Dag 48: 13 augustus Augy-sur-AuBois – Saint-Amand-Montrond 36 km

Vandaag is het vrijdag de 13e, een dag met ongelukken?

Nee hoor, het gaat fantastisch. Net 36 km gelopen, gedoucht, douchecel weer helemaal schoon gemaakt want ik stond tot de enkels in het water omdat het putje niet snel genoeg het water afvoert en alvast mijn verhaaltje maken die ik hopelijk op internet kan zetten.

Ik zit bij de zusters Franciscanen, een oubollig onderkomen, had al jaren geleden moeten worden afgebroken maar voor pelgrims is het nog wel goed. Een keukentje, een tafel, een koelkast en 4 bedden. Ik heb meteen het grootste bed gekozen want wanneer er meerdere komen heb ik de voorkeur gepakt. Ben nog wel alleen maar er is al een reservering dus ik denk dat er wel meer komen, zien we wel.

Het lopen was vandaag een makkie. Het enige klimmen van vandaag was de trap in de Gité van Augy en dat was maar 12 treden dus vandaag met 2 vingers in de neus gewandeld. 3 pauzes gehouden, in de 1e pauze neem ik altijd 1 appel en wat drinken. Ik had vanmorgen citroenranja gemaakt en dat was best lekker fris. De 2e stop was bij een bakker en daar heb ik 2 chocoladebroodjes gekocht en lekker opgegeten en de 3e stop heb ik mijn halve stokbrood opgemaakt met kaas en honing. Moet nu weer boodschappen gaan doen voor morgen, mijn kaas is op mijn appels ook. Ik wil kijken of ik een klein beetje citroenranja kan vinden zodat ik zelf ’s morgens wat ranja kan maken. Is toch wel net zo lekker als de hele dag water met een chloor smaakje.

HOERA HOERA HOERA

Ik heb eindelijk weer internet. Ik zit bij hotel Mercure en daar mag ik voor een 5€ 1 uurtje alles op het net zetten, mijn verhaaltjes staan erop.

Allemaal ontzettend bedankt voor de goede, lieve wensen die ik op en voor mijn verjaardag heb gekregen. Even voor de duidelijkheid, ik ben 59 jaar geworden en nog geen 60 zoals ik van sommige zie, maar het zij jullie vergeven. Bij deze, het was ook een beetje verwarrend.

Het is wel heel apart om zo je verjaardag te vieren, geen berichtje kwam over en ik heb nu alles gekopieerd zodat ik vanavond rustig alles nogmaals kan lezen, want ik heb nu maar 1 uur.

Mijn verhalen staan erop dus ik stop met schrijven. Allemaal een prettig weekend en misschien tot morgen.

Hans uut twente

6 reacties

 • josé en gerard schreef:

  Geweldig cadeau hè!!!
  Meteen al wat bij Ria besteld,dus we sponsoren weer.
  Fijn dat je er zo blij mee bent.
  Loopse morgen maar weer.
  ons uut stokkum.

 • lieke schreef:

  Lieve Hans,
  Fijn om je verslagen weer te lezen.
  Jij en Ria zijn een gouden duo, jij met je voeten en Ria met haar handen.
  Het mooiste is dat wij daar ook van mee kunnen genieten, zo lezen wij jou verslagen iedere keer weer met veel plezier en straks genieten van de kunstwerkjes van Ria. De eerste bestelling is al thuis en de anderen zullen spoedig volgen.
  Lieve Hans, fijn weekend met Ada en Henk
  en laat je maar lekker verwennen.
  Liefs, Lieke

 • ma... schreef:

  beste hans

  hier weer een berichtje van mij.ik ben bij ria en lees alles van de laatste 3 dagen.
  mooie berichten, ik vind het heel knap hoe jij je redt!!!!
  tot de volgende keer, heel veel groeten , en denk goed aan jezelf
  moeder

 • diny schreef:

  Hans het ga je goed na zoveel kilometers nu nog ook genieten en niet teveel vermoeien het is wel een hele mooie tocht zo ik kan lezen en ik doe je dit niet na.Hans cucses verder en ik lees alles met veel plezier Diny

 • Tonnie Kroeze schreef:

  Gefeliciteerd Hans, met je verjaardag, maar ook en vooral met hoe voorspoedig je gaat.Ik zie je over een week of drie wel in Lourdes, ik neem nog wel even contact op met Ria, inzake het meebrengen van wat spullen.

 • Lida Bakker schreef:

  Hoi Hans (voor mij uit Lourdes),
  Nog Van Harte Gefeliciteerd met je 59e verjaardag. Ik vind het ontzettend leuk om je te volgen op je weg naar Santiago. Geniet van de foto’s en herken veel dingen. Wens je veel wandelplezier en veel mooie ontmoetingen. Ben stiekem een beetje jaloers. Zou zo met je mee willen lopen.Ga vooral niet te snel. Groetjes en veel liefs. Bonne route !
  Lida.

Laat een reactie achter