Dag 56: 21 augustus Châtelus-le-Marcheix – Saint-Léonard-de-Noblat 35 km

Na een gezellige avond in de Gité en een gezamenlijke maaltijd ff naar de bar.

Ja, het was echt gezellig gisteravond. Iedereen die eten bij zich had of heeft deelt dit met elkaar. We hebben spaghetti gemaakt met saus van ca 4 verschillende smaken en het smaakte heerlijk. Na het eten alles opruimen en even naar de enigste kroeg in de buurt om nog een pilsje te drinken met elkaar.

Vanmorgen om half 8 opgestaan, met elkaar ontbeten en ieder ging (gaat) dan zijn eigen weg.In het begin ging het lopen vrij goed, maar het werd steeds warmer. Het is vandaag ca 33 gr. geworden en dat was in de zon behoorlijk warm. Onderweg zijn we allemaal gestopt bij het enigste restaurant op de route die open is om daar te lunchen. Geen bakker die open was, allemaal dicht in die plaatsjes, dus daar lekker gegeten. Verder op de route, die nog 13 km was, lopen we bijna allemaal achter elkaar aan. Mary en Jean uit Canada, Thierry en Gyome uit Frankrijk en Arthurio en Hans uit Spanje en Nederland. Vanavond zitten we weer allemaal bij elkaar in een behoorlijk gezellig huisje. Er staat zelfs een wasmachine en droger zodat we net besloten hebben om de was samen te doen. Alles bij elkaar, waspoeder erbij en op 30 gr. moet het wel lukken. Dan de droger in en dan kunnen we de kleren weer inpakken voor morgen.

Vanavond gaan we “uit”eten, we zoeken nog een plaatsje waar we dat kunnen doen maar dat lukt wel. We zitten in een middel grote plaats met een grote braderie in de markt, het is behoorlijk druk hier en best gezellig.

Morgen een kleine tocht naar Limoge, maar 24 km. De Fransen vallen dan af, die lopen niet verder. De Canadezen gaan door tot maandag zodat Arthuro en ik verder gaan tot a.s vrijdag. Dan zijn we ws in Periqeau en daar stoppen we allebei maar dat horen jullie nog wel.

Nu alvast de groetjes van mij en tot horens.

11 reacties

 • diny schreef:

  Hoi Hans
  Wat een belevenis met alle verschillende mensen allemaal hezelfde doel geniet vanavond met z’n allen ne morgen er weer tegen aan.goede wandeldagen Diny

 • Dicky schreef:

  Hoi Hans, je maakt heel wat mee, en het lijkt me gezellig met zo’n groep mensen te lopen. Hier gaat alles z’n gangetje. Het weer is redelijk met regen en zonneschijn.
  Hartelijke groeten en loop ze, Dicky 😛

 • lieke schreef:

  Ha die Hans,
  Weer kampeer-pelgrim af lees ik.
  Ik heb je verhalen de laatste dagen gemist en ben blij dat je weer internet hebt.
  Gezellig dat je weer bekenden bent tegen gekomen. Zo zie je maar weer, je begint alleen en zo eindigd je dag met meerderen. Fijne avond en wat zal je straks goed Engels, Frans en Spaans kunnen!!!
  Liefs Lieke

 • Sjouke en Elly schreef:

  Hoi Hans,
  Het was gisteren inderdaad een heel vreemd dagje, maar wij vonden het erg leuk om jou en de andere pelgrims boven op de berg te ontmoeten. Dat was echt een mooie afsluiting van 4 dagen met een pelgrim optrekken. Wij hebben er van genoten!
  Vandaag was het een erg hete dag wij hebben 38 gr op de thermometer gehad, we hebben met je te doen. Morgen nog een warme dag daarna weer 25 gr.
  Ga zo door, wij hebben je gedrevenheid gezien en hebben er alle vertrouwen in.
  Heel veel groeten vanaf het voor jouw bekende internetplekje op de camping, Sjouke en Elly

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Het lijkt wel de 10 kleine negertjes en uiteindelijk blijft 1 over…Ben jij dat of moet ik lezen dat je tijdelijk afhaakt voor een Lourdes intermezzo????
  Hier is het nu ook warm, heerlijk, maar wij hoeven niet te lopen met een zware rugzak.
  Veel plezier, samen met je mede-pelgrims.
  groeten uit Wilnis.

 • joke schreef:

  Hoi Hans,

  Ik ben blij dat ik je verhalen weer kon lezen. Ik heb ze echt gemist de laatste 2 dagen.
  Kun je ook niet terug gaan lopen van Santiago naar Nederland. Dan kunnen we nog langer van je heerlijke verhalen en avonturen genieten. 4 maanden lopen is wel erg lang, maar misschien volgend jaar de Vierdaagse???
  Lijkt me leuk. Het zal dan mijn derde keer worden.
  Wie doet er mee!!!
  Tot over 11 dagen.
  Groetjes,
  Joke
  Joke

 • José-Gerard schreef:

  Hoi Hans
  Zo, weer bij gelezen.In je ééntje lopen wordt zo erg moeilijk.Wel gezellig hè!
  De laatste visite nu achter de rug en op naar Lourdes.Na die rust periode zal het wel eenzaam worden.Nou,we lopen in gedachten met je mee.
  liefs josé

 • Harrie en Ans schreef:

  Ha Hans, door alle druktes waren we even niet meer op de hoogt gebleven,man wat ben je al ver!!!Fijn om te lezen dat je toch gezellige ondersteuning van familiebezoeken hebt en met het lopen interessante ontmoetingen hebt die dan met je op lopen,niet saai toch?!We begrijpen dat je er in alle opzichten wat van maakt,en jou kennende als positief persoon twijfelen we er niet aan,”Hans het gaat je zeker lukken!”
  We wensen je een plezierige goeie voortzetting.liefs Harrie en Ans

 • Wilma schreef:

  Hoi Hans,

  Nog een weekje kan ik je volgen en dan begint onze vakantie. Zal de verhalen wel missen maar dan heb ik weer een leuk vooruitzicht als ik terug kom. Fijne tijd in Lourdes met alle bekenden. En succes.
  En een lieve groet uit Eindhoven

 • Rosan en Bart schreef:

  Hai Hans,

  Ken je ons nog nog uit Chatelus? Bart en Leo waren tuinafval aan het scheppen.

  Helaas konden we niet meer langskomen. We hadden afspraak met de buren en die duurde tot 2.00 in de ochtend. We grapten we kunnen nog best langs gaan want die staan nu al bijna weer op om verder te wandelen. Succes nog met je tocht en wellicht tot ziens.
  Groet,
  Rosan, Bart en Leo Chatelus le Marcheix

Laat een reactie achter