Dag 93: 27 september Santo Domingo de la Calzada – Belorado 26 km

Het was koud vanmorgen maar 4 gr. dus de trui aan en mijn windjack aan.

Maar dat was om 8 uur vanmorgen, om 9 uur begon de zon gelukkig iets harder te schijnen en om 1/2 10 mijn trui al uitgetrokken. Een klein uurtje later kan ook mijn windjack de rugzak opzoeken en het was heerlijk om te lopen.

Gisteravond verschillende keren onze Lieke en André geprobeerd te bellen, op hun mobiel en thuis maar niemand reageerde, dus Lieke, André en kinderen Laurens, Judith en Emma, Gefeliciteerd met jullie 25e huwelijksdag gisteren. Ik ben het niet vergeten en vind het jammer dat ik jullie niet kon bereiken. Dus bij deze en ik hoop er over 25 jaar wel bij te zijn.

Ook onze Elly die morgen verjaard alvast gefeliciteerd, Elly wordt ook al weer .. jaar en ik kan mij heel goed herinneren wanneer zij geboren is op een hele speciale dag voor mij. Ook Sjouke en Erik en Rob natuurlijk gefeliciteerd, ik drink er hier wel een op.

We lopen vandaag met z´n 4’en, Susanne uit Zweden loopt ook mee met ons, ze loopt anders altijd met 2 vriendinnen uit Zweden maar ze was vandaag te laat en de andere 2 waren al vertrokken. Het lopen ging vandaag heel goed, ondanks dat ik er een hard hoofd in had vannacht. Mijn knieën, mijn achillespezen, mijn hielen en mijn hakken deden pijn. De halve nacht niet geslapen van de pijn en van het gesnurk van Reinhard. Had ik mijn oordopjes ook maar in moeten doen. Vannacht liggen ze klaar onder mijn kussen.

Ik stop alles onder mijn kussen, tenminste ’s nachts. Mijn portemonnee, mijn laptop, mijn buiktas zodat ik er altijd controle over heb, ook op de Camino lopen mensen rond met andere bedoelingen en ik wil daar geen slachtoffer van worden.

De route van vandaag ging weer over een brede weg met allemaal losse steentjes, die 2 sporen hebben waar de trekkers altijd rijden. Soms is dat best lastig omdat je dan andere pelgrims voorbij wilt gaan moet je altijd over dat losse grind wat altijd rolt. Oké, moeten we maar niet zo snel gaan, na 7 km hadden we al onze eerste plaats waar ook koffie was. Dus hier koffie Americano en een broodje gehaald. De koffie kost hier haast niets, 1 euro 20 is het meeste wat ik hier betaald heb voor een dubbele koffie nero. Het broodje is ook maar 1,50 dus een goedkoop ontbijt.  Dat ontbijt hadden we vanmorgen al gehad, we hadden brood gehaald, kaas en worst en ik had nog honig dus dat hebben we verdeeld met z´n 3en. We komen om 11 uur nog een plaatsje tegen waar een iets betere bar is dus ook daar de koffie geprobeerd en een cola voor de suiker. Daarna door naar Belorado, een klein plaatsje waar niets te doen is, dus dat wordt vanmiddag lekker rusten en weer een beetje bij slapen op de zaal van maar 18 bedden (2 x 9 stapelbedden). Ik slaap dit keer weer eens bovenin, ook Jacob slaapt weer boven want dat doet hij het liefst.

Onderweg komen we veel pelgrims tegen, alle nationaliteiten komen voorbij, maar altijd Olá. Ook in de dorpjes is het altijd vriendelijk en de bevolking groet ook bijna altijd. Soms willen ze een praatje maken maar dan haken we allemaal snel af. Dat Spaans is voor ons abracadabra, maar we redden ons best hier.

Morgen klimmen we weer naar 1040 mtr. hoogte dus een iets moeilijkere dag met ook ongeveer 27 km, we lopen veel langs de weg N-120 een drukke doorgaande weg naar het westen van Spanje.  Ik kan soms nog steeds niet beseffen dat ik hier al loop, na precies 3 maand in Spanje, al 3 maand van huis en haard en mijn dierbaren. Het duurt nog ongeveer 25 dagen voor dat ik weer thuis ben en die gedachte alleen al is heel erg fijn. Het eind komt er aan, en ik hoop ook zonder problemen want alles begint zich wel te roeren en te protesteren.  Ben heel benieuwd hoe het in Almelo en de rest van Nederland is. Is er al een nieuw kabinet of ben ik eerder terug?

Hier moeten jullie het weer mee doen vandaag, ik wil niet te veel schrijven want anders blijft er niets voor morgen over dus een fijne dag allemaal en de

Groetn uut Belorado

Hans uut Twente

10 reacties

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Hola! que tal? Dit roepen, Hans, zo maak je “vrienden”.
    Zo te lezen gaat het je goed op een paar haperingen na.
    Ja, Spanje is heel wat goedkoper dan Frankrijk. Dat hebben we ook dit jaar weer meegemaakt.
    Verblijf je naast de kerk van Santa Maria? Heel veel groeten vanuit een koud en druilerig Wilnis.

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Lieke/André en ook Elly, ook vanuit Wilnis van harte gefeliciteerd!!!!

  • Ans en Jan ( uut Brabant ) schreef:

    Hola pelegrino,
    Hans, je bent bijna in Burgos. Neem de tijd om de stad te bezichtigen ( deze is prachtig, vooral de kerk )en las een extra rustdag in om het laatste stuk zonder al te veel kleine “mankementjes” te kunnen lopen. Je komt nog zoveel mooie dingen tegen voordat je Santiago binnen loopt.
    Het is leuk om te lezen dat je blijft genieten van alles wat op je pelgrimspad komt. Succes morgen.
    Ans

  • Lieke schreef:

    Lieve Hans,
    Ontzettend bedankt voor al je inspanning om ons te kunnen spreken en jammer dat we niet thuis waren. Ik heb je net aan de telefoon gehad en vond het fijn om je stem en enthousiaste verhalen te horen.
    Nog 500 km en dan de eindstreep.
    GEWELDIG hoe je het doet en wat een karakter heb je.
    Liefs Lieke.
    ( Ada bedankt voor je felicitaties)

  • Cynthia schreef:

    Lieve Pap,

    Wat gaat de tijd toch snel, 3 maand onderweg en dan al lopend in Spanje! Ik blijf het een rare gedachte vinden, dat je het lopend hebt gedaan! Hier in Almelo gaat het goed, zijn druk bezig om leuke dingen te maken voor je goede doel. Zondag de verkoopdag in de kerk. Dus mensen kom naar de Georgiusbasiliek!
    Lieve pap, loop nog maar lekker in Spanje, voor je het weet ben je weer terug bij ons, en kun je ons mooi helpen met dingen……

    Liefs Mem

  • André van Dongen schreef:

    Hallo Hans,
    d’r zijn al weer ’n paar weken verlopen sinds we elkaar hebben getroffen in Lourdes. Ik vond dat hartstikke leuk! Goed van je om zo je betrokkenheid bij de bedevaart te laten zien. Ik hoop ook dat je bij de ‘club’ betrokken blijft! Houd je haaks, keep on going and God bless,
    André en Gina

  • Tonnie Kroeze schreef:

    Hans, maak je maar geen zorgen over dat Kabinet, jij bent er eerder weer dan dat het kabinet er staat.Ik volg je nog steeds elke dag, heb vorige week nog wat gekoscht uit Ria’s winkeltje, en ik wil je dan ook even nog wat moed inspreken voor de eindsprint.Je kunt het, maak er een onvergetelijke Camino van, dit is echt eenmalig.Lieke, vanaf deze plaats van Harte gefeliciteerd,met jullie huwelijksjubileum.
    Groetjes, Tonnie

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Aansluitend wat Hans over veiligheid schrijft het volgende.

    In 2000 is Ada’s portemonnee gestolen, onder de ogen van Santiago (de Spaanse naam voor de H. Jacobus) in de kathedraal van Santiago de Compostela. Waarschijnlijk had de dief gezien waar ze deze had gelaten. We hadden n.l. net een kaarsje opgestoken voor een ernstig zieke bevriende collega.

    Binnen 10 minuten waren we op het politiekantoor, en weldra waren er een tiental mensen met dezelfde ervaring. De politie zei dat het waarschijnlijk gepensioneerde Spanjaarden zijn die op deze manier het tekort op het pensioen aanvullen. Ze adviseerden om na enkele dagen in de sacristie te gaan kijken. Het was de ervaring dat de dieven de leeg gehaalde spullen in één van de vele kapellen werpen. Warempel 3 dagen later lag er een hele berg spullen op de tafel in de sacristie waaronder de portemonnee van Ada. Alles (pasjes etc.) zat er nog in behalve het kleingeld. Zelfs de Spaanse postzegels waren niet ontvreemd.

    Dus.. niet alleen onderweg opletten, maar zeker als je onder ogen van Jacobus bent.

  • Sjouke en Elly schreef:

    Hoi Hans,
    Bedankt voor je felicitatie! Wat goed dat je aan alle verjaardage etc denkt. We staan vast allemaal in je agenda.
    Nog een paar weken en dan ben je in Santiago. Echt geweldig, geniet van je tocht en alle bijzondere ontmoetingen onderweg. Wij blijven je volgen tot de laatste dag.
    Groeten Elly

  • José-Gerard schreef:

    Hoi Hans
    Zo te lezen gaat alles nog volgens plan.
    Geweldig toch?
    Lieke/André/Elly allen van harte proficiat met jullie huwelijksdag/verjaardag.Hopelijk hebben jullie een gezellige dag gehad.
    Fijn dat het eind in zicht is,nu kunnen de ophalers gaan genieten van de a.s. reis.We blijven je volgen.
    groetjes josé

Laat een reactie achter