Verslag Henk & Ada: 14 en 15 augustus

Op vrijdag 13 augustus zijn we vertrokken naar Frankrijk om in Avallon te overnachten nadat we ’s middags de cisterciënzer klooster(ruïne) van Fontenay hebben bezichtigd. Zaterdagmorgen via Vézelay (waar Hans had overnacht) naar Nevers waar Bernadette opgebaard ligt in een glazen kist. We kwamen de kapel uit en Hans belde. Waar zijn jullie? Wij zijn bij Bernadette. Toepasselijker kon het eigenlijk niet voor Lourdesganger Hans. We hadden nog gedacht dat we hem achterop konden rijden. Maar deze pelgrimwandelaar laat dat niet gebeuren. Hij was al op de eindbestemming van die dag. Na een uur, na 1000 (auto) km’s, zijn we aangekomen in Le Chatelet (180 km onder Orleans). Hans zat achter een colaatje.

Bezoek Henk en Ada (Ooit uut Twente)

Hij had voor ons de slaapplaats al geregeld. Een prachtig antiek bed, met een heel bijzonder matras. Ooit was het misschien vlak geweest, maar door de vele pelgrims had het meer de vorm van een banaan (hol dus). Pelgrim Hans was op de vlakke grond die nacht nog niet zo slecht af. Het bed deed trouwens sterk denken aan het bed dat Vincent van Gogh ooit heeft geschilderd. Weten jullie al dat hij door een Fransman voor die Vincent werd aangezien? Lopen kan die Hans wel maar schilderen hebben we hem nooit zien doen. In het fotoalbum is een foto te vinden waarop hij heel wat weg heeft van onze beroemde Vincent.

We zijn erg onder de indruk geraakt van zijn drang om te lopen. Hij is zeer gedreven en niet te stuiten. Dus alle sponsors opgelet. Hij komt aan in Santiago de Compostela! Dat wordt maximaal dokken: ga maar sparen (al degenen die hem per gelopen km sponseren). Wij hadden nog een extra stimulans in petto: een bonus als hij het einddoel haalt. Nu blijkt dat zo’n bonus eigenlijk niet nodig is als stimulans: wat gedreven is die man, niet te houden.

Wij hebben hem zondagmorgen 12 km verder op gebracht met de auto. Deze auto-kilometers hebben we hem aangeboden maar worden niet als gelopen km’s gesponsord, ha, ha.(Red. En deze staan dus ook niet vermeld “het Reis schema” als gelopen, maar als afgelegd!!)  Ja Hans voor het weeshuis moet echt gelopen worden! Toen hij in het stadje wegliep en om de hoek uit het zicht verdween bleven wij achter met onze gedachten: wat hadden we een bijzonder ontmoeting, wat geweldig hoe hij het doet, petje af! Hij redt het! Zeker nu met de nieuwe schoenen en de dagelijkse behandeling met uierzalf. Vader Butink zou dit oneigenlijk gebruik van de zalf zeker hebben goedgekeurd.

3 reacties

  • Ria schreef:

    Ja Henk, wat de uierzalf betreft, daar heb ik ook jarenlang ” plezier” van gehad en ook veel gesmeerd op mijn huid, tot ik ben overgegaan op de goudsbloemzalf ( calendula officinalis)geadviseerd door Klazien uut Zalk !! zekers 6 kg in een jaar gesmeerd !!

  • josé en gerard schreef:

    Hoi Ada en Henk,
    Hebben jullie wel goed geslapen in zo’n kuulbed? Of was het afzien.
    Wat leuk dat jullie helemaal zijn afgereist
    naar Hans.Nu nog een keertje naar Spanje?
    Of gaat dan jullie zoon het overnemen.
    groetjes.
    José van Uum-Albers.

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Veel te ver van Barcelona!!!!!En dan ook nog een baby op komst in oktober…..

Laat een reactie achter