Dag 73: 7 september Jaumarie – La Cabane 38 km

Vannacht begon het al, in de morgen ook en toen wij weg liepen nog steeds.

We zijn dus begonnen met onze regencapes om, het heeft de hele nacht geregend en het miezerde toen wij weg liepen, net iets meer dan motregen en dat duurde tot zeker 11 uur.

Onder de regencape word je net zo nat als er buiten, het condenseert ontzettend, net een sauna, maar zonder is ook geen optie.

Gisteravond heb ik heel lang getwijfeld, doe ik het wel of doe ik het niet, het is dus niet geworden. Ik heb ‘m nog steeds, mijn snor en baard, wat kan het mij ook schelen. Ik heb me al vanaf Almelo niet meer geschoren en die paar weken kunnen er ook nog wel bij. Cynthia schreef al wel dat ik de baard in Spanje moet achter laten maar dat weet ik nog niet. Denk dat ik ‘m meeneem en dan thuis eraf doe. Kan ik Ria eerst nog lekker laten schrikken, of ze schrikt zo dat ik het huis niet meer in kom, dus afwachten maar.

Vanmorgen eerst een heerlijk ontbijt gehad, koffie gezet en lekker rustig gegeten. Ik heb werkelijk heerlijk geslapen vannacht, een goed bed en lekker vroeg naar bed. En dat terwijl je in Lourdes nooit voor 1 uur je bed zag, was ik gisteravond om 10 uur al vertrokken. Uwe had een andere kamer en die was ook al naar bed. Om half 6 merkte ik dat het regende en ik dacht wat er nu valt valt er zo meteen niet, maar dat was dus niet zo. Uwe was iets eerder klaar dan ik en is al weggegaan en ik 10 min. later. Komen we elkaar weer tegen bij de kerk van Musidan, maar gaan toch elk onze weg ff later. Op ca 30 km is pas een restaurant en daar wachten we op elkaar. Voor € 5,– hebben we gegeten, soep en gebakken aardappelen en lekker Canard (eend), een heel apart restaurantje midden in de middle of nowwhere en bijna vol op een dinsdagmiddag.

Tegen half 4 lopen we chambré D’hotes binnen, een HPP van de Fam. Drillon. Een HPP is een Hébergement Pélerin Privé en zijn blij dat we onze rugzakken kunnen afdoen. Tenminste ik wel, was toch wel zwaar vandaag met redelijke klimmetjes erin en weinig dalingen, ook veel asfalt gehad vandaag, zekers 30 km en een klein stuk door het bos.

Er is al een ander Frans echtpaar en daar moet ik bij op de kamer slapen, of ik moet bij Uwe in bed liggen en daar heb ik weinig zin in. Verder niet veel mee gemaakt vandaag, een rustige dag met slecht weer terwijl nu het zonnetje schijnt. Mevr. Drillon doet op dit moment de was voor ons en die is hopelijk morgenvroeg droog.

Ze hebben hier een hele grote hond, een lief beest maar hij ziet er niet uit, kale plekken op zijn rug en komt elke keer bij je. Dat beest mag overal lopen en dat doet ie dan ook, maar bij onze slaapkamer komt ie gelukkig niet. Wel in de woonkamer bij de mensen en ligt onder tafel tijdens het eten, geen prettig idee en hij stinkt ook nog. Nou ja, stinken, de hele kamer ruikt ernaar.

Vannacht heeft het hier best geregend en geonweerd. Het regende zelfs zo hard dat het water niet meer over het dak kon worden afgevoerd en onder de pannen liep en precies boven mijn bed naar beneden kwam. Gelukkig niet veel, maar het kussen was wel nat, dus kussen andersom gedraaid, andere kant van het bed (twijfelaar) opgezocht en weer gaan slapen.

Groetn uut  La Cabane

Hans uut Twente

Was  even zoeken naar de juiste La cabane, maar met behulp van google een site gevonden van 2 andere pelgrims (2004), waar waardevolle hints stonden naar de juiste La Cabane.

Thijs

7 reacties

Laat een reactie achter