Dag 45: 10 augustus Nevers Rustdag

Gisteren een best lange dag gehad, en daarom vandaag lekker rustdag. En waarom vandaag en niet morgen? Omdat het zo uit komt. Ik was van plan om op 11 augustus het rustig aan te doen, maar ik ben 1 dag eerder in Nevers dan dat ik gepland heb, vandaar.

Vanmorgen een hele tijd naar internet gezocht en gevonden. Maar ik kon niet op mijn eigen laptop komen. Vandaar nu nog een poging bij de Mac, en dat is heel verleidelijk.  Vannacht geslapen bij de zuster van Nevers. Dit zijn de zusters waar Bernadette is ingetreden. Zij is hier ook opgebaard en daarom voor mij toch iets heel bijzonders. Zekers deze dagen, het helpt mij door de eenzaamheid heen, om vandaag en morgen hier te zijn. Alhoewel ik hier hele leuke mensen heb ontmoet. Een stel uit Parijs, maar komen oorspronkelijk uit India, een ander Frans stel met een nichtje uit zuid Frankrijk die ook hier allemaal 2 dagen zijn. Ik probeer mijn Frans uit, en met handen en voeten kletsen wij met elkaar. Heel bijzonder en heel gezellig. Joke weet hoe het hier is.  ’s Avonds bij het eten een lekker glas wijn, en het blijft niet bij 1 wijntje tussen de middag hetzelfde. Ik ben blij dat ik ook voor de lunch gekozen heb hier, anders loop je ook in de stad wat te zoeken.

Vanmorgen bij de tourist information geprobeerd in te loggen, lukte niet, mocht ik op de computer van de cheffin hier mijn mail bekijken en mijn berichten op een stikky zetten en naar Thijs en Jeroen gemaild. Thijs en Jeroen het is nu niet meer nodig want het is mij gelukt om ze er op te zetten.

Dus nu zijn dag 41, 43 en 44 ook leesbaar.  Het systeem werkt goed al heb ik het liever direct op de site staan. Kan ik ook de reacties lezen.

Henk,  jij bent er ook maar druk mee. Om mij te volgen en om alle bijzonderheden voor de andere mensen die mijn site lezen te voorzien van informatie. Klasse zoals je dat doet. Ik heb je een mailtje gestuurd met mijn inlogcode’s dus misschien wordt het dan nog makkelijker voor jou om dit te doen. Uiteraard jouw persoonlijke secretaresse ook bedankt want zij doet neem ik aan ook iets aan informatie (Ada ook bedankt).

Ook iedereen die mij raad geeft over mijn gezondheid, bedankt! Het gaat nu redelijk beter, heb de medicijnen nog niet gebruikt maar blijf veel drinken. Het probleem alleen is dat ik dan bijna 3 kilo gewicht extra mee moet nemen ’s morgens en dat is behoorlijk veel, maar je hebt geen keuze.

Zo meteen lekker ff de stad in, de Kathedraal bekijken en gewoon snuffelen, kopen is er toch niet bij. Vanmiddag al de route voor morgen bekeken en waar ik moet starten. Dat is altijd lastig in een grote stad, maar ik weet de route nu en waar ik en welke brug ik moet hebben om te starten.

Morgen een beetje rustige dag, ik loop naar Sancoins ca. 26 km, een iets grotere plaats en daar heb ik waarschijnlijk ook wel internet, maar zeg nooit nooit.

Ik heb in de reacties veel nieuwe namen gezien. Leuk dat jullie mij allemaal volgen. Dus vandaar ook nogmaals mijn oproep om onder het kopje sponsoring te kijken. Het loopt ozo fijn als je weet dat heel veel mensen ook dit doel een warm hart toe dragen. Dus kijk en reageer zoals al zoveel mensen hebben gedaan, kan altijd beter.

Veel nieuws heb ik nu niet meer, wel dat ik iedereen een hele fijne werkdagen toewens. Nu de vakanties bijna zijn afgelopen of helemaal zijn afgelopen. (loopt trouwens heerlijk met het idee dat jullie werken en ik kan genieten van een soort vakantie).  Dus ook de Löwik boys en zekers Edwin en Erik van Perik, werk ze weer allemaal met veel plezier weer. (Ewald en Bertus ook natuurlijk maar dat is vanzelf sprekend).

gr0etn uut Nevers

Hans uut Twente

14 reacties

  • Jolanda Abels schreef:

    Wat leuk om die extra foto’s te zien. Buurvrouw (dat blijft ze toch voor me) Cor en Hendriëtte, Simmon. Ze zijn natuurlijk allemaal ouder geworden, maar nog zo herkenbaar. Leuk
    En je verhalen blijf ik volgen. Via internet reis ik met je mee.

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Hé Hans, je houdt ons wel bezig met je verhalen. Geweldig leuk! Maar, je hebt ons nog niets verteld over je dag in Vezelay, of komt dat nog?
    Tot morgen!!!!!En tot over een paar dagen.Misschien mooier weer dan nu hier..motregen!!! Wij hebben er zin in!
    liefs, Ada

  • Symon schreef:

    Dag grote broer,

    Thijs heeft mooie foto’s toegevoegd. Goede samenwerking! Wat zie je veel van Frankrijk! Nu ik een dag met je mee heb gelopen, kijk ik er toch anders tegenaan. Elke dag weer die zware rugzak pakken en op pad: super knap. ’t Is dat je al zo ver bent, anders ging ik weer een dag met je mee 🙂 En dat stuk bos: dat doen we nog een keer in Nederland: Friesland is ook mooi. Liefs, Anneke

  • Marco Meilink schreef:

    Hoi Hans,

    Leuk je verhalen weer te lezen. Bijzonder dat je zo dicht bij Bernadette hebt geslapen. Ze is toch een beetje een soort van vriendin van je geworden 😉
    Hoop dat het snel wat beter gaat met je urineweg infectie alleen denk ik niet dat de dokter het zo bedoeld heeft dat je de medicijnen in het doosje moet laten ;). Geniet nog van al het moois op je tocht en maar er leuke dagen van samen met Ada en Henk.

    Groet Marco

  • diny schreef:

    Hoi Hans
    11 AUG is de dag die wij niet vergeten mag bij deze van harte gefeliciteerd met je verjaardag morgen en die dag veel loop plezier ut dalfsuh

  • Liesbeth Oomes schreef:

    Hoi Hans, Ook al is het nu nog de tiende, morgen ben je toch echt jarig en ook al zien we je niet, toch zijn we in gedachten bij je en we feliciteren je van harte met je verjaardag. Laten we hopen dat er nog heel veel jaren bij mogen komen en we wensen je nog veel wandelplezier. Nienke en
    Liesbeth

  • jose en theo schreef:

    Ha Hans,
    van harte gefeliciteerd met je 59e verjaardag morgen. Dat wordt een hele bijzondere, zo alleen lopend door Frankrijk. Een vraagje krijg je onderweg nog geld voor het goede doel of valt dat tegen? Ook wij moeten nog steeds geld overmaken, maar dat komt zeker in orde, voor ons gevoel hebben wij tot eind oktober de tijd. groetjes uut groot lochter

  • joke schreef:

    Hoi Hans,

    Hoe is het met je kleine teen?
    Zal ik je tenen even lezen? Misschien wordt het dan beter met je teen als je weet wat er aan de hand is.
    Heb je genoten in het klooster? Fijn om daar te zijn he!! Ik moet nog 3 weken wachten.
    Ik wil je vast feleicteren met je verjaardag. En probeer er een fijne dag van te maken met jezelf.
    Wij zullen aan je denken.
    Geniet van het wandelen en de omgeving wanty je gaat door een prachtig stuk van frankrijk.
    Succes jongen en tot ziens.
    Groetjes,
    Joke

  • Wilma schreef:

    He Hans,

    Gefeliciteerd met je verjaardag. Als je dit leest zal het 11 aug. zijn. Hopelijk heb je internet dan. Zoals iedereen heb ik ook je verhalen gemist. Wat moeten we straks zonder? Een goede reis verder. En een groet uit Eindhoven

  • Saskia schreef:

    Hoi Hans,
    Gelukkig weer wat berichtjes van jou op internet, we hebben het gemist.
    Tristan vond het helemaal top dat je hem belde en ik vond het fijn je stem weer even te horen!
    Maak er morgen maar een klein feestje van voor jezelf. 😀 Wij denken in ieder geval aan je! Alvast gefeliciteerd
    Liefs van Saskia

  • Hetty Gerbert schreef:

    Hallo Hans,
    Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne dag toegewenst met veel wandelplezier.
    Hetty Gerbert

  • ruud de Jong schreef:

    Goed bezig, veel sucses met je tocht
    Als je terug komt heb je wel een gratis biertje verdiend!

    Groet Ruud

  • Harrie en Ans schreef:

    Ha Hans,Nu op oudjaarsavond willen we je alvast van harte feliciteren met je verjaardag!We hopen dat je morgen hoe dan ook, een goeie dag mag beleven,We denken aan je!Geweldig om je verhalen weer te kunnen lezen,want dat misten we wel hoor!
    ….en dan de mooie foto’s niet te vergeten.
    Het is een hele luxe nu
    in 2010 zo een pelgrim te kunnen volgen,we zijn er maar wat blij mee,dat dat zo kan.
    Heel veel groeten,Harrie en Ans

  • Dicky schreef:

    Hoi Hans, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en morgen een feestje toegewenst. 😆 Geniet maar een beetje extra. De groetenuit Bruchterveld, Dicky

Laat een reactie achter