Dag 75: 9 september Pellegrue – La Rèole 28 km

De mensen zijn heel erg bereidwillig vandaag. De mevr. van de tourist informatie heeft zelfs een computer voor mij neer gezet omdat draadloos internet niet lukt.

Ook de mevrouw waar wij slapen is een schat van een vrouw, midden 70 schat ik haar. Een Lourdes grotje in de tuin en haar man is altijd bij de Hospitaliteit geweest in Lourdes. Hij is begin dit jaar overleden en ze heeft er nog best moeite mee.

Ik heb afgelopen zondag nog een fles Lourdes water meegenomen en dat heb ik haar gegeven, ze is er ontzettend blij mee.

De route vandaag was kort vergeleken met de dagen hiervoor, maar wel mooi. Heel veel door wijnvelden, dan blauwe, dan witte en ook hele lichte druivenvelden hebben wij gezien en geproefd. De blauwe zijn nog een beetje zuur en de witte, nou daar moet je afblijven zo lekker zijn die, net als al die blauwe pruimen die aan de bomen hangen, die zijn mij toch lekker en daar neem ik soms een handjevol van mee en onderweg lekker opsnoepen.

Met de pees en knie gaat het iets beter, vooral nadat ik een stop heb gemaakt is het starten pijnlijk, dus ik loop dan maar verder dan gebruikelijk en dat is dan ca 15 km. Dus vandaag maar 2 kleine pauzes gemaakt. La Rèole is een behoorlijke plaats, is van alles te doen en te koop. Vanavond gaan we dus ergens eten, gisteravond pizza gehad dus dat hoeft vandaag niet meer, we zien wel.

Heel erg leuk al die reacties van oude bekenden en vrienden, heel erg fijn dat jullie mij volgen en reageren, doet mij erg goed.

Jeroen, gefeliciteerd met je overwinning, knap gedaan hoor de 0 houden. Als ik terug ben zet ik het geld wel op de rekening van het weeshuis.

Dat is het wel voor vandaag. Kijk waar ik ben, in welke straat ik slaap en geniet, want dat doe ik ook.

Groetn uut La Rèole

Hans uut Twente

4 reacties

  • Jan en Ans Schraven schreef:

    Hoi Pelegrino,

    Laat je baard staan, anders herkennen ze Vincent op de Camino niet.
    Scheer hem in Finisterre af, waar je ook je kleren verbrandt die je op de Camino hebt gedragen. Een heel nieuw begin.
    Succes met het laatste stukje Frankrijk.
    Ans

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Hans, je loopt binnenkort de “eeuwig zingende bossen” binnen. Weer heel iets anders!!!!
    Bon soir!!!!

  • ma schreef:

    Beste Hans,
    elke dag lees ik je berichten, en ik vind het heel knap wat je allemaal doet.
    Weer naar Lourdes geweest, en je daar ook nuttig gemaakt, ik vind het heel geweldig.
    Maar denk ook goed aan jezelf.
    Veel lieve groeten van Ma.

  • henriette schreef:

    Geniet iedere dag van je verhalen, zo maak je nog eens iets mee, vind het ontzettend knap, ik zou nooit de moed hebben aan zoiets te beginnen ( word al moe als ik 300 meter naar de winkel moet lopen ha ha). Veel succes morgen en denk wel een beetje aan je knie en pees zodat je je einddoel kunt halen.

Laat een reactie achter