Dag 57: 22 augustus Saint-Léonard-de-Noblat – Limoges 32 km

De dag begint stralend, de boulangerie is mooi vroeg open, al om 7 uur, met elkaar ontbijten om tegen 8 uur weg te lopen. Het belooft een warme dag te worden.

Maar om 8 uur is de zon weg, er komen donkere wolken aanzetten en in de verte horen wij onweer. We wachten nog een moment en dat is maar goed ook want om kwart over 8 gaat de hemel open. Met bakken komt het naar beneden, dus wij doden de tijd met tv kijken en alles wat er nog te doen is. Arthurio is met Jean-marc nog gauw ff boodschappen doen en tegen half 10, jawel hoor, het is droog. Dus wij doen gauw onze rugzakken op om ca 25 km naar Limoges te lopen.

Maar schijn bedriegt, lopen we net in de bossen, begint het opnieuw. Gauw onze regenpakken weer aan en verder over een heel glad bergje vol met gladde stenen en uitgesleten tractorsporen die vol met water zijn gelopen. Maar na 10 minuten is het weer droog aan het worden en kunnen de regencapes weer opgeborgen worden. Dan komt de zon. Het wordt meteen warm en wel tegen de 30 gr. maar het blijft vochtig, dus zweten en nog eens zweten. En dan weer regen, de capes weer op en weer verder. Zo gaat het in totaal 3 keer, dus we lopen gewoon verder. De ene keer loop ik ineens een stuk voorop, even een foto maken en dan loop ik achteraan, dus we blijven eigenlijk allemaal binnen ca 200 mtr. van elkaar lopen. Ik zie een mooi plaatsje om iets te eten, op een muurtje van een oprit en daar kunnen we droog zitten. Even later zitten we met z’n 5en. Thieery is er niet bij want die is al om 6 uur vertrokken. Hij moet de trein van 1 uur halen in Limoges om naar huis te kunnen. Het is zijn laatste dag, gisteravond hebben we dus al afscheid van hem genomen en dat hebben wij gedaan met een heerlijk diner.

Lopen we na een toch wel mooie tocht Limoges binnen, begint het weer. We moeten nog ca 4 km dus weer de capes om. We helpen elkaar dus we zijn zo weer weg. We willen zo snel mogelijk naar de kathedraal om daar naar de Zusters te gaan voor de overnachting, maar eerst onze stempel halen in de kerk. Buiten de kerk nemen wij ook afscheid van Geriom. Hij woont in Limoges en is dus bijna thuis, blijven we met z’n 4en over. Mary, Jean-Marc, Arthurio en ik. We komen tot de conclusie dat de zusters pas om half 6 open gaan. Dat betekent 1 uur wachten maar gelukkig is er een Ierse Pub in de buurt waar ze Guinness schenken dus we vermaken ons.

Om 6 uur zijn we bij de zusters, eindelijk een lekkere douche en nu met warm water. Onze was gedaan en dan achter eten aan, maar dat lukt ook wel, we worden steeds efficiënter met elkaar.

Mary en Jean-Marc gaan morgen ook hun eigen weg, zodat Arthurio en ik samen verder gaan naar Perigueax. Daar hopen wij vrijdag aan te komen. Dan scheiden ook onze wegen.

Nu nog wachten op internet en dan kan dit verhaal ook de wereld weer in. Allemaal bedankt voor de belangstelling en reacties en ik meld me wel weer.

Groetn uut Limoges.

Hans uut Twente.

2 reacties

Laat een reactie achter