Dag 74: 8 september La Cabane – Pellegrue 38 km

Hallo allemaal, een Franse computer weer dit keer dus de toetsen zitten verkeerd en dat wordt weer opletten geblazen voor Ada en Esther.

Vandaag alleen maar asfalt gezien. Meer dan 20 km op de D 672 gelopen, een vrij drukke weg en meer malen mijn middelvinger opgestoken, zo dicht rijden ze langs je heen met een bloedsnelheid. Maar waarom loop je dan op zo’n weg? Zal ik uitleggen, we zitten in een andere province en deze province wil geen route hebben voor pelgrims, dus wij moeten ons hier op onze kaarten en omschrijving verlaten of wij goed lopen. Aangezien de route over hele kleine paadjes ging dit keer en ca. 1 km langs deze weg heb ik besloten, om niet verkeerd te lopen, de D672 te nemen.

Achteraf geen slechte keuze want mijn metgezel Uwe heeft in het begin deze weg wel gezocht en later op een moment toch ook de D672 gepakt.

Onderweg in een kerk in St. Loy ………..  word ik aangesproken in het Nederlands, of ik onderweg ben naar Santiago? Ja, dat ben ik. Even gepraat en ff later zitten we samen achter een kop koffie. Jac, nogmaals bedankt voor deze tractatie en voor de gezelligheid, ook succes met jouw Camino.

Vandaag weer lekker de sokken er in gehad. Ging ontzettend goed ondanks dat ik pijn in mijn knie (rechts) en achillespees (ook rechts) heb gekregen. Vooral met het opstarten na ff gezeten te hebben heb ik last van de pees en mijn knie protesteert wanneer ik de heuvels op moet en dat waren vandaag nog wel een paar flinke bulten die vrij lang waren.

Dus zo meteen lekker douchen en dan rusten en rusten. Kan toch niet meer internetten omdat de bibliotheek dan dicht is waar ik nu zit.

Net de reacties gelezen, ontzettend leuk dat Jean Soubirou heeft gereageerd. Hij is een achter- achterneef van Bernadette en heeft een restaurant in de Gavernie waar ik zaterdag nog ben geweest en bij hun een pilsje heb gedronken. Lieke kent ze ook wel.

Ria, wat heb je weer een prachtig gedicht, helaas kan ik deze hier niet printen en of kopiëren maar zodra de gelegenheid zich voordoet doe ik dat. Bedankt dat je deze op de site hebt gezet.

Ik zie net dat er in 3 dagen 118 km is bij gekomen. Een leuk gemiddelde maar morgen worden het wat minder, maar 25, heeft te maken met plaatsen waar we kunnen slapen.

Het bericht van gisteren kan ik helaas vandaag niet op de site zetten maar komt zodra ik mijn eigen laptop weer kan gebruiken.

Verder geen nieuws meer dus de groetn uut Pellegrue.

Hans uut Twente

8 reacties

  • Thijs schreef:

    Ik zal Esther weer aan het werk zetten! 😈

  • lieke schreef:

    Hoi Hans,
    Wat ontzettend leuk dat je een berichtje hebt van familie van Bernadette, ik dacht het haast wel want zovaak hoor je de naam Soubirou ook weer niet. Dit soort berichtjes doen je dan ook vast en zeker goed. Niet teveel lopen op een dag hoor, je moet nog een eindje en pijnlijke benen of knieen kun je dan niet gebruiken!
    Liefs, Lieke

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Praat me niet van de knie en de pees!!!!!! Voorzichtig Hans…..
    Je schiet wel heel goed op deze week.
    Groetn uut Wilnis

  • Henriette schreef:

    Geweldig dat je de energie weer vindt om na zo’n weekje lourdes gewoon weer door te gaan. Ontzettend knap hoor. Jammer dat ik in lourdes pas hoorde dat je al twee maanden geleden vertrokken bent. Lees vanaf nu ook iedere dag mee.

    Morgen veel succes

  • Ben Vlaskamp schreef:

    Hoi Hans,

    We zijn inmiddels al weer twee dagen terug uit Lourdes. Een hele mooie week gehad en zonder problemen weer thuis gekomen. Mooi dat ik je vorige week nog een paar keer heb gesproken. Ik wens je voor de komende weken nog een mooie wandeling naar Santiago. Ik blijf je wel volgen. Groetjes Ben.

  • Jeroen schreef:

    Hee pa!

    pas wel op met je knien he! ik wil je niet eerder zien dan in santiago! je kunt het wel, en anders doe je der een week langer over! je kunt beter een aantal dagen minder lopen dan uitvallen!
    het gaat verder goed pa! zaterdag met 1-0 gewonnen:) dus kost je 10 euro 😛

    succes pa, we denken aan je

    groetjes Jeroen

  • josé en gerard schreef:

    Hoi Hans
    Ik ben het met Jeroen eens dat je er beter iets langer over gaat doen,dan dat je uit valt.Spaar je knie en pees een beetje.Blijf goed doseren.
    José

  • Frans Roijendijk schreef:

    Dag Hans,

    Leuk zo af en toe je verslag te lezen. Had je ook graag uitgezwaaid in Lourdes. Zou wel erg emotioneel geweest zijn voor mij. Ik zou zo weer de Camino willen lopen. Let goed op je knie. Uit ervaring weet ik dat je nog heel wat “te heuvelen” hebt. Een kleine tip mijnerzijds:ga,indien mogelijk,langere afdalingen zigzaggend naar beneden. Dat geeft minder druk op je knieën. Gaarne wens ik je alle goeds. God bless.

Laat een reactie achter