Dag 82: 16 september Osserian Rivareyte – Ostabat-Asme 28 km

Een mooie bergetappe die nog veel mooier had kunnen zijn als het niet geregend had.

Dus vandaag geen vergezichten naar de Pyreneeën maar mist en mist en regenflarden. Het regende niet hard, dus ik heb mijn regenpak ook niet aan gehad vandaag, wel mijn cape om de rugzak om toch nog alles een beetje droog te houden.

We zijn geëindigd in een Réfuge boven op een berg in Ostabat, niet in het dorpje maar er 1 km achter. Wel op de route een prachtig uitzicht naar de bergen die dus nog veel mooier had kunnen zijn als de zon schijnt.

Er komen hier 3 routes bij elkaar, die van Vezélay, La Puy en uit Lourdes en dat kun je ook wel merken want er komen steeds meer mensen binnenlopen. De Réfuge kan ook zo’n 30 personen herbergen. Hier wordt ook voor je gekookt dus alles is nu geregeld, moet ook wel want in het dorpje zelf is maar 1 bar die is gesloten en de bakker is met vakantie. Het zij zo, dit is ws ook een van mijn laatste dagen in Frankrijk, tenminste op deze tocht.

Vanavond zal ik eens proberen Frankrijk op een rijtje te zetten zodat jullie morgen een groot verslag krijgen van mijn tijd hier.

Thijs, mooi dat je de foto’s er op hebt gezet, jij bent er ook maar druk mee in Almere, alvast hartstikke bedankt voor deze werkzaamheden. Alvast morgen een hele fijne dag voor jullie gewenst, ik neem nog wel contact op.

Groetn uut Ostabat

Hans uut Twente

4 reacties

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Net alle foto’s bekeken!!!! Leuk hoor!
    Het gaat goed, Hans. Morgen naar St. Jean-Pied-de-Port en dan España!!!!
    Wij nu naar Nijverdal……is even iets anders, maar ook leuk!
    Saludos

  • Thijs schreef:

    Hey Pa,
    Het album is gemaakt door Niels (Perik van Lijnrecht). Ik heb alleen de foto’s uitgezocht, gesorteerd, verkleind, hernoemd en aangeleverd bij Niels.

    Hopelijk kun je Frankrijk uitlopen met mooi weer! Succes met je Spaans!

    Thijs

  • Ans en Jan ( uut Brabant ) schreef:

    Bonjour Hans,

    Nog even en dan loop je St Pied-de-Port binnen. Neem de tijd om dit prachtige plaatsje te bekijken. Kun je even goed rusten voordat je de eerste hoge berg opwandelt. De route wordt nog mooier in Spanje, de Pyreneeen zijn prachtig. Zeg maar bonjour la France en begin aan je Spaanse avontuur.
    Veel wnadelplezier,
    Ans

  • josé en gerard schreef:

    Alle foto’s bekeken.Onze computer liep zelfs vast,zoveel zijn het er.Erg mooie foto’s.Geniet nog één of twee dagen van Frankrijk en dan SPANJE.
    Groetjes ons.

Laat een reactie achter