Dag 72: 6 september Perigueux – Jaumarie 42 km

En we hebben de sokken er weer in vandaag. Direct maar 42 km gelopen en zere poten dat ik heb.

Nou, niet overdrijven. Mijn voeten doen een beetje zeer, een branderig gevoel, ze komen ook net uit een lekker warm bad. Ik heb ze meteen maar verwend want het lopen ging weer prima vandaag.

Vanmorgen afscheid genomen van Juliette en Jean-Louis Voisin, een heerlijk lief echtpaar. Ze hebben een briefje gelezen bij hun in de kerk. Daarop werden particulieren gevraagd om pelgrims op te vangen voor 1 nacht met ontbijt in Perigueux. Daar hebben ze begin juni op gereageerd en gisteren waren wij de 19e en de 20e pelgrim. Ik was ook de 17e en de eerste die hier 2 keer heeft geslapen. De 20e pelgrim is Uwe, een Duitser uit Stuttgart. We hebben samen vanmorgen eerst ontbeten met Juliette en na een paar dikke pakkerds van haar zijn wij om half 8 al vertrokken. Het weer zou hier slecht worden na de middag, maar de middag begon hier al om half 10, midden op een plein bij een nonnenklooster. Gelukkig konden wij hier schuilen. In ben direct zo’n Frans toilet ingelopen en ja hoor, alleen voetstappen op de vloer en 1 gat in het midden. Lekker hoor, ben altijd bang dat ik over mijn eigen broek poep, dus de broek van de kont en oh ……………………, nou dat was dus tijdens de regenbui.

Verder door een prachtig bos en jawel hoor, onweer, donder en bliksem en snel onze regenpakken aan en dan toch maar verder want schuilen konden we nergens. Het heeft ongeveer tot 11 uur geregend en daarna is het droog gebleven.

Om 1 uur waren we in St Astier. Dat was na 28 km en eigenlijk ons einddoel, maar het was nog te vroeg om te stoppen, dus toch maar door naar Neuvic. Onderweg naar Neuvic kom ik een Fransman tegen die een geintje maakt met mij en dan vraagt of ik zin in een kopje koffie heb. Ja hoor, dat heb ik wel. Hij woont 10m terug en in een prachtig huis dus lekker op zijn Frans uitgelegd dat ik aan het wandelen ben en hoeveel km ik al heb gelopen en laten ze het nou nog begrijpen ook met dat steenkool-Frans van mij.

Direct na mijn kop koffie kom ik Uwe weer tegen. Hij was ff gestopt in St Astier en we lopen nu weer samen verder.

Voor de goede orde, het is niet altijd gebruikelijk dat je samen loopt. Soms loop je liever alleen en wil je niet praten, je loopt een ander tempo en dan ga je sneller of langzamer en dat is ook goed dat je elkaar vrij laat.

In Neuvic is een camping waar we dachten te kunnen overnachten. Kan ook wel, moet je een tent bij je hebben en dat hebben we niet. Dus wij naar de Marie, (dat is voor de niet-weters onder ons het stadhuis (Ada))  maar daar weten ze echt helemaal niets waar een overnachting is werden we naar het station gestuurd om de trein te nemen naar Mussidan en daar konden we wel een hotel vinden. Ja, dat weet mijn moeder ook wel, zo dom zijn wij ook weer niet.

Dus toch iets anders gezocht en nu zitten wij in een Chambre Do. Een prachtig onderkomen 2 slaapkamers met 2 badkamers en 1 woongedeelte, dus als jullie op vakantie willen deze kant op ik heb een adres die ik gratis weg doe.

Net komt mevrouw ons een paar eieren brengen voor een omelet. We hebben niets verder te eten hier dan alleen wat brood dus hebben we ook iets warms.

Zo meteen nog een paar foto’s maken en dan eten koken. Kijk vanavond wel naar de berichten.

Eten koken en eten is gebeurd. Heerlijke rijst gemaakt, een omelet en een heerlijk kerriesaus die ik nog van Elly heb gekregen.

Ada, Jaumarie ligt westelijk van Perigueux, een heel klein dorpje vlak aan de spoorbaan. En je moet niet bang zijn om een vraag te stellen hoor, de meeste zijn wel kosteloos, ik wil jullie niet arm maken.

Oh ja, nog een nieuwtje vanuit Frankrijk, van Gogh loopt niet meer, hij is weer Hans Perik geworden. Hij heeft een metamorfose ondergaan, misschien dat er morgen of overmorgen foto’s bij komen.

Nu ga ik naar bed.

Welterusten uut Jaumarie

Hans uut Twente

11 reacties

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Dat was weer zoeken op de kaart, Hans. Ligt Jaumarie heel dichtbij Neuvic? Oeps alweer een vraag!!!!
    Meteen een goede doop gehad vandaag, maar zo te horen heb je goede zin.
    Hou de moed erin. groetjes

  • Cynthia schreef:

    Lieve Pap,

    Zo, meteen ff 42 kilometer in de benen. Heftig! Knap hoor. Hier gaat alles lekker, dinsdag weer paar uur werken, heb er zin in! De verjaardag van Mam was erg gezellig, je hebt wel wat gemist. Vooral dat bijna de achtertuin, kippenren in de fik stond. Maar het is goed gegaan, de achterburen zijn hun garage kwijt.
    Nou nog heel veel loopplezier. Hopelijk heb je minder regen.
    Liefs Mem

  • Jan en Ans Schraven schreef:

    Hallo Vincent,alias Hans,
    Fijn dat je weer aan het lopen bent en dat het zo lekker gaat. Ik vind het leuk dat je niet de Noordelijke route neemt,maar de bekendste ( voor mij ). Het is een prachtige route met veel cultuur (vooral prachtige kerken ), mooie natuur en vriendelijke Spanjaarden. Er liggen veel refugio’s langs de camino, waar wandelaars voorrang hebben op de fietsers.Heel veel succes met het tweede deel van je pelgrimstocht. We volgen je iedere dag.
    Ans

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Hans,

    Heel goed, je komt op deze Camino Francés route, in een kerk waar een haan en een kip in een kooi zitten. Waarom? De uitleg komt wel als je er bent (Santo Domingo de Calzada). Ik heb een mooie dia-serie (uit 2000) van de Camino Francés toen we als pseudo-pelgrims de route nauwgezet na hebben gereden. De dia’s zul je wel een keer zien denk ik. In 2008 hebben we nog een keer 100 km afgelegd (Burgos-Frómista) om extra dia’s te maken ook van de kip!

  • Harrie en Ans schreef:

    Ha Hans,
    Heel veel succes met de herstart van je pelgrimstocht.We wensen je veel loopplezier,dat je de wind in alle opzichten in de rug mag hebben!!!!!
    Geniet er van Hans!!
    Groeten uit Almeloooo.

  • John Petersen schreef:

    Dag Hans,
    Ik had gedacht om eind deze week weer eens even te kijken. Maar kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb nu even gekeken. Je hebt al een paar dagen genoten van alles wat er in Lourdes te beleven valt, je bent echt snel. Goed hoor. Nu alweer op weg naar de Pyreneën om na het genieten van de mooie natuur (Gavarnie?) aan het laatste stuk te beginnen. Hans, Goeie reis verder, en ik blijf je website in de gaten houden. leuke verhalen en bewondering voor al die stappen die je zet.

  • José-Gerard schreef:

    Hoi Hans
    We lezen weer je berichtjes.Knap dat je meteen 42 km loopt.Ik doe het je niet na.Gun je voeten even rust en loop vandaag niet meer dan 30 km.Goed van je hoor,dat je alle kilometers wilt lopen.Jammer dat je Vincent af bent.Vond het best wel goed staan,dat baardje.Misschien komt de baard weer terug nu je nog ’n maand/6weken moet lopen.Suc6 ermee.
    Liefs José

  • marjan schreef:

    Hoi Hans, goed om te lezen dat je weer op pad bent en gelijk weer een marathonafstand. Water uit de lucht is weer wat anders na een week Lourdeswater, je moet er alleen niet teveel van krijgen. Bon Camino marjan

  • jose en theo schreef:

    Ha Hans,
    Was een weekje achter met lezen. Maar nu ben ik weer bij. Over jouw route. Wat maakt het uit dat je een week langer over doet. Wat is een week op een mensenleven en anders krijgt je er later spijt van.
    Gisteren bij Ria geweest met Ans en Annet.
    Wij hebben geholpen met artikelen maken voor het goede doel.

    groet’n uut Groot Lochter

  • diny schreef:

    Hoi Hans
    Nog van harte gefeliciteerd met Ria’s verjaardag Tony en ik zijn Zaterdag gezellig bij haar op de koffie geweest de keuken zat goed vol dus zij was die dag niet alleen.Nu jij maar verder aan de wandel niet te grote afstanden ook op tijd rusten je doet het nog steeds met heel veel plezier zo te lezen groetjes Diny

  • Henny van der Zouw schreef:

    Hallo Hans,

    Ik heb van Jeroen de naam van je site gekregen, zodat ik ook even mee kan lezen over je belevenissen. Je loopt nu in een mooie streek, is was er een aantal jaren geleden op vakantie.
    Ik wens je veel stekte met je wandelingen. Good goan!

    Groetjes, Henny

Laat een reactie achter