Dag 61: 26 augustus La Coquille – Thiviers 22 km

Dit is een behoorlijke op de weg waar ik loop.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, of ze komen hier in Frankrijk net binnen.

Hoezo wonderen? Komen wij in een camping in Thiviers, een klein plaatsje, een camping op ca 2 km van het centrum, is helemaal niets te krijgen. Geen voedsel, geen dranken, maar ze hebben wel een zwembad en een mooie ook nog. We hebben gelopen met een temperatuur van ca 40 gr. dus een duik in het zwembad waar ook nog eens niemand en dan ook helemaal niemand is, is natuurlijk heerlijk. Maar zoals het een goede pelgrim betaamt, houden wij onze onderbroek aan. Moet toch gewassen worden dus dat doen wij in één moeite meteen mee.

Maar het meest wonderlijke is dat we meteen internet hebben. In grotere plaatsten is het niet mogelijk en op een afgelegen camping direct bingo. Nu op het net zodat jullie nu mijn verhaal “live” hebben.

Vanmorgen om 7 uur opgestaan. Tenminste, dat wilde de wekker, maar ik heb gisteren oordopjes gehaald om het gesnurk van Arthuro een beetje dragelijk te maken. Heeft dus heel goed geholpen, dit was mijn beste slaapnacht sinds weken. Bijna niet wakker geweest en als dat het geval was, direct weer ingeslapen, dus vanmorgen kon ik mijn bed nauwelijks uit komen. We zaten in een refugé die eignelijk niet veel anders is dan anders, maar doordat deze was bezet door 2 dames die ook voor het eten en ontbijt zorgden, was het gisteravond best gezellig. We gingen pas tegen half 12 naar bed terwijl wij er anders al om 10 uur in liggen.

Omdat het vandaag behoorlijk warm zou worden, (is ook gebeurd en het wordt nu nog steeds warmer) tegen half 9 vertrokken. Eerst op de markt in La Coquille 2 appels gekocht (spot goedkoop) en toen op weg. Lekker door de bossen en een klein beetje klimmen, op de heuvels zelf een lekker fris windje. Eigenlijk helemaal niet het gevoel dat het zo warm was maar schijn bedriegt. Het zweet gutste mij werkelijk van mijn hoofd en lichaam en alles was binnen de kortste keren kletsnat.

Onderweg in de schaduw en wind een lange stop gemaakt. Zekers 1 uur lang lekker op een verhoging gezeten en geluncht, brood met honing en water met citroen siroop. Zoeter en zuurder kon niet maar weer mijn buik vol en dat is belangrijk. Dat is de benzine waar ik mee verder moet.

Tegen half 1 was ik al uitgelopen, bij de kerk van Thiviers. En bij kerken zijn ook altijd mogelijkheden om een cola te kopen, dus lekker op een terrasje. Een uurtje later komt Arthuro ook aangewandeld en drinken we samen nog iets om dan naar de camping te gaan.

Vanavond moeten we weer terug naar Thiviers omdat hier werkelijk niets is. De slaapplaats moeten wij het mee doen. Is wel schoon maar in een houten gebouwtje en de hele dag staat de zon erop, dus dat wordt ws vanavond op een stretcher bij het zwembad liggen slapen. Oja, ik heb vannacht voor het eerst mijn binnenslaapzak gebruikt, een hele dunne van zijde en lekker luchtig. Is mij heel goed bevallen en dat ga ik vanavond weer doen.

Ik heb nog een leuke foto gemaakt die ik hierbij zal doen. Eigenlijk speciaal voor Tessa, Lara en Tristan om ze lekker te laten schrikken. Ook moet ik hier heel goed oppassen om er niet op te trappen want je ziet ze héél veel op de bospaden.

Een prettige avond nog en allemaal de groetn uut Thiviers

Hans uut Twente

.

5 reacties

  • wilma schreef:

    He Hans,
    Alweer oordopjes kopen??? Die van 6 juli heb je bijna niet gebruikt!!!!!

    Heerlijk bijna in Lourdes geniet ervan. Nog een paar dagen en dan vertrekken wij naar Portugal. Zal zwaaien als ik overvlieg.
    Groet uit Eindhoven

  • Margot schreef:

    Hallo Hans

    Leuk om te lezen dat het zo goed gaat, wat een hiite. Het bos is dan een fijne bijkomst 🙂

    Bijzonder he die onmoetingen, je blijft je verbazen. Groet Margot

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Frankrijk, een land om je steeds weer te verbazen, maar dat maakt, dat het ook zo’n boeiende pelgrimage aan het worden is.
    Zelfs zonder familie is het leuk..hahaha.
    Nu voorlopig nog 1 wandel-etappe en dan op weg naar Lourdes. Wanneer vertrek je weer uit Lourdes?
    Groetjes

  • ANNET FINKE schreef:

    Hoi Hans,

    tjonge tjonge wat heb je al een eind gewandeld,knap hoor en fijn dat het zo goed gaat, wat een mooie verhalen.
    Groeten, 😛 😛 😛
    Annet en Paul

  • Hoi oom Hans,
    Wij hebben ook een naaktslak gezien. Misschien loopt hij ook wel naar Spanje. Dan duurt dat wel 100 jaar!
    :mrgreen: 😎 😆 😛

Laat een reactie achter