Dag 47: 12 augustus Grossouvre – Augy-sur-Aubois 18 km

Vandaag een lekkere rustige dag, weinig kilometers.

Vanmorgen rustig opgestaan. Ik weet dat ik naar Relais Pelirins Nos Repos ga lopen, dat is maar 18 km en dat doe je in een kleine 3 ½ uur, dus waarom vroeg opstaan. Alles op mijn dooie gemak gedaan, ontbijten, rugzak inpakken en alles schoon gemaakt. Nog ff staan praten met de eigenaar van de huisjes en het kasteel. Een tip gekregen over de route die mooier is en dat heb ik dan ook gedaan. In het plaatsje Sancoins een kopje koffie gedronken en geprobeerd om op internet te komen. Ik ben best nieuwsgierig wat er gisteren allemaal is bijgekomen, maar helaas, alles is beveiligd. Bij de Spar kleine dingetjes gehaald en toen verder langs het Canal de Berry gelopen. De wegen zijn hier veel vlakker en dat is na al die heuvels wel prettig. Kom ik tegen half 2 bij Nos Repos, is er niemand. Eerst mijn broodje gegeten en rondgelopen rond het gebouw. Een heel mooi huis, tenminste van de buitenkant, binnen nog niet veel gezien. Ik heb de keus, tot ca 5 uur wachten tot de beheerders terugkomen of 18 km doorwandelen naar de volgende stop. 18 km is ca 4 uur lopen dus dat wordt dan wel 6 of 7 uur dat ik daar aankom. Ja, wat moet je dan? Het leven bestaat uit keuzes (of niet Bertus?).

Ik besluit om hier te blijven, ook gezien het feit dat morgen de afstand ook niet zover is. Zaterdag komen Henk en Ada hier naar toe en daar moet ik ook een plaatst voor zoeken. Dus nu mijn verhaal aan het tikken om die misschien zo op internet te zetten. De beheerders van de Gité komen net binnen dus toch een goede keus gemaakt. Kennis gemaakt met Luc en Hilde, deze 2 zijn de 2 weken hier om de pelgrims op te vangen en tevens een vakantie te houden hier in de Gité.

Heb mij geïnstalleerd op de kamer, een kopje soep met Hilde en Luc gedronken en nu draait mijn was. Mijn kleren hebben ook eens een stevige wasbeurt nodig. Ik was regelmatig (elke dag) de kleren met de hand, maar krijg ze toch niet helemaal schoon. Zeker de sokken niet die erg stoffig worden door de bospaden waar ik loop, maar ook mijn overhemden die alleen met water schoon worden gewassen, vinden het wel fijn om nu ook met zeep schoon gemaakt te worden.

We hebben al afgesproken dat ik vanavond met Hilde en Luc mee kan eten. Dat scheelt weer eten koken en het is net zo gezellig samen. Ik ben tot nu toe de enigste gast hier dus ook voor hen is dat makkelijk. Rene Heinrich, je hebt een prima onderkomen hier gemaakt met hele prettige mensen die de pelgrims opvangen Sjapoo!!!!!

Gert de Olde wil ik ook bedanken voor het sponsoren van mijn nieuwe schoenen. Ja, die zijn bijna versleten en Ria heeft vorige week nieuwe gehaald en aan Elly en Sjouke meegegeven. Ik denk nl dat de schoenen die ik nu aan heb Lourdes niet kunnen halen, dus ik moet wel wat. Dit is een goede oplossing. Rene heeft in de Gité een mooie lijst achtergelaten met de 1e volgende onderkomens hier in de buurt. Morgen loop ik naar Saint-Amand-Montrond en zaterdag naar Chateaumeillant. Dat zijn resp. 36 en 32 km, moet alleen in beide gevallen de slaapzak meenemen, maar dat is geen probleem, moet ik hier ook. Eigenlijk is dit een reis wat te vergelijken is met kamperen en van huisje naar huisje lopen. Af en toe een hotel of pension er tussendoor, maar de ontmoetingen heeft toch echt zijn charme. Vanmorgen een poosje met 2 Franse vissers gepraat, nou ja gepraat, op mijn paasbeste Frans, maar we begrepen elkaar en dat is het waar het om gaat.

Wanneer jullie dit lezen zal ik minimaal weer een dag verder zijn, dus dan is dit weer oud nieuws, morgen hopelijk weer up to date.

Groetn uut Augy-sur-Aubois

Hans uut Twente

2 reacties

  • Ada en Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Hoi Hans, weer een stukje verder gekomen en…wij komen er aan!!
    groet uit Wilnis

  • Ans schreef:

    Hallo Hans,Jammer dat je geen internet hebt….we zijn heel nieuwsgierig hoe je je verjaardag hebt gehad.Uiteraard erg jammer voor jou dat je je verhaal niet kwijt kunt en dan alle felicitatie’s niet kunt lezen!!..maar in elk geval…een gezellige dag met Ada en Henk.

    Groeten vanuit Almeloooo,Harrie en ans

Laat een reactie achter