Dag 52: 17 augustus Fougeres – Saint Germain Beaupreé 30 km

In de Ardennen was het zwaar maar vandaag zeker net zo zwaar als in de Ardennen.

Maar laten wij bij het begin beginnen. Gisteravond samen met Elly en Sjouke aan het meer uit eten geweest, een lekkere pizza. Elly en Sjouke hebben een camping opgezocht aan een meer, het Lac D’Eguzon en laat dit meer nu ook aan de route liggen voor de GR 654 waar ik langs moet lopen. Een camping waar veel Fransen staan die hier aan waterskiën doen. Na het eten lekker bijgekletst en nog 1 wijntje gedronken, maar de knollen waren op om half 12. Bed in de caravan geïnstalleerd en slapen.

Vanmorgen pas om 8 uur uit bed en meteen de wasbeurt gedaan, ontbeten met z’n 3en en tegen half 10 vertrokken voor de wandeling. We hebben afgesproken dat we allemaal onze eigen gang gaan en die van mij is wandelen. Ik heb het voordeel dat ik nu ca 40 km verder ben die ik niet heb hoeven te lopen maar ik wil wel verder gaan over de GR 654.

Ik ben begonnen met mijn nieuwe schoenen. Ria nog bedankt dat je deze hebt gehaald bij Gert de Olde schoenen en aan Elly hebt meegegeven. Ze moeten toch worden ingelopen dus direct beginnen. Na mijn voeten weer helemaal ingezalfd te hebben met uierzalf, de sokken aan en de nieuwe schoenen vandaag wel 30 km gelopen met een heerlijk gevoel. Ik moet nog wel wennen, maar geen zere of vermoeide voeten vandaag en gelukkig ook geen blaren. Het blijft nog steeds goed gaan en hopelijk blijft dat ook zo.

De route loopt langs het meer, maar het is een smal pad. Allemaal rotsen die her en der liggen en waar je echt over heen moet klauteren. In de Ardennen was het zwaar maar hier in het begin ook. De tocht is schitterend, mooie foto’s gemaakt en ook weer leuke ontmoetingen.

Na de middag werd de tocht saaier, veel over asfaltwegen tot in het dorpje Saint Germain Beaupré waar Sjouke met de auto klaar stond om mij op te halen. Elly zag mij al aan komen en liep mij tegemoet, heel leuk. Terug naar de camping, mijn verhaal tikken met een lekker pilsje erbij. Na de gevoelens van de wandeltocht krijg ik er nu ook een vakantiegevoel bij en ik vermaak mij prima.

Kom ik terug op de camping heeft Elly al mijn kleren lekker uitgewassen. Nachthemd, ondergoed, broeken, polo shirts en mijn sokken. Die wasjes die ik elke dag doe maakt het wel weer fris maar niet altijd even schoon, Elly hartstikke bedankt!

Cynthia bedankt voor je SMSje, fijn dat het zo gaat. Geniet van elk moment van je zwangerschap en laat het mij vooral weten. Tot oktober ben ik afhankelijk van jouw gegevens en daarna kan ik het met eigen ogen beleven.

Martin Leijen, wanneer jij dit leest zul je al bijna op de fiets zitten voor je 700 km door 5 landen. Ik wens je nu al veel sterkte toe en veel succes. Gezien de trainingen die je allemaal hebt gedaan moet het gewoon lukken, maar je moet het nog wel ff doen.

Fijn dat er internet is op de camping zodat ik jullie in ieder geval de eerst komende 3 dagen kan laten weten wat wij beleven.

Vandaag eens lekker vroeg, is een keer iets anders dan geen bericht.

Groetn uut de camping

Elly, Sjouke en Hans

6 reacties

  • lieke schreef:

    Hoi kampeer-pelgrim,
    Vond het wel een mooie benaming.
    Denk alleen dat kamperen een hele luxe is vergeleken met slapen op de grond voor een deur. Fijn dat de nieuwe schoenen er zijn en dat het vandaag beter ging met je voeten.
    Groeten aan Elly en Sjouke en laat je maar goed verwennen.

  • Karin en Gerard schreef:

    Hallo kampeer-pelgrim,
    de zussen zijn het wel eens,een mooie benaming voor dit moment!
    Gezellig dat Elly en Sjouke er zijn,heb je ook nog een beetje vakantiegevoel zo op de camping.
    Wij zijn net terug uit Corfu, in de schaduw was het nog 32 graden wel heel erg warm.Op dit moment is het hier net droog, het heeft werkelijk de hele dag aan een stuk door geregend, dat is dus best wel even wennen.
    Fijn dat alles goed gaat bij jou, we blijven je volgen en wensen je verder weer heel veel succes.
    Groeten aan Elly en Sjouke en samen nog een hele fijne dagen.

  • Harrie en Ans schreef:

    Hoi Hans,
    Geniet er nog maar lekker van samen….en a.s. opa Hans, met je nieuwe schoenen heb je het gevoel alsof je op wolken loopt misschien?! Maar….ook heel veel succes hoor,heel veel groeten Harrie en Ans

  • José-Gerard schreef:

    Hoi Hans, Sjouke en Elly
    Geniet lekker van jullie vakantie/kampeer gevoel.Hopelijk hebben jullie mooi weer.
    Loop de schoenen maar goed in en dan op naar het volgend dorpje.
    Ik ben het met Thijs eens dat de verhalen langer worden naarmate je verder van huis komt.Ga er toch maar mee door want we genieten van alle informatie
    Groetjes Gerard José.

  • Sandra schreef:

    Dag Hans,

    Fijn dat het allemaal zo goed gaat. En volgens mij is het een echte ‘You never walk alone-onderneming’. Wat heerlijk dat je zo op handen gedragen wordt door iedereen!

    Sandra (quiltvriendin van Ria)

  • Jeroen schreef:

    hee Pa!

    mooi dat het goed gaat, ook met je nieuwe schoenen! Ik heb gister mijn eerste wedstrijd weer gehad na 2 jaar niet voetballen! voor elke keer de 0, 10 euro in het potje van jou doen? maar gisterheb ik verloren met 3-1! maar ging wel goed! nou succes nog verder pa!
    groetjes aan E&S.
    Groetjes van je jongste zoon! Jeroen

Laat een reactie achter