Dag 86: 20 september Larrasoaña – Pamplona 17 km

PAMPLONA: de 1ste grote stad in Spanje die ik aan doe, ik ben hier al heel vroeg, al om 11 uur.

De laatste km met 2 jonge Duitsers gelopen. We komen elkaar al elke avond tegen in de Auberge en we slapen vannacht in een Duitse Auberge aan de rand van de binnenstad hier in Pamplona.  Vanmorgen was het weer net als gisteren, alleen nog vroeger. Om half 6 begon het al, ben zelf tot kwart voor 7 blijven liggen dommelen en ben toen gaan pakken. Een klein half uurtje later was ik al klaar en ben toen ook weg gegaan, ontbijten kon niet want er was helemaal niets.

Onderweg mijn broodje opgegeten wat ik gisteren al gekocht heb. Mendy en Szabi waren nog lang niet klaar met pakken en dus afgesproken dat ik alvast ga en zij komen later. Misschien komen we elkaar nog tegen hier in het centrum.

Oke, Anneke en Ada, jullie krijgen je zin vandaag! Bijna geen kilometers gemaakt en vandaag een halve rustdag. Vanmiddag doe ik het heel kalm aan, geniet van de stad en rust uit. Ga languit op het gras liggen met een pilsje of een colaatje en ga kijken of mijn was droog wordt hier in deze zonovergoten dag.

Morgen ga ik wel verder. Ik voel mij nog steeds goed en mijn benen willen ook nog wel.

Er is hier behoorlijk wat te zien in deze stad. Jammer is dat er veel in de steigers staat, de kathedraal bv, de Arena waar de stieren gevechten worden gehouden en ook andere bijzondere gebouwen zijn ze allemaal aan het renoveren. In 2016 is hier nl. een cultureel jaar en dan moet waarschijnlijk alles klaar zijn. Vanmiddag de kathedraal bekijken en de Arena en dan rust, rust en nog een rust. Vanavond weer een pelgrimsmenu opzoeken en vroeg het bed weer in.  Misschien vanavond nog ff achter internet hier in een cafeetje om de berichten te bekijken en jullie te laten weten wat ik vanmiddag heb gezien.

Groetn uut Pamplona

6 reacties

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Informatie tips over Pamplona / Iruñea:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Pamplona_(Spanje)

    over het stierenrennen:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/San_Ferm%C3%ADn-feesten

    over de pelgrimsroute door de stad (Engels):

    http://www.pamplona.es/VerPagina.asp?IdPag=190&Idioma=5

  • josé en gerard schreef:

    Hoi Hans
    Goed hoor dat je een rustmiddag neemt.
    Moeten nu eerst Anneke en Ada je een reprimande geven?
    Veel plezier deze middag.
    groetjes ons.

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Hans, ben je nog over de prachtige puente (brug) de la Magdalena, met dat prachtige stenen kruis, gelopen? En dan morgen naar Puente la Reina??? Mooie herinneringen voor ons!
    Buenas tardes/noches of als je dit morgen leest buenos días! Als je nog moet eten: Que aproveche
    Buen viaje, Ada

  • Ans en Jan ( uut Brabant ) schreef:

    Hoi Pelegrino, Mooie stad he Pamplona? Fijn dat je ook de tijd neemt om door de stad te dwalen.
    Vanmiddag sprak ik Frans Roijendijk uit Dongen. Je laatste ontmoeting met hem was begin juni in Lourdes. Hij heeft 6 keer de camino gelopen en doet je de hartelijke groeten en maak je borst maar nat, wat de drukte in de refugio’s betreft. Tot Santiago veel pelgrims uit heel de wereld.Jan en ik hebben vaak meegemaakt dat de lopers al om 5 uur begonnen te rommelen met hun rugzak.
    Oorproppen in als je gaat slapen.
    Veel wandelplezier en blijf genieten,
    Ans

  • Fons Lucas schreef:

    Ha die Hans! Kearl wat loop ie har. Ie loopt oe ’t gat nog oet’n haak’n aj zo deur goat!…. “het verhaal” van Lourdes gehoord inmiddels.Was erg onder de indruk. Hans,veel succes verder! Ik blijf je volgen. Groeten Fons.

  • ma schreef:

    Hallo Hans.
    Hier weer eens een berichtje van mij.Heb zonet alle foto,s van jou bekeken.Nu zit je al in Spanje .Je schiet al mooi op.Ik denk dat je nog een week of vier onderweg bent.Denk goed aan jezelf.Ik ben heel trots op je en denk ook veel aan jou.Heel veel lieve groeten ook van Cor en Jet.Slaap lekker voor straks.Ma.

Laat een reactie achter