Dag 98: 2 oktober Castrojeriz – Frómista 35 km

Vandaag gaan we dwars door de Spaanse dessert, windkracht 4 in het gezicht, zon 24 gr. in de rug en van links, en de schaduw? Alleen van ons zelf en de grassprietjes langs de berm.

Frómista bereiken we via het Canal de Castille. Een lange weg langs de rietkragen en bomen die aan de overkant van het water staan zodat wij geen schaduw hebben. Frómista is ook een hele bekende pelgrims plaats maar wij zijn op een zaterdag en er is hier niets te beleven, de museums zijn dicht de kerk is gesloten en de ene kerk die open is daar gaan we vanavond naar toe voor de mis.

Wel hier een bijzondere ontmoeting gehad, komen we het dorpje binnen zien we een bekende voor ons, hij komt maar 1 x per jaar in ons land en heeft nu een hele korte vakantie, hij kon eigenlijk niet weg maar heeft zo z’n best gedaan dat hij 3 dagen vrij heeft gekregen, hij kende ons ook nog bij naam en vroeg ook nog naar een paar anderen, dus wij waren heel verbaast en zekers ik dat hij dat wist, hij vroeg of jullie lief waren geweest. Dus Tessa, Lara en Tristan en ook Lara en Tes van Uum, ik heb gezegd dat jullie altijd lief zijn en dat zou Zwarte Piet dan tegen Sinterklaas zeggen, want die kwam ik hier tegen. Jullie moeten allemaal de groetjes van hem hebben.

De Camino is aan het veranderen, we komen nu meer andere mensen tegen, er zijn ook veel de zelfde maar na Burgos zijn er weer nieuwe bij gekomen, zo langzamer hand leren wij ze kennen.

Ada en Henk, ik bedank jullie bij deze ook voor de informatie van de Camino en de omgeving, jullie houden mij zeker scherp door deze informatie.

Het lopen gaat moeizaam, heb veel last van de voeten, en ook van de achillespezen die protesteren echt, komt natuurlijk door de vele stenen op de weg de ongelijke paden en de heuvels die toch elke keer weer beklommen moeten worden, ik doe het dus ook rustig aan en probeer niets te forceren, ik loop liever een 1 langer over de dag dan dat ik sneller over ben en nog meer pijn heb.

Ria héél veel succes morgen met de verkoop in de kerk, ik hoop dat ze je helemaal leeg kopen, ik wil ook aan de mensen vragen, doe je best laat ons niet zitten met de gemaakte materialen en KOOP, het is voor een heel goed doel

Groetn uut Frómista

Hans uut Twente

7 reacties

  • marjan schreef:

    Hallo Hans, na een heel goede week in Lourdes al je loopavonturen aan het bijlezen. Op dit gedeelte van de Camino gaan de loop- en fietsroute bijna gelijk op, jouw beschrijvingen roepen daarom veel herinneringen op aan onze fietstocht. Flinke wind tegen op de meseta bij mijn eerste tocht was de grootste beproeving. Veel moois te zien. Probeer ondanks afzien en pijn te blijven genieten van dit eenmalig avontuur, dan maar een dag langer. Ik heb begin juni je komst wel aangekondigd aan Jacobus maar er geen datum bijgezegd. Hij wacht dus geduldig op je in de kathedraal in Santiago. groetjes Ad en Marjan

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Informatietips voor Frómista:

    Frómista heeft een wereldberoemde kerk in Romaanse bouwstijl. In elk boek over architectuur wordt deze vermeld. Sommigen beschouwen het als de ´moederkerk´ van alle kerken gebouwd in de Romaanse stijl: 1000 jaar oud, sober en met de kenmerkende ronde bogen.

    Kijk op de volgende site door de klikken op de link, midden aan de rechterkant (site is in het Spaans maar de foto´s spreken voor zichzelf):

    http://www.fundacion.telefonica.com/arsvirtual/patrimonio_esp/visitas_virtuales/fromista.htm

  • Jeroen Perik schreef:

    Heb je me mail gehad pa? want hij is via me mobiel verzonden, staan 2 fotos in!

    groetjes Jeroen

  • Harrie en Ans schreef:

    Heel veel groeten van ons,en Hans,
    doat heanig an!!!hou je haaks!! en…….
    blijf genieten…..en bedankt voor al je prachtige verhalen!Nog steeds geweldig om op de hoogte te blijven en ook om te kunnen meegenieten!!

  • Dicky schreef:

    😆 Hoi Hans, even een berichtje uit het verre Bruchterveld. Het is vandaag prachtig weer, dus straks naar buiten, want wij moeten iedere zonnestraal grijpen.
    Verstandig dat je rustig aan doet. Santiago komt in zicht. Sterkte, loop ze en geniet ervan. Groeten, Dicky 🙄

  • josé en gerard schreef:

    Hoi Hans
    Morgen dag 100.GEWELDIG.Het end is in zicht.Nog even en je zonen plus broer zijn er.
    Loopse nog en hou vol.
    José

  • Miennie Wilbers schreef:

    Hallo Hans
    Ik heb in Lourdes een kaarsje voor je aangestoken.
    En natuurlijk hebben we daar over jou gepraat. Tuurlijk alleen maar goede dingen 😆 .
    Het was wel een fijne week zonder gekke dingen. Maar jammer genoeg wel zonder jou aanwezigheid.
    Ik weet zeker dat je de eindstreep haalt, je bent al zo ver gekomen dan is het laatste stuk toch een kippetje voor je.
    Geniet nog maar van je tocht en je ontmoetingen. Ik blijf je volgen.
    Dikke knuffel Miennie

Laat een reactie achter