Dag 80: 14 september Hagetmau – Orthez 34 km

Ik heb er weer zin in vandaag ondanks dat mijn kuiten, achillespees en nog een paar spieren die ik niet wist dat ik ze had, protesteren.

Maar vanmorgen om half 8 vertrokken, een heldere nacht geweest en het wordt hier z’n 25 -28 gr vandaag, dus lekker vroeg weg. Loop ik Hagetmau uit zie ik héél in de verte de Pyreneeën liggen. Tussen de wolken zie je de contouren, een prachtig gezicht maar voor mij is dit nog te ver weg voor vandaag.

Een mooie wandeling over een kleine straat en ook hier weer een bijzondere ontmoeting. Sta ik op een kruising te wachten op een trekker, stopt die trekker naast mij, zet de motor uit en begint te praten. “Pelgrim?”  “Qui”, nou zegt hij, je moet niet de route volgen naar rechts wat ik van plan was, maar je moet naar links gaan. Ca 300 mtr verder gaat de weg naar rechts en dan de 1e weg weer rechtsaf, dan kom je weer op de route uit. Dus ik vraag waarom dan? Omdat de route naar rechts ca 60 mtr stijl afdaalt en dan ca 60 mtr echt stijl ophoog gaat en de weg naar links is ongeveer 500 mtr langer maar bijna vlak, je ziet dan ook het dal met de weg waar je anders zou lopen. Dus ik volg zijn raad op en hij heeft helemaal gelijk, dat was mij toch een kuitenbijter geweest en wat ben ik blij dat ik zijn raad heb opgevolgd. Ik heb ‘m dan ook bedankt en hem mijn kaartje gegeven en hij was verbaasd dat ik dat helemaal had gelopen. Uiteraard is dit verhaal nu in het Nederlands maar we hebben alles in het Frans besproken. Geeft een lekker gevoel dat je dat nu toch duidelijk kunt krijgen, maar dat duurt niet zo lang meer dan wordt het Spaans. Ik lees dus al regelmatig mijn Spaans woordenboek door om mij enkele termen duidelijk te maken.

We slapen nu weer in een Réfuge, bevalt mij goed. Vandaag is het € 7,00, gisteren € 5,50 en we hebben alles bij de hand. De was hangt weer binnen en een gedeelte buiten (geen ruimte en geen zon) en hopelijk is dat wat droog moet zijn zo meteen droog.

Michel en Uwe zijn hier ook, Michel heb ik onderweg ingehaald, ff gepraat en dan toch doorgegaan. Hij moest de schoenen nog weer aan, alles inpakken en daar heb ik niet op gewacht. Wel heb ik hem opgewacht in Orthez waar ik mij al heb aangemeld bij de toerist information en toen moest ik ca 100 mtr. terug naar het huisje. Michel was behoorlijk moe van al die klimmen van vandaag dus gezegd dat hij hier moet zijn.

Zo meteen eten halen, ik doe hetzelfde als gisteren, een kant en klare maaltijd in de magnetron, best lekker en goedkoop. Doe er een soepje bij en een toetje en dan heb ik genoeg, nog wat drinken erbij en ik kan morgen weer op pad.

Tristan, wil je niet richting Frankrijk schieten met je pistooltje? Ik hoor hier de knallen en dan denk ik dat ze op mij schieten en duik ik naar de grond, niet meer doen hoor.

Hé Jack, ik weet dat je een dierenliefhebber bent, maar volgens mij zijn er hier niet zo veel. Kom de laatste tijd niets meer tegen, vandaag 1 bunzing, 1 konijn en dat was het. Gisteren niets en een paar dagen hiervoor ook helemaal niets. Wel onderweg reeën gezien, vossen en een paar kleine slangen en Wilma, héél veel kikkers, hele grote maar ook hele kleintjes die dan vlak voor je weg springen.

Mijn internet tijd zit er bijna op dus ik stop (moet stoppen), mijn verhaal van gisteren is aangepast en er staat nog een tijdsplanning bij dus jullie kunnen terug kijken. Dat doe ik niet, ik kijk vooruit en dat gaat héél snel.

Groetn uit Orthez

Hans uut Twente

8 reacties

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Klopt, Hans je loopt goed….hahaha richting de bergen “ait vedan” en dan eroverheen, ja dat zal wel kuitenbijten worden maae dan ben je ook echt in Spanje.
    Succes.
    groet, Ada

  • Sjouke en Elly schreef:

    Hoi Hans,
    Fijn dat je je ‘drive’ weer gevonden hebt en dat het weer beter gaat. Want er lopen erg veel mensen met je mee, via jouw verhalen, ook al heb je dat niet in de gaten. We leven met je mee.

  • Annet en Jos schreef:

    ja, hans we lezen je verhalen ook elke dag.
    Jos vraagt of je nog wat aan de muziek hebt gehad, na een dalletje (dipje) ga je de berg weer op. hou het vol. We zijn vorige week maandag nog bij Ria geweest om te helpen voor het goede doel.
    Jos had laatst ook nog wat geschreven, maar waarschijnlijk is dat niet goed gegaan, want het stond er niet op.

    groetjes van ons allemaal.

  • Tonnie Kroeze schreef:

    Hans, als je de pyreneen kunt zien, bij helder weer is het nog ongeveer 70 km, dus morgen loop je ook nog eneigszins vlak.
    Gebruik verder je doorzettingskracht als ondernemer, en je sportkarakter als grote motor achter deze tocht, en je zult het gaan halen.
    Bovendien zul je,als je overmorgen de spaanse grens passert, veel meer lopers gaan zien, want heel veel pelgrims doen het vanaf de grens, dan is het nog minder dan 900! km
    groet, Tonnie

  • Marjolein en Cor Neijenhuis schreef:

    Hallo die Hans ut Twente,
    Je doet het harstikke goed, en ik ben trots op je. Ook heel inspirerend.
    Daarom even een vraagje. Ken jij het Vak College? Nou dat prima idee is ook geboren tijdens een tocht naar Santiago de Compostella. Mocht je niet weten wat het is dan praat ik je bij als we de reunie hebben. Maar natuurlijk verwacht ik van jou minstens zo geniaal idee dat de wereld verbeterd.
    Hans , doe Spanje de groeten van mij en ik wens jou een fijne (droge) tocht verder.
    Groet en inspiratie van Marjolein

  • Jeroen Perik schreef:

    ¡Hola! ¿Que tal?
    nou weet je al wat dat betekend pa ❓

    succes pa, en denk aan je rust. de auto rijd al bijna weg!

    groetjes Jeroen

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Muy bien, Jeroen!!!!

  • José-Gerard schreef:

    Hoi Hans
    In de pyreneeën krijg je vast nog meer pijn in je kuiten en ook je scheenbenen gaan zeer doen.Maar heb je dat gehad, dan is het eind echt in zicht.Nog even en je kunt Spaans gaan praten.(ook kun je je daar met engels goed redden)
    LIefs José

Laat een reactie achter