Dag 44: 9 augustus La Charité-sur-Loire – Nevers 42 km

Het was de bedoeling deze tocht in 2 dagen te doen. Maar toen ik in Parigny-les Vaux kwam waar ik de overnachting had gepland, was het nog maar half 2. De Mairie gaat pas om 2 uur uur open en dan heb ik de hele dag nog om niets te doen in mijn uppy. Daar had ik geen zin in, dus de volgende 16 Km naar Nevers er bij gelopen en dat lukt heel goed. Mijn voeten zijn prima, klein beetje last van de kleine rechterteen maar dat lukt wel.

Blijkt achteraf een hele mooie tocht te zijn door de bossen, mooie landwegen en smalle paadjes. (Anneke dit had ik je graag willen laten zien) Halverwege is mijn water op en dat is echt vervelend. Ik lurk de hele dag aan mijn waterzak en als die 2 liter op zijn heb ik niets meer. Kom ik Nevers binnen, zie ik een man die in de tuin aan het werk is en ik vraag of ik een beetje water mag. Kijkt hij mij eerst heel vreemd aan en haalt zijn vrouw erbij. Die begrijpt mij en zij vult mijn camelback weer met 2 liter water. “Moeten er ook ijsklontjes bij” vraagt ze. Nee, hoeft niet. Maar achteraf denk dat was best lekker geweest maar helaas, ik ben al weer blij dat ik te drinken heb. Heel belangrijk zeker voor mijn urineweg ontsteking.

Bij het binnenlopen van Nevers, een behoorlijke stad, vraag ik een mijnheer waar het klooster van Saint Gillard is. nou dat is 100 mtr. verder achter die muur. Oh, bedankt en au revoir. Kom ik in het klooster is er voor een pelgrim altijd plaats. “1 of 2 dagen?” vraagt het nonnetje, ik denk en zeg “doe maar 2.” Dus ik heb morgen een fijne dag om in het klooster rond te kijken, een Mc Donalds te zoeken om dit en de andere verhalen op internet te zetten.

Heb nu een 2persoonskamer voor mij alleen. Heb net gegeten. Voorrecht met nasi, vis en doperwtjes en worteltjes. Kaas na met een bekertje yoghurt en fruit en die heerlijke wijn. Ik heb een halve fles leeg gedronken dus wat zal ik slapen vannacht. Tenminste dat hoop ik want ik slaap heel slecht overal. Ben veel wakker, in het begin slaap ik 2 uur en dan lig ik ook wel 2 tot 3 uur wakker om tegen 5 uur weer in slaap te vallen. Toch ben ik behoorlijk fit ’s morgens.

Vandaag de hele dag alleen gelopen. Matthieu is richting Bourse gelopen, maar dat is geen probleem, ik vind het alleen zijn ook wel weer heerlijk. Alleen het zoeken naar een slaapplaats vind ik nog steeds moeilijk. Maar overal is een oplossing voor, ik heb nu in ieder geval voor 2 nachten een onderkomen.

Vanmorgen eerst boodschappen gedaan. Ik heb een plastic flacon met honing gekocht, lekker voor op brood, en een franse cake met vruchten, licht in gewicht en lekker voor onderweg. Ook een pakje cup a soup mee genomen, dat was voor ik in de Gite d ‘etappe zou zijn, is nu dus niet nodig. Ook nog een zakje met macronie bij mij en een sausje voor over de macronie. Morgen dus een onverwachte rustdag. Ik heb er zin in, lekker een dag om bij te tanken, internet op te zoeken en mijn lijstje af te werken wat ik nog doen moet en wil.

Nu slapen dicht bij de kapel waar de Heilige Bernadette is op gebaard in een glazen schrijn. Een van mijn wensen op mijn tocht wordt nu verwezenlijkt. Morgen een rozenhoedje voor de mooie tocht die ik tot nu toe heb, en voor alle goeds wat ik ontmoet heb.

Groetn uut  Nevers

Hans uut twente

10 reacties

  • Beste Hans, Wellicht ken je je oud-buurjongen nog en zijn vrouw Christa. Als kerkhistoricus heb ik altijd een grote fascinatie gehad voor pelgrimstochten en nu ontdek ik dat een Perik de moed heeft opgevat de lange tocht naar het graf van Sint Jacobus te voet af te leggen. Chapeaux! Leuk ook om alle foto’s te bekijken en te zien wat de tijd met de diverse Perikjes heeft gedaan sinds wij ruim een kwart eeuw geleden zijn ge-emigreerd naar Gouda. Wat ziet je moeder er nog krachtig uit op haar leeftijd! Ik wens je veel doorzettingskracht bij het voltooien van je missie en zal je lotgevallen via deze site blijven volgen.

    Paul en Christa Abels

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Informatietips voor bezoekers van deze website (zoals die ook bij andere belangrijke plaatsen op de route zijn gegeven):

    Nevers: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nevers

    Over Bernadette: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bernadette_Soubirous

    Foto van de glazen sarcofaag:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Bernadette_Soubirous-sarcophagus.jpg

  • Harrie en Ans schreef:

    Sorry Hans,
    Zie reactie op dag 43,een vergissing.

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Hé Hans, niet zo hard lopen….moeten we nog verder rijden….hahahaha. Mijn complimenten, ik doe het je niet na.
    Groetjes, en we hopen morgen te kunnen smullen van al je nog niet geplaatste verhalen.

  • Henriette schreef:

    Verlies vooral niet je plezier in het wandelen.
    Ik loop mezelf elke dag tot een staat van welbevinden,
    weg van alle kwalen en elke ziekte.
    Lopend ben ik tot mijn beste gedachten gekomen,
    en ik ken geen gedachte zo bedrukkend of ik kan er wel van weg lopen.
    Dus als je maar gewoon blijft lopen,
    komt alles vanzelf in orde.
    (Kierkegaard)

  • Jeroen schreef:

    Ada, ik wil je dat kleine stukje wel sponsoren hoor 😛 als de brandstof te duur is!!

    Pa doe het rustig aan! je wordt ook bij Broekhuis goed gevolg en ze vragen bijna elke dag hoe het gaat en waar je zit 🙂

    tis wel rustig zo in huis! moet nu ook meer klusjes doen… dus loop maar snel door.
    groetjes Je zoon!!

  • Henri en Irene Lucas schreef:

    Hoi Hans
    We vinden het knap dat je deze wandeling in je ééntje onderneemt. We zullen je blijven volgen via de website. Groeten en veel succes vanuit Vriezenveen

  • Henriette schreef:

    Niels, bedankt voor het updaten van onze foto”s.Ziet er mooi uit!

  • Theo Heins schreef:

    Ha die Hans,
    geweldig als ik lees hoe je je tocht voortzet. Leuk om de foto’s te zien en ook hoe je de ene keer wat moe en de andere keer weer heel opgewekt kijkt. A propos namens iedereen hier gefeliciteerd met het feit dat jullie opa en oma worden. Zoals het er nu uitziet ben ik begin september in lourdes. Bon voyage

  • Thea schreef:

    Mag ik mijn geboortedagdeler (11-08-1951)
    alvast van harte feliciteren met zijn verjaardag (morgen) Ik hoop dat het een zonnige dag wordt voor ons wordt!!!
    Dat loopt wel zo lekker. Succes verder!

Laat een reactie achter