Dag 78: 12 september Roquefort – Mont de Marsan 31 km

Vandaag dus iets kalmer aan gedaan, maar wel om 7 uur vertrokken in het donker nog.

Gisteravond al om 9 uur in bed. Ik baal nog steeds, ik loop met me zelf in de weg. Wil de route afmaken en wil ook naar huis. Dus dan maar slapen, om 3 uur weer klaar wakker en dan weer denken, om 6 uur er maar uit en wassen en eten halen de Boulangerie is al om 6 uur open, dus brood in de rugzak en om 7 uur weg.

Een klote weg, de D932. De hele weg langs de strepen gelopen in de berm en de auto’s razen langs je heen, je moet constant opletten dat er niet een te dicht op de streep rijdt, want dan moet je snel de berm in. Maar oké, we hebben het overleeft vandaag, maar ik hoop wel dat ’t de laatste km waren zo. Van de blaar heb ik geen last gehad, wel weer van de pees alhoewel deze wel dik is maar niet zo zeer meer doet. Ik hou ’t nu goed in de gaten en doe er regelmatig crème op

Mont-de-Marsan is een behoorlijke grote plaats, maar alles zit dicht op zondag. Eten doe ik vandaag bij de Mac, ook omdat ze hier internet hebben en het nu nog rustig is.  Zometeen ga ik het centrum wel in om te kijken maar bijna alle steden zijn gelijk; alles is dicht en kopen kan ik ook  niets omdat ik het niet mee kan nemen.

Als het een beetje mee zit kan ik donderdag al in St. Jean Pierre de Port zijn, moet ik morgen wel 2 etappes lopen in 1 dag en dat worden er dus ca. 44 km, heb ik deze week al eerder gedaan dus dat moet lukken. Spanje is dus de nieuwe uitdaging voor mij.

Wij slapen dit keer weer in een Réfuge, een vrij nieuwe, of in ieder geval opgeknapt. Nieuwe bedden en nieuwe matrassen dus dat is wel fijn. De was hangt al buiten in de zon (ca. 25gr) en zal wel droog zijn als ik terug kom. Ik heb de lijst van de vorige pelgrims bekeken en daar stond Lubbert ook op. Hij is hier de 8ste september geweest dus hij loopt maar 4 dagen voor mij uit. Misschien treffen we elkaar nog  wel weer.

Ga nu de route bekijken en de reacties lezen en probeer morgen weer internet te vinden. Hopelijk slaap ik vannacht alles eruit en ben ik morgen weer top fit.

groetjes uut Frankrijk

Hans

15 reacties

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Gooi al je boosheid, ellende en teleurstelling er maar uit, Hans, dat lucht op!
    Waarschijnlijk moet je hier door heen en dan op naar het “heerlijke” Spanje. Een goed vooruitzicht. Met jouw positieve instelling moet het lukken.
    Grappig dat je Lubbert op de hielen zit.
    Liefs uit Wilnis. (kop op)

  • Jan en Ans Schraven schreef:

    Hallo Vincent de Pelgrino,

    Een dipje heb je allemaal wel eens, maar…niet in blijven hangen. Geniet van het goeie weer, want bij ons valt er veel regen. Over een paar dagen in St. Jean P de Port, en dan….de Pyreneeen over. Kijk er maar naar uit, Spanje in. De Camino is speciaal. Nou lieve pelgrim, moed houden en op naar Spanje.
    Ans

  • ria schreef:

    Hans, je weet het…………

    TEL ALLEEN JE HELDERE UREN en ga hiermee verder.

    succes

  • Bertus schreef:

    Helemaal eens met de vorige ‘spreekster’. We blijven je volgen en kijken uit naar je Spaanse belevenissen!
    Hartelijke groet,

    BTE

  • lieke schreef:

    Lieve Hans,
    Na een week met zoveel kilometers in je benen en dan tot slot ook nog een blaar dan mag je wel even balen.
    Maar nu weer vooruit denken en er niet in blijven steken. Kop omhoog en laat je voeten lopen richting de Spaanse grens.We hebben nu al zolang je Franse avonturen kunnen lezen dat het thuisfront ook erg nieuwgierig is geworden naar je Spaanse verhalen.
    Je weet dat we veel aan je denken en in gedachten met je meelopen.
    Liefs je zusje.

  • Anneke schreef:

    Dag grote broer,
    Je hebt al meer dan 2000 kilometer gelopen: een echte mijlpaal en een compliment waard! Kan me voorstellen dat je nu dubbele gevoelens hebt, maar je had spijt gekregen als je vanuit Lourdes was doorgelopen. Nu is het even balen, maar straks ben je alleen maar blij met de gemaakte keuze. Kop op! Denk maar aan al die mensen die met je meevoelen: en dat zijn er ècht veel! Liefs, Anneke

  • Harrie en Ans schreef:

    Hoi Hans,
    Helemaal eens met de vorige reactie’s,
    Jou kennende,…en met het uizicht gauw in Spanje te zijn,weer met een schone lei je laatste etappe ingaan…joh,dat gaat je lukken,en natuurlijk blijven we je volgen!
    Groeten uit Almeloooo

  • Greetje schreef:

    Hallo Hans,
    In Borger bij de tandarts hing een spreuk aan de muur: het is nog nooit zo donker geweest of het wordt weer licht! Balen mag, maar we zijn zo benieuwd naar jouw verhalen hoe het in Spanje is.
    Veel sterkte en op naar de eindstreep.
    Groeten, Hans en Greetje

  • Marjan Smits schreef:

    hoi Hans
    ik vind het zo knap wat je doet en natuurlijk heb je dan ook “baaldagen”
    knap dat je dat ook gewoon met ons deelt.
    Kijk maar vooruit, naar je tocht in Spanje.
    Wij willen je verhalen niet missen:)

  • josé en gerard schreef:

    Hoi Hans
    KOP OP!!!!!!!
    JE KUNT HET.
    DE ZON SCHIJNT JE TEGEMOET.
    SCHUD DE BAAL DAGEN VAN JE AF.
    HOU JE HAAKS.
    HET LUKT.
    Liefs van ons

  • Gerard en Karin schreef:

    Hallo BIG Brother,

    we lezen je verhalen en kunnen alleen maar trots op je zijn.Een dag die niet zo gaat zoals je het zou willen mag best wel een keertje. Deze week heb je idd de nodige km. wel gemaakt dus doe het een paar dagen rustig aan. Een dag eerder of later in Santiago maakt toch
    niet uit, maar voor jou en je gezondheid wel. Dus lieve Hans ,Henig an,en het komt allemaal goed.
    Pas goed op jezelf en veel succes verder.
    Lieve groeten Karin.

  • Truus en Bennie schreef:

    Zo te lezen zit je even in een dip maar we hebben je tot nu toe steeds gevolgd en je positieve inzet bewonderd en met alle goede raad van de voorgaande schrijvers, waar we ons helemaal bij aansluiten, komt het vast weer goed.

    Succes vanuit De Lutte
    Bennie en Truus

  • Jack schreef:

    Beste Hans,

    Iemand schreef ooit eens,

    Wil je iemand beter leren kennen, ga dan honderd kilometer met deze persoon wandelen.

    heb nooit met je gewandeld maar wij volgen je wel en met je mooie verhalen voelt het of we met je wandelen.
    Wil nu niet zeggen dat ik je ga wandelen maar leer je wel van een hele andere kant kennen.
    Ga door en blijf ons verrassen met je mooie stukje,s.
    Vraagje als natuur liefhebber, je zal diverse dieren tegen gekomen zijn in de bossen, en dan hebben we het niet over de honden, heb je daar nog leuke ontmoetingen mee gehad ?

    Groeten en succes Jack

  • Tristan schreef:

    Dag lieve ome Hans,
    Ik vind het cadeau heel erg mooi (en een beetje spannend). Hij knalt heeeeeel hard. Als je goed luistert kan je het misschien ook in Frankrijk horen! PANG!
    Kusjes van Tristan

  • Saskia schreef:

    Hoi Hans,
    Als je het blije koppie van Tristan had gezien was je vast weer een beetje opgeknapt. Echt een ondeugend cadeau van jou!
    Zet hem op deze moeilijke dagen! na zo’n lange tijd jezelf tegen komen is begrijpelijk.
    We vonden het fijn om je te zien op de film. Je ziet er goed uit, nog steeds een knappe vent, zelf mét baard.
    Liefs van Saskia

Laat een reactie achter