopen naar Arcy sur Cure.

Kom ik in dat plaatsje, krijg ik een grote hond achter mij aan. Ik kon niet zo snel mijn pieper pakken of hij wil mij al in de kuiten bijten en daar moet je echt vanaf blijven, ook die hond. Dus dreigen met mijn wandelstok, (is nog heel hoor Marco) maar dat had ook geen effect. Blijft die hond mij toch zekers 300 mtr achtervolgen. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik de hond achterna ben gegaan om te slaan, maar hij was toch banger voor mij dan ik voor hem. Loop ik een straat in, komt er een man naar mij toe en vraagt of ik een slaapplaats zoek. “Ja”, want ik had nog steeds niets. “Kom maar mee” zegt hij, want wij hebben 1 kamer over. Ook kon ik zo aanschuiven aan tafel en heb heerlijk gegeten samen met een andere Franse familie, hun zoontje en de Fam. Castéra, gewoon hartstikke gezellig.

Lieke maak je niet ongerust, mijn urine was vandaag behoorlijk goed. Toch ga ik morgenvroeg naar een arts hier om het te laten controleren, ook mijn suiker.

Morgen naar Vezelay, een klein dorpje van 500 inwoners met een hele grote basiliek. Dat is altijd het vertrekpunt geweest van de kruisridders in begin 10 en 11e eeuw. Ook komen hier heel veel pelgrims samen en wordt de weg gesplitst naar Le Puy en Nevers. Ik ga naar Nevers en hoop daar zondag of maandag aan te komen. Ik moet dan mijn andere boek pakken, mijn 3e route boek. Ik zit nu ongeveer op 1/3 van de route, 2/3 zit in Lourdes en 3/3 is Santiago, dus nog ff te gaan.

Ga de was controleren of die droog is en dan naar bed. Een heel groot bed in een prachtig Frans huis, een echt Frans huis, ik geniet hier echt. (zie dit als een klein kadootje voor mijzelf, al wel een week te vroeg).

Dus welterusten

Groetn uut Arcy-sur-Cure

Hans uut Twente

12 reacties

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Lieve Hans,

  Gelukkig zijn er bakers genoeg in Almelo…
  maar daar is het nu nog te vroeg voor.
  Alle gekheid op een stokje. Ik heb weer genoten van je prachtige verhaal. Ik zie het zo voor me en dan als beloning zo’n prachtig onderkomen.
  Mooi om morgen naar die beroemde plek, Vézelay, te lopen, nadat je bij de dokter bent geweest.
  Heel veel wandelplezier. Groetjes

 • Thijs schreef:

  Hey Pa,

  Volgens mijn statistieken heb je al een behoorlijke tijd geen rustdag meer gehad. Ik neem aan dat je iig een dag in Vezelay blijft om te rusten!

  Foto’s van Anneke zet ik zo hier op de site en in het album.

  Goed Goan,

  Thijs

 • Thijs schreef:

  Oh, en die pieper hoort ook niet onder in je rugtas 😉

 • josé en gerard schreef:

  Hoi Hans
  Tjee wat een verhaal over die hond.Ik zie je zo rennen.Wel even iets anders dan onze hond zeker.
  Fijn dat de urine weer wat normaal wordt.
  Welke pieper heb je bij je?Iets om wild e.d. van je af te houden?

 • Harrie en Ans schreef:

  Hoi Hans uut Twente,wat een eigenwijze hond,schoten je woorden tekort in de franse taal misschien…zodat je ‘m niet van je weg kon krijgen?!
  Sportieve groeten,Harrie en Ans.

 • Harrie en Ans schreef:

  nog even een toevoeging…we kunnen het ons overigens goed begrijpen dat je op zo’n moment elkaars taal niet verstaat!

  Maar Hans ook honden in Frankrijk…frans aanspreken.

 • marjan schreef:

  Hé Hans, met die dazer onder in je rugzak schiet je niet veel op. Het zou toch leuk zijn als je hem echt eens uit probeert. Ik ben erg benieuwd of ie doet waar ze hem voor verkocht hebben. Maar zo met je stok achter die hond aan vond je toch maar mooi een goede slaapplek. groetjes marjan

 • Karin en Gerard schreef:

  Hallo Hans,
  gefeliciteerd met je petekind. Ik hoorde dat je de jarige al gesproken hebt vanmorgen (de tam tam werkt nog steeds!!)
  Goed dat je naar de dokter bent geweest, nu weet je in iedergeval wat het is, en wat je eraan kunt doen.
  Ik hoop dat het niet te warm is om te lopen, hier is het ong,22 gr. en dat is een heerlijke temperatuur.a.s. maandag gaan we een week naar Corfu. We kunnen je dan misschien niet volgen maar proberen in ieder geval woensdag iets van ons te laten horen!!
  Wensen je verder goede, gezonde en mooie dagen.
  Lieve groeten Karin uut Wezep

 • mam schreef:

  Beste Hans,
  Je was vanmorgen al vroeg met de felicitaties voor Tristan, leuk dat je daar aan gedacht hebt.
  Hoe gaat het met jou, is het erg warm om te lopen?
  Vermoei je niet teveel en neem ook je nodige rust.
  Lieve groet van moeder.

 • Ada en Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Onze hartelijke felicitaties voor Tristan.
  We hopen dat je een leuke verjaardig hebt gehad, maar….zonder oom Hans. Volgend jaar beter!!!! Ook onze felicitaties voor je ouders en je zusjes….

 • Gerda Kamphuis (karakter) schreef:

  Hoi Hans,
  Wat geweldig man! Leuk om alle verhalen te lezen.Doet me denken aan een boek gelezen over een man(uit engeland) met een TUBA die ook deze route aflegde, maar hij kampeerde. Die honden, vervelend! Fijn dat het toch redelijk goed gaat en het lijkt me zoooooooooo leerzaam!Ik ben gisteren weer begonnen op het werk na een korte kampeervakantie in de Vendee,Bretange en Normandie. Nog wel aan je gedacht, bij een wandeling van Etretat naar Y-port (met man en 4 kids in poncho omdat we geen regenkleding hadden)langs de steile krijtrotsen en in een dorpje kwamen, waar niets te koop was en een restaurant pas ’s avonds open ging…Mensen waren erg vriendelijk en gaven gelukkig water.Op het werk is het erg rustig, veel collega’s nog weg. Mijn keukenkastje hangt!oh, ja ik ben ook tweedes geworden met de voetbalpoule! Verder is het weer in almelo en omgeving redelijk.Hee, zorg je ook goed voor jezelf?! hou je ook wel eens een dagje rust? nou veel succes en zet’m op!
  Veel groetjes en tot een volgende keer!
  Gerda Kamphuis. 🙂 😮

 • riet oude lansink schreef:

  Hallo Hans!

  Heb net het fotoalbum nog eens doorgebladerd, je zult af en toe wel het gevoel hebben alleen op de wereld te zijn.
  je ronde koppie is wel verdwenen. maar je ziet er goed uit hoor!
  heb je een paar rustdagen? Succes verder! Doot hennig an!
  Zie er naar uit je in Lourdes te zien!
  liefs,
  Riet

Laat een reactie achter