Dag 87: 21 september Pamplona – Puente la Reina 30 km

Vandaag was ik net een kinderoppasser, na ja kinderoppasser. Er waren 2 nieuwe Duitsers die totaal van niets wisten en alles nog moeten leren en aangezien ik al bijna een ouwe rot in het vak ben liepen ze met mij mee.

Maar laat ik bij het begin beginnen. In de Duitse Aubergé Paderborn troffen we elkaar vanmorgen bij het ontbijt, Reinhard uit Berlijn en Jacob uit ?. Allebei voor de 1e keer op de Camino. Jacob heeft meteen al 3 kilo bagage achtergelaten wat veels te veel was en ook niet nodig. Wat moet je met meer dan 2 ltr. shampoo in je rugzak?

Allebei hebben ze totaal niet getraind en zijn zo begonnen. Onderweg heb ik ze eten laten kopen, een stokbroodje, een appel en een chocoladebroodje, hebben ze zekers onderweg iets te eten. Het lopen door Pamplona ging prima, het duurde ongeveer 1 uur voor we de stad uit waren en het begon geleidelijk aan te klimmen, maar na 7 km komt de grote en lange klim van 3 km naar 1400 mtr hoogte en dat is behoorlijk stijl, zeker als je nog maar op 750 mtr hoogte zit. Bijna 150 mtr klimmen per kilometer. Jacob liet zich al gauw zakken en Reinhard wilde mij niet uit het oog verliezen ondanks dat ik tegen hem heb gezegd dat ik boven op de berg wel zou wachten op hun. Halverwege zat hij helemaal kapot, moest toch rusten en ik ben door gelopen naar de top. Op de top stond een Nederlands echtpaar met een camper koffie aan te bieden aan de pelgrims. Uiteraard heb ik daar een bakje of 2 gedronken. Jacob kwam ff later er ook aan zetten en na een klein 1/2 uur kwam Reinhard ook, dus nog langer gewacht dat de heren een beetje uitgerust waren en toen verder. De laatste 500 mtr naar de top Alto del Perdón waar hele mooie metalen platen staan van pelgrims (Wikipedia). Op de top waren de heren in geen velden of wegen te bekennen, gelukkig hadden we een afspraak gemaakt dat ik niet zou wachten en de telefoonnummers uitgewisseld. Ondertussen ben ik al een dik uur in de Aubergé Santiago Apostel, gedoucht, gewassen en achter internet en de heren zijn er nog niet. Loop zo meteen maar een eindje terug om te kijken waar ze zijn en of ze zo ver konden komen.

Deze Aubergé is een vrij nieuwe, ziet er goed uit, kleine kamers van ca 30 personen en ik lig mooi in een hoekje. Ga vandaag ook niet verder en rust weer lekker uit. Eten kan ik hier ook dus het wordt gemakkelijk voor mij. Bijna weer een halve rustdag, Anneke en Ada, dus met gisteren erbij is dat een hele.

Het weer is prachtig, ca 25 gr. Vanmorgen was het al warm en vannacht heb ik gewoon in mijn zijden slaapzak geslapen, een hele dunne en die was nog warm genoeg.

Mijn tijd zit erop dus misschien tot vanavond.

8 reacties

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Si, si, Hans, het is goed met jou en dat rusten, maar….je doet het heel goed! Mooi is het in Puente la Reina hé! Is het nog zo druk?
    Morgen over de mooi brug naar Estella??? We volgen je nu met ons pelgrimboek.
    Adios!!!!

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Informatietips:

    Een mooie foto van het kunstwerk op de Alto del Perdon (Hans noemt deze in zijn dagverhaal):

    http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Image-Alto_del_perdon.jpg

    Over Puente la Reina, met z’n heel mooie brug waarover eeuwenlang miljoenen pelgrims getrokken zijn:

    http://www.turismonavarra.es/hol/organice-viaje/recurso.aspx?masInf=1&o=2523

  • Thijs schreef:

    Sinds wanneer is 30 km lopen een rustdag?

  • joke schreef:

    Hoi Hans,
    Je wordt inderdaad een ouwe rot in het vak.
    En ik ben het met Thijs eens: is 30 km. lopen een rustdag.
    Laat de Vierdaagse mensen dat maar niet horen.
    Hoe is het met je Spaans? Ik ga morgen pakken. Donderdag met de trein naar Lourdes.Helaas zonder jou dit keer.Maar ik verheug me er weer op.
    Zal een kaarsje voor je braneden.
    Groetjes,
    Joke

  • Harrie en Ans schreef:

    Ha die Hans,inmiddels als een een geroutineerd pelgrimman,wandelend door de Pyreneen!! Joh,wat doe je het ontzettend goed tennismaat!!!!Veel succes
    verder…….geniet……goat goan…ajuuu….groeten uit Almelooooo.

  • lieke schreef:

    Lieve Hans,
    Je wordt inderdaad een die-hard in het lopen. Helemaal als je dan twee anderen achter je laat en jezelf deze dag ziet als een halve rustdag.
    Wat zal het een rust geven op zo’n slaapzal met maar 30 personen, stel me voor dat iedereen s’avonds bekaf in zijn bedje rolt en dat het een gesnurk van heb ik jou daar is!
    Ben blij voor je dat het goed gaat.
    Liefs, Lieke

  • sylvia schreef:

    hoi Hans,

    wat ben je al ver en een tijd onderweg! Je hebt al heel wat bergen achter je gelaten, wat een prachtige uitzichten zal je dat geven, zonder mist,natuurlijk:). Alle goeds, voor elke kilometer die je nog gaat afleggen en kracht voor elke klim die je in het vooruitzicht hebt.
    Een hartelijke groet, Sylvia.

  • Henny (weer in Twente) schreef:

    Hallo Hans,

    Ik ben weer terug van vakantie, dus kan ik je verhalen weer volgen. Je bent inmiddels flink opgeschoten, lees ik! Veel sterkte nog, geniet van het goede weer daar.

Laat een reactie achter