Dag 42: 7 augustus Varzy – Arbourse 33 km

Ik begin er een beetje van te balen, kan nergens op internet komen:

Daar heb ik het volgende op gevonden:

Ik schrijf elke avond mijn verhaaltje, sla het op in Word en zodra ik weer ergens internet heb kopieër ik het en zet het bij de juiste dag.

Gisteravond naar huis gebeld. Ik doe dat bijna niet want “geen bericht is goed bericht” is het motto van Ria. Trouwens nog bedankt voor dat mooie gedicht.

Ik heb een probleem met mijn rechtervoet. Mijn kleine teen zit helemaal bekneld tegen de 2e teen en dat doet tijdens het lopen toch wel een beetje zeer. Ook heb ik een drukpunt net onder mijn grote teen. Dat duurt de hele nacht voor dat over is en krijgt dus te weinig tijd om te herstellen. Waar ligt dat nu aan? Voeten goed gecontroleerd, ik smeer ze elke morgen in met uierzalf ( ja Henk, Vader Butink gebruikte die ook altijd). Elke morgen schone sokken, want die van gisteren zijn gewassen en hangen meestal te drogen achterop de rugzak naast mijn onderbroek. Maar niets te zien aan mijn voeten. Schoenen gecontroleerd, blijkt dat beide schoenen helemaal scheef af gesleten zijn. Allebei aan de buitenkant en dat de rechterschoen naar de buitenkant scheeftrekt. Dat is de oorzaak van de pijn in de kleine teen. Dus Ria gevraagd of ze nieuwe schoenen wil halen omdat deze het echt niet tot Lourdes vol houden. Over 2 weken komt Elly ws deze kant op en die kan ze dan mee nemen.

Wat ben ik toch een bevoorrecht man! Zoveel zusters  die naar Frankrijk gaan en een broer natuurlijk, die spullen voor mij willen mee nemen. Eigenlijk te gek voor woorden. Maar op deze manier maak ik er dankbaar gebruik van.

Vandaag lekker door de bossen gewandeld. Op het routeblaadje van Mathieu. Een leuke Fransman. We praten Engels met elkaar en hebben leuke gesprekken onderweg. Hij is helemaal gek van wandelen en kent de 4-daagse in Nijmegen niet. Dus Joop, volgend jaar loop ik waarschijnlijk de 4-daagse weer samen met een Fransman en misschien wel met jou erbij.

Maar ook de Franse route heeft weleens kuren dus we lopen nog wel eens verkeerd en moeten dan, of terug, of door een net gemaaid roggeveld om weer op de straat te komen. Maakt niets uit we hebben allebei plezier.

Morgen gaan we samen naar La Charite-sur-Loire maar dan scheiden onze wegen. Hij gaat richting Bourse en ik naar Nevers. Ik hoop daar dinsdag aan te komen.  Nu gaan we samen met een Spanjaard eten koken. Kippensoep, pasta, saus en vlees en dan is de dag weer voorbij en prepareren wij ons weer voor morgen.

Oja, de Spanjaard hebben wij hier in deze Gíte ontmoet en hij loopt van Vézeley richting Spanje tot hij geen vrije dagen meer heeft. Waarschijnlijk zal ik hem nog wel vaker zien.

Groetn uut Arbourse

7 reacties

 • lieke schreef:

  Hoi lief broertje,
  Al een paar dagen geen mailtjes van je en missen we jou al direct.
  Dat moet je toch goed doen daar in Frankrijk.
  Liefs, Lieke

 • Henk en Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Voor de mensen die meereizen op de kaart: Arbourse.
  Zojuist Hans gesproken: het gaat goed met hem en het doet hem goed dat zoveel mensen met hem meeleven.

 • joke schreef:

  Hoi Hans,

  Morgen in Nevers.
  We hopen dan weer van je te horen.
  Ik raak verslaafd aan je verhalen en ik mis ze echt.
  Groetjes Joke

 • Harrie en Ans schreef:

  Fijn om te weten dat het in iedergeval goed met je gaatHans,…hopelijk heb je morgen weer internet…en ons weer op de hoogte brengen…om weer mee te kunnen genieten van jou pelgrim.

  Groeten van Harrie en Ans

 • José Grouwels schreef:

  Dag Hans

  Ik vond gisteren het naam kaartje wat ik van je in Lourdes kreeg. Meteen maar achter de laptop.Wat een mooie tocht ben je aan het lopen ik wens je succes en zet ‘m op. Zal in september in Lourdes aan je denken

  Groet José

  Groet José

 • josé en gerard schreef:

  Ook hier missen we de verhalen.Hopelijk morgen c,q,vandaag wel weer.
  Nu ervaar je een beetje hoe vroeger een pelgrim het moet hebben gehad.
  Toen was zelfs telefoongesprekken niet mogelijk.
  Groetjes ons.

 • Ben en Ans schreef:

  Hallo Hans,

  Wat een avontuur,een pelgrimstocht om voor je leven mee te nemen.Geweldig dat wij daar van mee mogen genieten en het kunnen volgen wat je zoal bezighoudt.Je mooie verhalen en de vele foto`s.Heel bijzonder om dit in te eentje te ondernemen.
  Veel succes en groeten van ons.

Laat een reactie achter