Dag 89: 23 september Ayegui – Torres del Rio 31 km

Volgens de kaart moet het 27 km zijn maar in werkelijkheid is het 31 km, ook de aanduidingen onderweg kloppen hier totaal niet.

Maar eigenlijk maakt het niets uit, we moeten toch lopen en dat doen wij dan ook. Die wij zijn al bijna een vast groepje geworden: Reinhart, Reinhart, Jacob, Marlene en Torben, Ramon uit Spanje en Francois uit Frankrijk en ik.

We spreken ’s avonds al af waar we naar toe gaan de volgende dag en komen dan meestal vlak na elkaar binnen. Vandaag veel gelopen met Jacob en Reinhart uit Oostenrijk terwijl Marlene en Torben steeds een 200 mtr voor of achter ons liepen. Een heel leuk gezelschap, we steunen elkaar wanneer iemand het moeilijk heeft en wachten op elkaar indien nodig. Reinhart uit Berlijn heeft het ongetwijfeld het moeilijkst, hij is compleet ongetraind de Camino in gegaan en weet echt helemaal niets van lange afstand wandelingen. “Oh dat doe ik even”, zal hij wel gedacht hebben en hij komt elke dag op het tandvlees binnen. Nu ik dit aan het tikken ben nadat ik mij heb gedoucht en kleren gewassen, moet hij nog binnen komen, deze camping-eigenaar uit Berlijn. Ik  heb al een afspraak staan dat wij volgend jaar met de motormuizen naar Berlijn gaan en bij hem op de camping een huisje kunnen betrekken voor niets, kan dus weer een leuk weekend worden.

De route van vandaag was lang, echt lange paden door de akkergebieden. Eigenlijk de 1e keer dat ik zulke lange strekken hier heb gehad. In Frankrijk heb ik ze al eerder gehad, je loopt je er op stuk, je ziet in de verte een dorpje, kom je dichterbij moet je er helemaal er om heen lopen en dan blijkt dat er nog een dorpje achter ligt en daar moet je heen.

Vandaag liepen we door Monasterio de Irache, een klooster waar wijn uit de muur komt, uiteraard voor de pelgrims. Wij waren er al om kwart voor 8 en laat nou de kraan pas om 8 uur wijn geven, dus wij allemaal dikke pech, daar wachten wij niet op. Is maar goed ook want door het vele misbruik van de mensen die hier lopen hebben ze de wijn in water veranderd. Er zijn pelgrims geweest die hun veldflessen er mee vulden en dat is niet de bedoeling, helaas dus voor ons.

We zitten nu in een Albergeu Le Plata de La Oce, een klein gebouwtje met ca 28 bedden. Wij slapen met 8 personen in een kamer zo groot als een ruimte van 4 x 4 mtr, 4 stapelbedden met tussenruimte om je rugzak neer te zetten.

De was staat op straat te drogen, het is nu ong. 25 gr zonder zon en zwaar bewolkt, ze hebben ook regen voorspelt maar gelukkig is deze voor ons uit gebleven. Voor morgen zien we wel weer.

Op dit moment kan ik nog niet zeggen wanneer ik in Santiago ben. Ik blijf in ieder geval met dit groepje lopen en dan moet het maar een dag later worden. Zodra ik iets weet zal ik het jullie laten weten, zekers de mensen die mij willen ophalen. Eerlijk gezegd moeten wij daar ’t nog over hebben, ik vind het wel heel erg ver om mij op te halen met de auto. Ik wil ook best met de trein of vliegtuig terug, overleggen we nog een keer.

Verder niet veel bijzonders over vandaag, ga nu lekker in de bank of bed liggen om te rusten.

Groetn uut Torres del Rio

Hans uut Twente

16 reacties

  • Saskia schreef:

    Ik mis de details over het ongelukje dat je gehad hebt! Genezen de wondjes al een beetje?
    Saskia

  • Thijs schreef:

    Wij halen je op Pa. Afspraak is afspraak!!

  • Bertus schreef:

    Hallo Hans,
    er wordt alleen overlegd hoe laat je ons in Santiago verwacht!!
    We hebben namelijk ons eigen uitje al bijna geregeld en dat wordt leuk 🙂
    kortom jij loopt,zit,slaapt en rust en wij rijden.
    De definitieve planning bespreken we nog wel.
    Blijf genieten,
    garoeten

  • Ans en Jan ( uut Brabant ) schreef:

    Hoi Hans,
    Morgen of een dag later loop je Logrono binnen. Daar staat La catedral De Logrono. Aan de buitenkant niet zo uitbundig, maar de moeite om naar binnen te gaan, veel prachtig houtsnijwerk. Leuk dat er zoveel pelgrims met je “meelopen”. Blijf genieten, want de Camino en z’n refugio’s blijven altijd in je herinnering. Denk nog niet aan de terugreis. Succes morgen,
    Ans

  • ria schreef:

    Hans je bent nog al wat van plan volgend jaar !!!
    nijmeegse 4 daagse lopen
    reisje met de motormuizen naar berlijn
    werken aan het schooltje van het weeshuis in ghana

    wat volgt er nog meer ???? en ……..je laat je wel ophalen door de jongens anders ben je te snel in huis en dan heb ik het nog niet schoongemaakt 😆

    en…………

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Hans, je hebt weinig te vertellen, zo te lezen.
    Jouw taak is lopen, lopen, lopen en vooral genieten van al de mooie en leuke dingen die op je pad komen.
    Laat je niet misleiden door de Spaanse aanwijzingen…….
    Good goan en henig an
    groetjes, Ada

  • Tessa,Lara en Tristan schreef:

    Hallo oom Hans,
    Het gaat goed met ons hoor!
    Je moet het poppetje niet verkopen hoor, want dan loop je misschien wel alleen.
    Wij zijn heel trots op je. Wij vinden het super knap.
    Tessa: 😛 😎 🙄
    Lara: :mrgreen: 😛 💡
    Tristan: 😀 🙂 ❗

    Kusjes Tessa, Lara en Tristan.

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Informatie over het klooster met tappunt voor wijn (waar Hans vandaag over heeft verteld):

    http://www.turismonavarra.es/eng/organice-viaje/recurso.aspx?masInf=1&o=3150

    Is wel in het Engels

  • Joke Schiphorst schreef:

    Ha die Hans,

    Heb veel bewondering voor de wijze waarop jij deze tocht loopt. Het is me een onderneming, maar je doet het geweldig.Ik blijf je belevenissen met veel plezier volgen.
    Ik wens je veel succes op je verdere tocht.

    Groetjes, Joke

  • Hetty Laan schreef:

    Hallo Hans, Gisteren was ik in Almelo en kwam in stad Ria tegen. Ik vroeg hoe het met je ging en of je nog was gaan lopen. Ik kreeg je kaartje van de website. Ik wil je dan ook veel sterkte toewensen en hoop voor je op een goede tijd. van tijd tot tijd zal ik je volgen op de website. Vanuit Veenendaal de hartelijke groeten ook namens Gerrit, Hetty Laan

  • Jeroen schreef:

    Hee Pa,
    Wij halen je op, hoe dan ook!
    zoals Bertus ook al zegt, de tijd moeten we alleen weten en waar we je moeten ophalen!

    succes pa, en sterkte met je hoofdwondjes! niet aan zitten he!!

    groetjes Je jongste zoon 🙂

  • Harrie en Ans schreef:

    Hoi Hans,gewoon even dag zeggen vandaag en de hartelijke groeten uit Almeloooo, houd de moed erin,en blijf genieten met van alles,en nog wat op je pad komt!!!!
    Kortom;een zonnige tocht gewenst!!!

  • Fons Lucas schreef:

    Ha die Hans! Het blijft gewoon heel erg leuk en spannend om jouw verhaal (bijna dagelijks) te lezen. Maandag 27 sept. vertrek ik met de groep naar Italië. Hans, veel deelnemers(uit de parochie) kennen jou, dus zal er tijdens “onze” reis zeker ook aan jou worden gedacht. Arrivideci! Fons.

  • Peter en Joke schreef:

    Succes met het lopen verder in Spanje.
    Ik blijf uw verhalen elke dag volgen.
    Hartelijke groeten, Joke

  • josé en gerard schreef:

    hoi hans
    heb je het zo druk dat het internetten erbij inschiet?
    ik mis nu zelfs ’n mailtje van:vandaag geen internet,hopelijk morgen weer.
    groetjes josé

  • mam schreef:

    hallo Hans,
    Jouw berichtjes allemaal gelezen, schiet al mooi op, je zit al een eind in Spanje, Ik heb zo’n idee dat je de tweede helft van oktober wel weer thuis bent.Ik vind het geweldig wat je gedaan hebt en nog gaat doen. Zorg goed voor jezelf.
    Veel lieve groeten van ma

Laat een reactie achter