Dag 106: 10 oktober El Ganso – Riego de Ambros 31 km

Vandaag de zwaarste etappe in Spanje, van 880 mtr naar 1510 mtr klimmen over een pad met alleen grote keien, maar wel door een hele mooie omgeving met vergezichten.

Wij zijn vanmorgen al om 7 uur vertrokken, in het pikkedonker. Er moeten 15 km worden afgelegd voor 10 uur.  Dat willen we graag want dan komen wij om 10.10 op de 10e van de 10 in het jaar 2010 bij een heel monumentaal punt op de Camino nl. “Cruz de Ferro”.  We begonnen heel optimistisch, zonder windjack want het was heerlijk weer, maar hoe hoger wij kwamen hoe frisser het werd dus op gegeven moment toch maar de windjack aan getrokken. Onderweg natuurlijk met diverse mensen gepraat en ook met 2 jongens uit Hongarije die in hun eigen land zijn begonnen, met als gevolg dat ik om 10.13 bij Cruz de Ferro aankwam. Ik heb mijn steen direct neer gelegd bij al die andere 100.000 stenen die alle pelgrims daar neer leggen en mijn foto’s gemaakt. Ook daar onze broodjes opgegeten bij een van de zitjes. Het was een komen en gaan van pelgrims op de berg, veel andere gezichten die wij vandaag zien, heel veel zijn in Astorga begonnen aan hun tocht naar Santiago.

Na Cruz de Ferro nog een klein stukje klimmen naar 1525 mtr en dan sterk afdalen naar ca 700 mtr, dat was vrij moeilijk, allemaal losse keien en vrij stijl naar beneden. Maar ook dat hebben mijn voeten weer overleeft, gisteren en vandaag weinig last gehad van pijntjes, (hoera).

Hier in het dorpje is niets en dan ook niets te krijgen. We eten ons brood op van vrijdag en dan zien we wel weer wat we doen vanavond. Er blijkt hier toch nog een bar te zijn dus we hopen op een warme maaltijd en anders zien we wel.

Internet is hier niet zodat jullie Dag 106 pas op maandag krijgen

Groetn uut Riego de Ambros

Hans uut Twente

2 reacties

Laat een reactie achter