Dag 50: 15 augustus Châteaumeillant – La Châtre 28 km

Vandaag is het 7 weken geleden dat ik uit Almelo ben vertrokken en begin met de 50e dag:

Om 7 uur de wekker. Volgens mij waren we alle 3 al wakker voor het telefoonalarm overging. Had dat ding in de wasbak gelegd dus was ie goed te horen. Ff uitdommelen en dan naar buiten. Eerst kijken en voelen of de was droog is geworden. Nee dus, alles is nog te nat om in te pakken, dus de sokken, onderbroek en mijn T shirt worden achterop de rugzak geknoopt om te drogen. Vandaag is het een bewolkte dag, gelukkig waait het een beetje.

Nadat wij alle drie ons toilet hebben gemaakt, gedoucht en gewassen, naar de ontbijtzaal om te ontbijten. Echt een Frans ontbijt, stukje stokbrood een croissantje en jam, jam, en nog een beetje jam. Goed voor mijn suiker, maar dat loop ik er weer af. Henk en Ada gaan vandaag door richting Luxemburg. Hier staan Michal en Boris met de kinderen op een camping, hier gaan ze ook 2 dagen kamperen. Omdat het gisteren niet zo goed ging met het lopen zal Henk mij naar Chateaumeillant brengen. Een kleine 12 km verder  want de afstand voor vandaag wordt dan te groot. Ik heb echt last van mijn voeten, ze worden sneller vermoeid. Dat komt door de schoenen, ze slijten scheef af en ik merk dat goed. Gelukkig komen Elly en Sjouke a.s. dinsdag of woensdag met nieuwe.

In Chateaumeillant de route opgezocht. Op een parkeerplaats de rugzak en mijn heuptas (ik heb er veel plezier van Cor!!) omgedaan en afscheid genomen van Henk en Ada. Allebei een dikke knuffel, Ada een iets dikkere dan Henk, maar dat hoort ook zo. En dan op pad. Eerst is dat onwennig. Je bent gewend om alleen te lopen, maar in het begin mis je toch de mensen waar je ’s avonds en ’s morgens mee bent opgetrokken. De route weer op een paar punten afgesneden. Ik word daar heel bedreven in, goed kijken in het boekje waar de routes lopen en of je iets kunt afsnijden. Vandaag heb ik zekers 8 km uitgespaard, dus Henk, die 12 km die jij hebt gereden zijn er bijna weer uit.

Een mooie wandeltocht met het venijn in het laatste gedeelte. Denk je de stad in te lopen, moet je er bijna eerst helemaal omheen en dan ook nog een paar stevige klimmetjes. Daar ging eerst dalen aan vooraf, ja, en dan moet je weer omhoog en dat valt dan weer tegen. Geen refugio hier maar wel een goedkoop hotelletje. Eerst lekker in bad gelegen, gedoucht, kleren gewassen en laten drogen en het stadje in voor internet. Nee dus, in het hele gat hier niets te vinden. Wel verbonden met internet maar dan heb je de Franse codes nodig en die heb ik niet. Dus mensen, weer niet vandaag. Mijn verhaal komt er wel op te staan maar dan later.

Allemaal een hele fijne werkweek, de vakanties zullen nu wel voorbij zijn, veel plezier met de werkzaamheden die je doet. Harry Westerbeek, heel veel sterkte de laatste 2 weken van jouw arbeidsproces en alvast heel veel plezier in de VUT. Je hebt het verdiend, kunnen wij ook overdag een keer tennissen.

Ik kan mij bijna niet voorstellen dat ik nu al 7 weken weg ben. De tijd gaat dan wel heel snel, al 7 weken, maar de dagen duren wel lang. Je wandelt van ca 9 uur tot 4 uur in de middag en ziet ontzettend veel. Ik doe veel indrukken op en denk overal aan en nergens. Alles dwarrelt in je hoofd maar niets speciaals, gedeelte van alles en nog wat. En ook over de toekomst van de reis, hoe gaat het verder, vind ik een plaatst voor vannacht en de volgende nacht? Dat zijn dingen die mij bezig houden. Hoe gaat het in Spanje, lopen daar veel mensen of moet ik toch van route veranderen en niet de zware kustroute gaan lopen. Die duurt ook nog eens 7 dagen langer en is zwaarder dan de bestaande route. In september zien we het wel eigenlijk, moet ik mij daar nu ook nog niet druk om maken, dus ik pak nu een pilsje en zeg,

Groetn uut La Charte

Hans

4 reacties

  • Thijs schreef:

    Hoe langer je geen internet hebt, hoe langer de verhalen worden!

  • José-Gerard schreef:

    Toch fijn dat we de verhalen wel te lezen krijgen.Ik geniet er echt van.
    Hou wel je voeten in de gaten.Zorg dat je zo weinig mogelijk wondjes krijgt.Helen vaak minder goed als je diabeet bent.
    Houd moed.
    Liefs uut Stokkum.

  • ma... schreef:

    Hans je kunt ook heen de makkelijker route pakken en dan op de terugweg de moeilijke route lopen !!! dan weet je meteen of je dan goed hebt gekozen………….. en de 3 boys hoeven dan niet zo ver te rijden om je op te halen…ha ha.

  • mam schreef:

    Beste Hans,

    Hier nogmaals een berichtje van mij. Ik lees jouw berichten heel nauwkeurig. Ik vind het heel bijzonder wat je doet en ben trots op jou.

    Lieve groeten van ma

Laat een reactie achter