Dag 103: 7 oktober Mansilla – La Virgen del Camino 30 km

Vandaag door León gelopen, een prachtige plaats met een hele mooie Kathedraal, ook schitterende gebouwen en ik heb zeker 3 uur in de stad rond gekeken en binnen de kerk het glas in lood bewonderd.

Maar je hebt te weinig gegevens van al dat moois, er zijn heel veel gegevens te krijgen maar die zijn te zwaar om allemaal mee te nemen en we nemen de tijd er niet voor, niet alleen ik maar ik zie dat ook andere pelgrims dat doen.

Gisteravond zijn Reinhard en ik door Mansilla gelopen, een klein plaatsje waar na 5 uur pas echt wat open gaat, we hebben in een heel klein supermarktje inkopen gedaan, en gevraagd waar een goed restaurantje is waar je kunt eten, na een adres kregen we niet maar midden op straat werd ons uitgelegd waar we naar toe moesten lopen om een heel klein Hospel (hotel) te vinden. Wij hadden het snel gevonden en naar binnen om te vragen voor en colaatje, het was buiten regenkoud en hier brandde de kachel heerlijk, ook konden wij hier op internet en dat was ook heel erg fijn. Tegen 6 uur zeiden we, het wordt nu tijd voor een wijntje dus een fles gekocht en heerlijk in het hotel opgedronken, om ½ 8 ging de keuken open en konden wij ook naar de eetzaal, de eigenaar kwam zelf met de menu kaart voor pelgrims aan draven en wij zeiden dat we de andere kaart wel eens wilden zien, staat daar een biefstuk op die maar € 2,00 duurder is dan dat menu wat we al weken achter elkaar eten dus de keus was snel gemaakt, een fles wijn erbij en wij hebben dan ook een biefstuk gekregen, heerlijk, heerlijk, lekker gekruid en echte aardappels erbij, dus de avond kon niet stuk.

Onder het eten komt een Duits echtpaar binnen en die horen ons natuurlijk Duits praten met elkaar en beginnen ook mee te praten, zij lopen ook de Camino maar alles vanuit hotels dus wij zien elkaar nooit in de Albergue’s onderweg.  Ze zijn echt verbaast dat ik helemaal uit Nederland kom lopen en ook nog voor een goed doel, komt hij opeens bij mij en geeft mij geld in de handen voor het weeshuis in Ghana, geweldig natuurlijk dus Henning en Barbera ontzettend bedankt, ook kennis gemaakt met een heer uit Den Haag waar ik geen naam van heb en die ook tegen zijn Engelse vrienden zei waar ik helemaal vandaan gelopen heb.

Vandaag een rustige route, veel langs een drukke autoweg en dan loop je zo langzaam via het industrie terrein de stad León in, gelukkig is dit een stad waar alle markeringen goed zijn aan gebracht en ik loop ook zo naar de kathedraal, een prachtig gebouw die enige tijd geleden gerenoveerd is en dat is goed te zien, er zijn genoeg eet tentjes op de grote en drukke weg naar de kerk dus gauw een uit gezocht waar ik dacht daar is het wel goed (niet dus) viel tegen  maar met een volle maag gaat kijken beter.  Bij de tourist informatie een platte grond gekregen van de stad en daar de mooiste punten van opgezocht, enkele liggen langs de route dus dat is geen probleem en het gebouw van Gaudi is een beetje om maar ook de moeite waard, een gebouw met ronde hoeken waar torens boven uit steken.

Maar je wilt verder lopen dus je begint aan je tocht de stad uit te lopen, geen water meer in je camelback dus dat moet ook worden gevuld en we zien een Lidl op het industrie terrein en daar gauw wat in geslagen. Ik zit nu in een vrij nieuw gebouw met werkelijk prachtige douches, goede toiletten we hebben hier met 48 mensen 6 douches en 6 toiletten, 2 wasmachines en 2 drogers waarvan 1 wasmachine mijn was al heeft gedaan en de droger nu z’n werk doet, ik hoop dat het gauw klaar is want dan heb ik weer een broek om aan te trekken want ik loop in mijn onderbroek door de slaapzaal, ik heb alles in de machines gedaan, mijn slaapzak, mijn kussensloop mijn 2 broeken, kousen en ondergoed, ik heb alleen 1 broek en t shirt niet gedaan want je moet toch iets aan hebben hé.

Jullie zijn weer op de hoogte van alles van vandaag, morgen naar Hospital de Órbigo een tochtje van ca 28 km en dan gaat het beginnen, dan komen er 3 zware dagen aan zetten waarin we veel moeten klimmen en nog steiler moeten afdalen, gelukkig doen mijn voeten niet zo zeer als gisteren dus we hebben goede moed.

Groetn uut La Virgen del Camino

Hans uut Twente

8 reacties

  • Truus & Odette schreef:

    Hallo Hans,
    Nog even volhouden, maar dat gaat je zeker lukken. Heel veel succes en positieve energie vanuit Weerselo en Albergen.
    Groetjes van Truus, Laurens & Odette

  • Cor schreef:

    Hans je wordt ook oudoom, Niels en Wendy verwachten in mei een kindje. Veel sterkte met de komende zware dagen . Groet cor en Henriëtte

  • Jeroen Perik schreef:

    hee (O)Pa,

    je bent er bijna, het eind doel is in zicht! wij vertrekken al bijna, heb er veel zin in om je op te halen.
    succes dat kleine stukje nog (voor jou is het maar een klein stukje met wat je al gedaan hebt)
    groetjes jeroen

  • Harrie en Ans schreef:

    Ha Hans,zet ‘m op!…de laatste kilometers klimmen….nog eventjes…veel plezier verder,en veel goeie moed!Maar wat ons opviel al een tijdje,dat je al meer dan een maand geen echte rustdag meer hebt gehad,KANJER!!!!!!!!
    We zullen niet zeuren,….blijf wel op je zelf letten hoor!!!!
    Hele sportieve groeten vanuit Almeloooo.

  • José-Gerard schreef:

    Hoi Hans
    Wat leuk dat je nu ook oudoom wordt.Nu gaat de fam. snel uitbreiden en voor je het weet zit je met een reunie op 100 man.
    Nu begint jouw fam.met groeien.Leuk hoor!!!!

  • jenny nieuwland schreef:

    Hoi Hans,
    Prachtige verhalen, ik geniet elke dag, is er een dag niet wat te lezen dan mis ik het, ook ik (wij) moeten afkicken.
    Alle ogen zijn gericht op jou, maar vlak Ria niet uit zij spant zich in op een andere manier en hoe. Af en toe vraag ik wel of ze het nog trekt. Je mag trots zijn op haar.

  • Henk (ooit uut Twente) schreef:

    Over het Heiligdom Virgen del Camino in de plaats Virgen del Camino, waar Hans sliep:

    Eind jaren vijftig is een oude kerk door nieuwbouw vervangen. Het uitbundige barokke altaarretabel (1730) is in het strak modern interieur overgeplaatst. Een groter contrast is niet denkbaar.

    Bijzonder zijn de beelden van Maria en de Apostelen op de voorgevel, met natuurlijk Jacobus de Meerdere, Santiago. De kunstenaar Josep Maria Subirachs heeft deze in 1959 gemaakt. Later zou hij wereldberoemd worden door de beelden aan de zuidzijde van de Sagrada Familia in Barcelona, de lijdens/ of passiegevel.

    Zie foto van de gevel van de Virgen del Camino/kerk
    http://www.oronoz.com/paginas/leefoto.php?referencia= 36646&usuario=
    Santiago is de vijfde apostel van links, met de schelp.

    Voor informatie over de kunstenaar
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Josep_Mar%C3%ADa_Subirachs

    In Hospital de Obrigo hebben we enkele dagen gekampeerd in 2000. In de buurt van een heel lange middeleeuwse bogenbrug, op de route van de pelgrims. Vandaar uit hebben we León, Astorga en Virgen del Camino bezocht. In Astorga heeft Guadi het paleis voor de bisschop gebouwd.

  • diny schreef:

    Hoi Hans
    Even van een paar dagen gelezen en ook nog bedankt voor de felicitatie op mijn verjaardag.Ja je hebt al weer heel veel meegemaakt. de regen is wel een spelbreker nog 14 dagen is het eind inzicht kop op doe kalm aan.Wat doen mien voeten soms zo zeer.Diny

Laat een reactie achter