Dag 88: 22 september Puenta la Reina – Ayegui 26 km

Kwart over 5 vanmorgen, toen liet Jacob de wekker afgaan. Hij sliep boven mij in het stapelbed en uiteraard word je dan wakker. Ik heb later ook tegen hem gezegd dat dat veel te vroeg is.

Maar goed, we hebben nog tot half 7 geslapen en toen plassen, wassen, pakken, ontbijten en wegwezen. Een best mooie Albergue maar geen vriendelijke bediening, komt ws door het einde van het pelgrimsseizoen.

Spanje is heel anders dan Frankrijk, hier zijn tenminste de dorpen nog bewoonbaar, zijn overal bakkers en bars en restaurants te vinden dus je hoeft niet zo veel eten mee te nemen en het leeft tenminste in de plaatsjes hier. Overal waar je door loopt hoor je wel olá (hallo). Ook is Spanje een heel ander land wat natuur betreft, de bergen zijn hoger, de paden zijn breder en veel meer geplaveid, niet zo mooi als in Frankrijk waar je echt door de bossen liep en op hele smalle paden

Morgen gaat de trein weer naar Lourdes, ik wil alle mensen die daar naar toegaan heel veel devotie en fijne dagen toe wensen, met name Joke, Mienne, Gerda en Marjan. Marjan, zeker jij heel veel succes met het werk in het Accuille, geen lichte taak maar jij bent een kei. Helaas voor jullie (of gelukkig), ik kom niet in Lourdes dit keer. Ik ga mijn Camino afmaken samen met heel veel vrienden die je hier op doet, je loopt inderdaad geen moment meer alleen. Ik trek nu veel op met Reinhart uit Berlijn, Reinhart uit Oostenrijk, Jacob uit Beieren en Marlene en haar vriend uit Münster. We overleggen waar we naar toe lopen en onderweg komen we elkaar regelmatig tegen met pauzes of gewoon op het pad.

Ik heb zoveel te vertellen in die 15 min. die ik heb voor de computer dat ik gewoon tijd tekort kom, dus mijn laptop maakt overuren en wanneer ik weer wifi heb zet ik ´t er wel op.

Hoe gaat het trouwens met mijn kleine vriendje en vriendinnetjes uit de Regenwulp? Ik hoor niets meer van jullie. De mensen vinden het poppetje achterop mijn rugzak zo mooi dat ik hem al diverse keren had kunnen verkopen maar dat doe ik niet hoor, heb ik van jullie gekregen en daar ben ik heel blij mee.

Tijd zit erop.

PS

Nog een ding te vertellen, ik heb een ongelukje gehad, heb diverse wondjes opgelopen in mijn gezicht, zodra ik de kans krijg zal ik de foto op internet zetten.

Groetn uut Ayegui

Hans uut Twente

4 reacties

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Ayeguí ligt net voorbij Estella.

    Estella is erg mooi, maar er is weinig op het internet te vinden.
    Alleen een foto is de moeite waard, met een heel oude brug:

    http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Puente_Estella.jpg

  • josé en gerard schreef:

    Hoi Hans
    Hopelijk genezen de wondjes snel.Zijn het geen straavuilwondjes? Anders moet je een tetanusspuit gaan halen.
    Hopelijk is het niet nodig.
    Hou je taai.
    groetjes ons.

  • Saskia schreef:

    Hoi big brother!
    We are still watching you! Elke dag wordt de site bekeken hoor. De kinderen vinden vooral de punaises op de kaart erg indrukwekkend. Tessa leert nu op school kaartlezen, dus je site is nog educatief ook!
    Liefs van Saskia

  • Miennie Wilbers schreef:

    Hallo Hans
    Zo dadelijk vertek ik naar Lourdes.
    Inderdaad jammer dat jij er niet bij bent. Ik zal je verhalen deze week wel missen. Maar dan lees ik ze daarna wel.
    Geniet nog maar van je pelgrimstocht. Het is en blijft een bijzondere tocht, door een bijzonder mens gelopen.
    Ik zal in Lourdes een kaars voor je aansteken voor een behouden aankomst in Santiago.
    Liefs Miennie

Laat een reactie achter