Dag 63: 28 augustus Sorges – Périgueux 28 km

Van Gogh en de zonne bloemen

Vandaag is het de laatste dag dat we samen lopen en ik stop voor 1 week.

Zaterdagmiddag komen wij aan bij de Kathedraal van Périgueux, het einddoel voor vandaag, maar ook het einddoel van Arthuro. Hij stopt hier om volgend jaar weer verder te gaan, ook ik stop hier voor 1 week. Ik ga morgen met de trein naar Lourdes, maar eerst moeten wij naar de Fam Voisliy, een Frans echtpaar dat hun huis beschikbaar stelt voor pelgrims. Het adres hebben wij gevonden in Sorges. We hebben gebeld en wij kunnen daar terecht. Met z’n 3en want ook Franciosse is met ons mee gegaan. Hele leuke mensen, wonen in een appartement op de 5e verdieping. Wij passen met onze rugzakken niet in de lift dus moeten lopen naar boven. Aangekomen doet mijnheer de deur open en wijst ons meteen waar we slapen, kunnen douchen en het toilet, maar is dat schrikken, de slaapkamer heeft 1 groot bed.

Arthuro zegt meteen: “No, no” en ik zie dat het 2 matrassen zijn en zeg: “Si, si” en na een klein oogcontact nemen we de kamer. Zodra mijnheer de kamer uit is doen wij onze rugzakken af en trekken de bedden uit elkaar. Weer een probleem, de bedden staan in het midden vast met touw, dus met het zakmes (bedankt Thijs, onschatbare waarde) het touw doorgesneden en de bedden uit elkaar. Een tafeltje wat in de weg staat ertussen en voila, onze kamer is een kamer voor 2 mannen. Francoisse heeft een kamer alleen dus daar is geen probleem.

Wij kunnen daar wel ontbijten maar niet dineren dus we lopen met z’n 3en de stad in om wat te zoeken. Périgueux is een hele mooie stad. Een hele oude stad met een heel leuk centrum, vol met restaurantjes en kleine eetcafeetjes en we zoeken er eentje uit waarvan we denken, die is goed. Nou, dat hebben wij geweten. Deze was hartstikke goed en niet al te duur ook. Heerlijk gegeten met elkaar. Francoisse wil graag naar een concert in een van de kerken en gaat daarheen en wij zoeken een pleintje op met live muziek. Hebben tot ca 11 uur op het pleintje gezeten met een heerlijk Frans cognacje en genieten van de muziek.

Ik vergeet bijna te vertellen dat de wande tocht deze dag prima is verlopen. Lekker weer gehad, een beetje wind en droog, een flauw zonnetje en lekker door de bossen. Dus wat wil je als pelgrim nog meer.

Mevrouw is nog wakker en we praten nog een beetje. Zij is lerares Engels dus geen taalprobleem vandaag. Tegen half 12 naar bed en ik ben direct weg want ik heb Francoisse zelfs niet horen binnenkomen.

Op verzoek van Lieke heb ik een foto gemaakt. Deze is tegen betaling hoor Lieke, maar je kunt ook bieden.

Tot morgen

Hans

6 reacties

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Jammer!!!!!

 • Sjouke en Elly schreef:

  Hoi Hans,
  Mooi op tijd in Perigueux, zodat je rustig naar Louders kan reizen. Veel plezier en rust daar lekker even uit.

 • Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Informatietips:

  Périgueux
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Perigueux

 • lieke schreef:

  Lieve Hans alias van Gogh,
  Super bedankt voor de mooie foto van je tussen de zonnebloemen, het is bijna echt, zie alleen 2 oren , maar die mag je houden houden hoor, hoewel met kakelende vrouwen naast je kan het ook wel handig zijn als je er 1 hebt!
  Gisteren bij Ria geweest en weer een bestelling gedaan voor Ghana ( de vierde). Zijn blauwe bessen wezen plukken in Vriezenveen en Ria 2 zakken gebracht, kan ze lekkere jam of sap maken en kan jij er straks ook van genieten.
  Vind het super hoe je het allemaal doet, maar mis je ook wel een beetje.
  Liefs Lieke

 • Huub Willems schreef:

  Hallo Hans,

  Ben juist een weekje gaan werken in Normandie op de boerderij. Echter tegengesteld aan de warmte die jij daar in het zuiden hebt was het hier maar 14 tot 17 graden.
  Goed dat je even een paar dagen rust neemt en dat je aansluitend in Lourdes kunt bijtanken voor je finale tocht door het lastige deel in Spanje.
  Petje af voor je en heel veel succes verder op deze mooie tocht. Groetjes aan de collega’s reisleiders.
  Huub.

 • ria schreef:

  mooie foto maar had VINCENT geen hoed op?

  oeps een vraag………….

Laat een reactie achter