Dag 97: 1 oktober Hornillos del Camino – Castrojeriz 25 km

Het is nog donker wanneer we weglopen, maar we zijn niet de eerste en ook niet de laatste uit de Albergue, de 3 dames uit Frankrijk waar ik gisteravond nog mee heb gesproken zijn al onderweg.Deze dames zijn met z’n vieren, hebben 1 auto bij zich waar 1 zuster van de wandelaars de bagage vervoerd. Dat is toch te zwaar voor ze, ze zijn nl al 75 en 76 en de chauffeur van de auto is al 78, hebben de grootste schik met elkaar en 2 van hen moeten ook nog boven in het stapelbed slapen. Ik heb gisteravond nog voorgesteld om te ruilen (slaap beneden) maar daar willen ze niets van weten. Ze lopen nu voor het 6e jaar een deel van de Camino, vorig jaar niet want een heeft een knie-operatie gehad en toen ging het niet door, maar nu zijn ze weer van de partij en lopen tot Léon.

Een vlak land is het hier, maar schitterend om te lopen. Kleine stijgingen en grote stenen, verre gezichten en heuvels op de achtergrond, de zon in de rug, de wind in het gezicht. De eerste rust is na 11 km en daar wordt een kop koffie en een broodje genuttigd. De 2e stop is een ruïne van een oude kerk en ook de moeite waard om te stoppen. De laatste stop is de camping waar een Albergue is gevestigd, 32 bedden in een hele grote zaal, heerlijk we hebben de ruimte hier.

Castrojeriz is een schitterende plaats, vlak met een berg op de achtergrond, een hele mooie kerk, op de berg staat een oude ruïne (zijn altijd oud hé) en daar loop ik zo meteen nog ff naar toe om van het uitzicht te genieten.

Verder gaan we zo meteen het dorpje in en dan hoop ik vanavond jullie meer te vertellen,

In het dorpje een heel klein winkeltje met allemaal spulletjes wat een pelgrim nodig heeft. Wij kijken onze ogen uit wat deze man van ca 70 jaar in deze winkel heeft, prachtig om te zien. Ik koop nieuwe schoenen, ja Anneke, dat is nodig want die plastic schoenen hebben het begeven.

4 reacties

 • Henk (ooit uut Twente) schreef:

  Informatie tip (vooral voor de foto’s, want de site is in het Spaans):

  Fantastisch is het om deze plaats te naderen vanuit het oosten (via San Antón, foto op onderstaande site).
  De berg met daar bovenop het kasteel en onderaan een kerk: werkelijk een plaatje vooral voor fotografen!
  De site opent ermee.
  Druk op Salir de la introdución… (rechtsmidden) om door te gaan voor de andere foto’s.

  http://www.castrojeriz.com

 • joke schreef:

  Hoi Hans,

  Ik ben weer terug uit Lourdes en heb een fijne week gehad,
  Ik kan je nu weer volgen op je tocht.
  Heb ik gemist in Lourdes.
  Ik heb natuurlijk wel een kaarsje voor je opgestoken.
  Veel loopplezier. Maar aan je verhalen te zien zal dat wel lukken.

  En…ik ga wat van die heerlijke jam bestellen bij Ria.
  Groetjes,Joke

 • Frans en Clazien schreef:

  hoi Hans.
  Wij volgen jou iedere dag ,wat maak jij veel mee.
  dat is toch fantastisch,ook al ben je zolang van huis,van familie en vrienden.
  Onze kleinzoon van 9 volg jou ook.
  Hij zegt wel eens die Hans uut twente loopt heel goed.
  hans jij gaat het redden ,geniet van alles en kom 20 okt gezond aan.
  groeten Fransen clazien en Rody uut wilnis

 • Tonnie Kroeze schreef:

  Hans, een leuk gedicht, een uitdaging om eens om te bouwen, en te richten op een pelgrim uit Almelooo. En war de lekkernijen betreft, het is heerlijk, de jam , maar zeker ook de appelcompote.
  En wat een leuke bloemenkransen zijn er gemaakt, hij hangt al aan onze voordeur.
  De eindstreep komt steeds meer in zicht, je streefdatum wordt wel gehaald en dan zit het er op, voor velen een gemis, elke avond even op de site kijken om te zien wat je nu weer hebt beleefd, een tocht om op te slaan op je harde schijf.
  Groet, Tonnie

Laat een reactie achter