Dag 83: 17 september Ostabat – Saint Jean-Pied-de-Port 24 km

De weer goden zijn mij op deze laatste dag niet goed gezind, of Frankrijk huilt dat ik dit land ga verlaten want de hele dag heeft het geregend en nu ik over ben is het droog.

Ja ik ben er, de laatste etappe plaats in Frankrijk, morgen ga ik meteen door naar Roncesvalles, een tocht van ca 28 km over de Pyreneeën.

St Jean-Pied-de-Port, een toeristische plaats op mijn route, ook een hele mooie plaatst je loopt dit dorp binnen door een hele oude straat met links en rechts allemaal Rèfuge`s en ik heb het geluk gehad dat ik nog net 1 slaapplaats heb kunnen krijgen in de Nederlandse herberg hier, Nederlands praten, eindelijk mijn eigen taal horen en spreken, kom ik meteen een Nederlander waar ik al veel over gelezen heb, Marlies wanneer jij dit leest ken je hem ook heel goed en je moet de groeten van Wen hebben, hij gaat overmorgen verder op zijn route naar Santiago.

Net met tranen in mijn ogen afscheid genomen van Michel, we hebben ook vandaag de hele dag met elkaar gelopen, eigen tempo aan houden, berg opwaarts ga ik sneller dan hij en toch wachten we dan op elkaar, we hebben net gegeten hier en daarna is hij naar het station gegaan om naar huis te rijden, Michel nogmaals bedankt voor je gezelschap hier.

Gisteravond in de Rèfuge in Ostabat ontzettend gezellig gehad, we waren met 30 personen, heerlijk gegeten en na de maaltijd begon de eigenaar liedjes te zingen over de camino, hij leerde ons allemaal mee te zingen en het was gaaf, ik was de enigste Nederlander en werd toch overal bij betrokken, wanneer dit een voor proefje is van de Camino de Frances, dan staat mij nog heel wat te wachten.

Toch ga ik morgen direct verder, mijn benen zijn prima, kom onderweg genoeg mensen tegen die ik de laatste dagen heb ontmoet, lopen moet je toch zelf en ook je eigen tempo moet je bepalen, ben ook heel benieuwd naar die berg die mij te wachten staat, morgen klimmen van 225 mtr naar 1500 mtr in ca 22 km dan dalen naar een hoogte van 950 mtr.

Esther Olde Benneker, gefeliciteerd met je verjaardag vandaag, heb je vanmorgen al gesproken maar ook via deze site een hele fijne dag gewenst samen met Thijs, je ouders en Ria, vanavond drink ik er een op jou, een ik drink er ook een op Frankrijk waar ik toch wel goede herinneringen aan over hou, ondanks dat de laatste week zwaar was voor mij heb ik ook hele fijne momenten hier gekend.

Ga nu nog ff het stadje bekijken en een terrasje pikken, het is nu droog  maar wel koud, ik loop voor het eerst met mijn trui aan, in korte broek, hopelijk worden mijn kleren wel droog vannacht want alles op mijn rugzak hangen wordt moeilijk.

Groetn uut St Jean-Pied-de-Port

Hans uut Twente

8 reacties

  • Bertus schreef:

    Hola hermano y amigo,
    Estoy orgulloso de ti y es un honor ser capaz de recoger

    garoeten

  • Sjouke en Elly schreef:

    Hans, suc6 morgen. Hopelijk voelen je benen dan net zo goed als vandaag.

  • Ans en Jan ( uut Brabant ) schreef:

    Hola amigo,

    Morgen ga je de Ibaneta over als het goed is .Het eerste stuk gaat makkelijk, daarna wordt het zwaarder naar 1057 m hoogte. Een prachtig uitzicht vanaf de top. Succes en geniet van de uitzichten. Veel wandelplezier met een stel goede benen.
    Ans

  • Anneke schreef:

    Dag grote broer,
    Veel succes op weg naar je Spaanse avontuur! Liefs, Anneke

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Super, Hans, gaan met die banaan!!!! hahahahaha

  • henk buitenkamp schreef:

    Hoi Hans

    groet uit almelo van de mozartstraat

    door zetten, petje voor je af

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Informatie tip over St. Jean Pied de Port via deze link: http://www.caminodesantiago.me.uk/st-jean-pied-de-port/

    Problemen met het Engels, gebruik de vertaalfunctie (van Googe)

  • Esther schreef:

    Hoi Hans,

    nog bedankt voor de felicitaties! Fijn je even gesproken te hebben.
    Onwijs veel succes en plezier met het Spaanse avontuur!!

Laat een reactie achter