Dag 100: 4 oktober Carrión de los Condes – Terradillos de los Templarios 32 km

Een bijzondere dag vandaag, 100 dagen van huis. Ik heb al afgesproken met Jakob en Reinard dat wordt trakteren vanavond op een lekkere fles wijn.

Jakob is helemaal geen wijn drinker, hij heeft echt verkeerde vrienden hier ontmoet op de Camino. Hij drinkt wel mee voor de gezelligheid maar haakt snel af, maar we hebben een boel plezier met elkaar.

We lopen veel alleen, dat wil zeggen Reinard en jakob lopen voor mij uit en bij een stop wachten ze op mij zodat we samen koffie of iets anders drinken of iets eten onderweg. Na de stop lopen we een poosje samen maar dan ga ik toch mijn eigen tempo houden en hun gaan sneller zodat ik weer achterop raak. Ik heb er geen problemen mee en zij ook niet dus we gaan toch ons eigen weg.

Gisteravond een andere Duitser ontmoet, Gottfried uit München een Dominee die al met pensioen is (78) en de camino rijdt met de fiets. Hij maakt korte afstanden van ca 30 km anders is het te ver voor hem. Zijn vrouw loopt de camino en is een paar dagen voor hem dus ze komen elkaar nog wel tegen hier voor Santiago.

Vandaag een lange, wat zeg ik een hele lange weg gelopen, ca 18 km aan een stuk, een rechte weg geen plaatsjes en bijna geen bomen. Marian en Ad en Ans en Jan weten ervan, met de fiets is het ook niet gemakkelijk zekers als de wind tegen is en die hadden wij vandaag, maar het was gelukkig droog gisteren heeft het hier behoorlijk geregend en dat kun je zien aan de sporen in de weg waar het water wegloopt.

Wij zitten met z’n 3en in een Albergue waar ze ook vierpersoonskamers hebben, die hebben we maar eens genomen, een eigen douche en toilet, zijn wel € 2,00 duurder uit maar oké, lekker slapen is ook belangrijk, vannacht in de kamer met 24 bedden ging het behoorlijk te keer, de bedden kraakten wanneer je je omdraaide en dan het gesnurk van sommige, niet normaal meer soms, en ik had een vrouw uit Frankrijk naast me liggen die in haar slaap praatte en daar werd ik ook steeds wakker van.

Gisteravond met elkaar naar de kerk geweest om 7 uur, heel bijzonder, na de mis werden de pelgrims naar voren geroepen en kregen dan de zegen van de priester voor een goede en inspirerende Camino, ook liet hij een speciaal Camino lied horen tijdens deze na viering. In de kerk was ook een hele speciale hoek ingericht voor de Camino met allemaal bewegende poppetjes en werktuigen uit de streek.

Wens jullie nog allemaal een fijne dag toe en ik ga genieten met mijn Camino vrienden van 100 dagen wandelen en ga nog lekker genieten van de komende 14 dagen en op het weerzien van de familie hier in Spanje

Ik wil ook iedereen bedanken die mij deze 100 dagen hebben gesteund en berichten hebben achter gelaten op mijn site, ik vind het ontzettend fijn berichten en reacties te krijgen en het is zekers een steun in de rug.

Groetn uut Terradillos de los Templarios

Hans uut Twente

19 reacties

 • Thijs schreef:

  En wij drinken er ook een op je!
  Nog 16/17 dagen en dan staan wij ook in Santiago!
  Goed Goan!

 • Gerard en Karin schreef:

  Hallo Hans,
  we volgen je op de voet, voor jou al 100 dagen!
  Een geweldige prestatie nog 16/17 dagen en dan ben je er. Sjapo.
  Volg je eigen tempo enne neem nog een rustdag, dat is al erg lang geleden!
  Wensen je verder droog weer, een goede nachtrust en natuurlijk veel succes verder.
  We drinken vanavond een wijntje op deze speciale dag en natuurlijk op jou!

  lieve groeten Gerard en Karin.

 • joke schreef:

  Hoi Hans,
  100 dagen van huis. Wat een tijd!
  Maar je ziet het gaat snel. Nog een paar weken en dan ben je er.Fijn voor jou, maar jammer voor mij.
  Want ik geniet iedere dag van je verhalen.
  Dacht dat we in Lourdes van een drankje hielden, maar jullie genieten er ook van.Maak het gezellig vanavond en proost!!! jongen.
  Liefs,
  Joke

 • jose en theo schreef:

  Ha Hans, Is het daar slecht weer hier bij ons is het prachtig weer. Al 100 dagen op pad wat is dat snel gegaan (voor ons dan) ik weet niet hoe jij daarover denkt.
  Nog 16/17 dagen te gaan. Dat wordt afkicken geblazen. Nu is het elke dag lezen wat je allemaal mee maakt. Als je weer thuis bent schrijf je dan ook nog wat op deze site????????????

 • greetje schreef:

  Hans, proficiat met deze 100 dagen, de rest komt ook. Geweldig, geniet elke dag van je verslag en zeker de ontmoeting die je zaterdag had. Je zou het sprookje haast weer gaan geloven. Dank voor al die fijne verhalen! groeten en houd moed, greetje

 • Cor schreef:

  Hans,gefeliciteerd met je 100 dagen, een hele prestatie, eentje om trots op te zijn, succes met de laatste weken. We drinken er eentje op jou. Hou je goed. Groetjes Cor en Henriëtte

 • Ans en Jan ( uut Brabant ) schreef:

  Hoi pelegrino,
  Je was in Carrion de los Condes op de helft van de Spaanse Camino, dus je kunt aftellen…Morgen loop je volgens mij nog een stuk op dat lange droge stuk met een paar bomen langs de kant.Neem eten en genoeg drinken mee want er zijn bijna geen dorpjes langs de weg.Ik hoop dat er geen wind is.
  Succes morgen,
  Ans

 • Ans en Jan ( uut Brabant ) schreef:

  Hans, nog even…proficiat met je 100 dagen …….gezellige avond met je vrienden.
  Ans

 • Peter en Joke Baake schreef:

  Hartelijk gefeliciteerd met de 100ste dag lopen. Het is een hele prestatie.
  Succes met de laatste twee weken!

 • josé en gerard schreef:

  Hoi Hans
  Nog 16/17 dagen en je bent er.Dat wordt afkicken,zowel voor jou als voor ons.
  Jij van alle drank en wij van jou verhalen.
  We zullen het wel horen,merken.
  Hou nog even vol.
  groetjes ons.

 • Marjan Smits schreef:

  Wauw Hans. 100 dagen… dat is een eind, maar wat is het voorbij gevlogen( naar mijn idee tenminste) Aftellen dus.
  Heel veel succes bij je laatste kilometers.
  Groetjes
  Marjan

 • Harrie en Ans schreef:

  Jah,Hans ook wij drinken er eentje op,want dat is niet niks!!!100 dagen van huis zijn…100 dagen door weer en wind…elke nacht ergens anders slapen..ga zo maar door!Een nooit te vergeten ervaring in je leven!
  Gefeliciteerd Hans met zo’n grote prestatie!!!!Heel veel succes met je laatste kilometers…blijf vooral op je zelf passen!Hartelijke groeten uit Almeloooooo.

 • Harrie en Ans schreef:

  Maar Hans…..met die laatste kilometers,
  ook nog heel veel inspirerend plezier gewenst!!!

 • Lieke schreef:

  Lieve Hans,
  Honderd dagen al op pad en nu steeds dichter bij de eindbestemming Santiago.
  Een prestatie om trots op te zijn en daar mag je er wel 2 opdrinken ( glaasjes hé en geen flessen!).
  Het aftellen kan beginnen , maar je weet de laatste loodjes wegen het zwaarst dus blijf goed aan jezelf en je gezondheid denken.
  Liefs, je zusje.

 • joalnda Abels schreef:

  100 dagen. Ik vind het heel knap waar je nu mee bezig bent. Nog even en je bent terug bij je familie.
  Ik wens je nog een hele goede reis!

 • Annette schreef:

  Hallo Hans, proficiat met de 100 dagen, je bent er bijna. Krijg steeds meer respect voor jouw.
  Groeten uit een zonnig Almelo em voor de laatste loodjes toi toi toi.

 • Tessa,Lara en Tristan schreef:

  Zeg eens 100.
  100 ❗
  En nou opgedonderd!!!
  hahaha, grapje van ons
  Tessa 😛
  Lara 😆
  Tristan 🙄

 • Thecla Drenth schreef:

  Hallo Hans,Wat een kei ben jij!!Al 100 dagen onderweg. Ik geniet van je dagelijkse verslagen. Heel veel sterkte voor de laatste 2 weken hoor! Groetjes Thecla

 • Eugène Uiting schreef:

  Hoi Hans,

  Ik heb net een heel stuk van je tocht gelezen, geweldig en wat komen er herinneringen terug. Super dat je goed gaat ik volg je vanaf nu elke dag en wens je ook voor de rest siper dagen toe. Ik weet dat t zo zal zijn. groeten uit Limburg

Laat een reactie achter