Dag 65: 30 augustus Lourdes

Vanmorgen al heel vroeg wakker in de Cité St Pierre. Om 7 uur zijn de 1e bewoners al beneden om te gaan ontbijten.

Maar eerlijk gezegd is dat voor mij nog veels te vroeg. Had nog graag een uurtje willen blijven liggen maar ik moet ook om 8 uur van de kamer dus opstaan, wassen en alles inpakken.  Aan de ene kant ben ik er niet rouwig om. Er is totaal niets hier in deze kamer, de douche is kapot, het water loopt alleen uit een slang, geen handdoeken, geen dekens dus koud gehad vannacht. Ook is het erg lawaaierig, maar dat kon ik van te voren weten. Het is een verblijf om opvang te verzorgen voor pelgrims die graag naar Lourdes willen en niet de financiële middelen hebben om hiervoor te betalen. Hier betaal je ook een bedrag wat je kunt en wilt missen dus ik ook.

Na het ontbijt met de bus naar “beneden”,  naar de heiligdommen en richting grot. Aan de grot is een Nederlandse mis bezig voor de VNB, een andere bedevaartorganisatie (concurrent, nee hoor). Hier staat ook een vlag met Twente erop dus er moeten ook Tukkers hier in de buurt zijn. Kom ik 2 bekende Limburgers tegen, Jos Meeuwissen en Gerard van der Leyden. Gerard heb ik in  Goor bij Joke Poppe nog gesproken. Heel fijn en leuk om ze hier weer te zien. Na afloop van de viering uiteraard hand en spandiensten door het drukken van een rolstoel richting Accuille. Daar wordt net als bij de Limburgse koffie gedronken met de mensen buiten op het gras en daar hoor je Twents. Er is een hele groep uit Weerselo, dus Truus, je moet de groeten hebben en de foto’s zie je later wel als je weer in het verzorgingshuis bent of komt.

Om half 11 word ik opgehaald door Gerard van Tiel. Ik heb Gerard gebeld en mijn hulp aangeboden voor het uitzetten van de rolstoelen en dat hebben wij dan ook gedaan vandaag. Samen met de Fam. Van Tiel geluncht en Gerard heeft mij naar de rue de Pau gebracht waar een Gité is voor pelgrims. Hier slaap ik dan 2 nachten. Morgen word ik door Gerard weer opgehaald en gaan we verder met de rolstoelen.

In de Gité hele leuke mensen, ook hier koken ze voor je en kun je hier ontbijten. Op dit moment nog samen met een Canadees die Mary en Jean-Marc ook goed kent, dus een klein wereldje hier. Waarschijnlijk komt er nog 1 Nederlander bij maar we zien wel.

Ik denk er heel sterk over om a.s. zondag weer met de trein naar Perigueux te gaan om vandaar verder te wandelen naar St. Jean Pied de Port en van daar uit naar Santiago. Ik heb de route dan helemaal compleet gewandeld. Het duurt dan nog wel tot eind oktober maar ik denk dat ik beter nu een dag of 10 langer kan gaan lopen om de route naar Santiago werkelijk helemaal te lopen dan een klein stukje over te slaan. Dat geeft mij geen voldoening. Dus ik ga een eindje terug met de trein en moet deze week inhalen of bij de tijd incalculeren. Ook denk ik dat ik al de sponsors die mij per kilometer sponsoren een stuk genoegdoening geef, want tenslotte betalen zij voor de hele route en niet voor een stukje minder (of niet Henk en Ada). Nu nog ff kijken voor internet hier in Lourdes wat ws wel zal lukken en dan bekijk ik wel wat ik doe.

Bij deze wil ik mijn zwager Tonnie alvast feliciteren met z’n verjaardag morgen de 31e en uiteraard Diny en de jongens ook. Een hele fijne dag met elkaar gewenst uit Zuid Frankrijk.

Internet is gevonden en ik lift mee in een hotel op een terras. Op de achtergrond hoor ik de Maria liederen van de licht- processie. Het is hier rustig, er zijn niet veel groepen. Natuurlijk zijn er Italianen en de Ieren gaan morgen weer weg. Het weer is hier fantastisch gewoon. Zit nu nog lekker op een terras en het is niet koud. De Gité is geweldig, een uitzicht over de Gave, (rivier in Lourdes die voor de grot loopt) en een uitzicht op de Esplanade en de kerken. Je kunt net de grot niet zien maar wel alle mensen die er heen lopen, geweldig gewoon. Ik krijg hele leuke en fijne reacties uit Nederland. Ook van de mensen die Lourdes goed kennen en ws ook hier volgende week zijn of willen zijn, alvast bedankt hiervoor.

Nu toch nog ff naar de lichtprocessie en dan weer terug naar de Gité. Fijne dag morgen en tot morgen.

Groetn uut Lourdes.

Hans uut Twente.

10 reacties

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Hans, heel fijne dagen op de voor jou zo bekende en geliefde plek in Frankrijk!
    Morgen zien we de familie weer en kunnen we weer mooi over jou praten!!!!!!
    groetjes uut Wilnis

  • Harrie en Ans schreef:

    Hans, ook van ons fijne dagen gewenst in Lourdes!!!!Het zal misschien nu nog specialer zijn,nu ook als pelgrim daar te zijn!?
    Groet uit Almeloooo.

  • Harrie en Ans schreef:

    Ha Hans,nog ff dit,je moet natuurlijk nooit je gevoel tegenspreken,om toch terug te gaan naar Perigueux,maar wat ons betreft
    is dit tot nu toe en als kaart meereizigers al zo’n geweldige prestatie….,we blijven je volgen!!
    groetjes.

  • diny schreef:

    Bedankt namens Tony en mij voor de felicitatie”s geniet van Louders en dan maar weer verder wandelen groetjes van ons allen diny

  • Anoek (dochter van Fred en Sjannie) schreef:

    Hallo Hans,

    Ik heb net mijn ouders gesproken die op vakantie zijn in Frankrijk. Sjannie en Fred uit Dongen. Ze vertelde de ontmoeting die ze met U hadden een paar dagen geleden. Ook vroegen ze mij om een bericht achter te laten op je site.
    Ze wensen je veel succes en plezier met je tocht!

    groetjes van Sjannie en Fred uit Dongen (tijdelijk in Frankrijk dus)

  • Bertus schreef:

    Goede keus om met de trein terug te gaan.
    Je bent nu toch wel op een punt aangekomen dat je weet dat “tijd”een relatief begrip is.
    kortom:
    Doar kriej gen spiet van.

  • Harrie en Ans schreef:

    Ja.daar heeft Bertus natuurlijk ook gelijk aan,dus Hans,succes met je keuze!!!
    Wie denkt ok nich daj der spiet van kriegt,ie hebt al zovol km.in de been’n….wat dat betreft zalt wa luk’n!!
    Groet’n oet Almeloooo

  • Marjan Smits schreef:

    Hoi Hans
    Terug van vakantie ( Rome 😆 )genoeg te lezen 😀
    Knap hoor! Wat ben je al ver.
    Geniet ervan en ik kan me keuze om terug te gaan naar Perigueux , heel goed voorstellen. Geeft toch meer voldoening, denk ik.
    Succes; we blijven je volgen

  • Josephine oet Mestreech schreef:

    Geniet van je verblijf in lourdes en groeten aan mijn echtgenoot die nu ongeveer geland moet zijn 😉 Drink samen nog maar eens een goeie borrel op een voorspoedig vervolg van je reis.

  • college grants schreef:

    It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

Laat een reactie achter