Dag 85: 19 september Roncesvalles – Larrasoaña 29 km

Om 6 uur ging vanmorgen het licht aan, om 2 over 6 staan 118 mensen tegelijk op om naar de 4 toiletten en wastafels te gaan, behalve 2 Nederlanders die bleven liggen.

Maar om 1/2 7 moesten wij er ook wel uit. Een enorm gestommel en gekakel van Spaans, Frans, Duits, Zweeds en Koreaans door elkaar. Vergeet ook de Engelstaligen niet, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. Geweldig, een gehele nieuwe ervaring om mijn Camino. Dit had ik niet verwacht en ook niet willen missen, maar of ik dat zo blijf houden tot Santiago, ik ben er wel bang voor.

Vandaag ging de route weer bergafwaarts maar na ca. 12 km moesten we toch nog een behoorlijk stuk klimmen. Nu zijn we verder afgedaald naar Larrasoaña en slapen weer met 32 personen in 1 grote kamer. Mendy en Szabi, een Hongaar die vandaag de hele dag met ons heeft mee gelopen, heeft ook hier een slaapplaats gevonden. Mijn was hangt alweer in de zon te drogen en zal zo wel droog zijn. Het weer was vandaag prachtig, na de middag begint het warm te worden en met het lopen viel het reuze mee.

Gisteravond in Roncesvalles naar de pelgrimsmis geweest. Mijn 1ste ervaring met een Spaanse mis is net zoals in Frankrijk: begrijp het heel goed maar versta er niets van. Waarom de missen niet in het Latijn? Kunnen heel veel mensen meer mee doen. Na de mis de pelgrimszegen, ook bijzonder alle pelgrims worden naar voren geroepen en krijgen dan de zegen van de priester.

Daarna gauw naar het restaurant waar we hadden gereserveerd voor het avondeten en daarna gauw naar de Aubergé waar het licht klokslag 10 uur uitging. Vanavond eten we in een restaurant hier in de buurt, ook voor ca. 8 euro en een fles wijn er gratis bij. Koop je die wijn kost ie maar 3 euro en is best goed te drinken.

Mijn tijd zit er weer op dus de

groetn uut Larrasoaña

Hans uut Twente

2 reacties

  • Anneke schreef:

    Dag grote broer,
    Wordt het niet weer eens tijd voor een rustdag? Je hebt nu 14 dagen achtereen gelopen: 487 kilometer! Dat is bijna 35 kilometer per dag. Je gemiddelde gaat zo wel snel omhoog. Of bevalt het zo goed in Spanje? 🙂 Pas goed op jezelf; je bent er nog niet. Liefs, Anneke

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Muy bien, Hans pero…….waar blijft, zoals Anneke ook al schreef, je rustdag.
    Es muy importante!!!!!
    Y que duermas bien….(welterusten)in die grote slaapzalen met snurkende mensen.
    liefs, Ada

Laat een reactie achter